В подкрепа на Доброто: А1 с коледна кампания, ще дари за ремонт на детски отделения

Спонсорирано съдържание | 18 ное 2022 09:00, Красимир Ангелов
В подкрепа на Доброто: А1 с коледна кампания, ще дари за ремонт на детски отделения

Коледа е един от най-дългоочакваните празници през годината и винаги успява да повдигне духа на малки и големи. Дали заради времето, прекарано с близките, богатата празнична трапеза или коледните лампички и украшения, по Коледа всички ставаме по-смирени и добри. Винаги по Коледа се сещаме и за тези, които нямат много поводи за радост и усмивки.

Най-тъжна е коледата на децата, които се налага да я посрещнат в болничната стая, вместо вкъщи. Тази година коледната кампания на A1 е в подкрепа на проекта „Светулка“ на фондация „За доброто“ за обновяване на детски отделения.

Помагаме заедно

До 31 декември А1 със свои средства ще закръгля до лев всички сметки, платени от частни клиенти в приложението и портала Моят А1. Например, ако клиент плати сметка за услуги на стойност 23,14 лв., сумата ще бъде закръглена до 24 лева. След края на кампанията, телекомът ще дари средства, които са равни на общо събраната при закръглянето на сметките сума.

По този начин всеки клиент, който използва каналите за самообслужване за плащане на своите сметки, ще подпомогне каузата на фондация „За доброто“ за обновяване и преобразяване на детско болнично отделение.

Всеки клиент може да направи и допълнително дарение на избрана от него сума през сайта на фондацията.

Да върнеш светлината

В подкрепа на Доброто: А1 с коледна кампания, ще дари за ремонт на детски отделения

Събраните средства по проект „Светулка“ ще бъдат използвани за ремонта, обзавеждането и осигуряването на медицинско оборудване за едно педиатричното отделение у нас. То ще бъде избрано от експертен екип на фондацията. Проектът цели не само да подобри материалната база в държавните медицински заведения, но и да подобри емоционалната среда и отношението към децата.

Проект „Светулка“ е с особено значение за цялостната грижа към децата-пациенти и цели да осигури по-качествено лечение и по-бързо оздравяване. Децата се нуждаят от специализирани здравни грижи, които са фокусирани върху техните уникални нужди от началото до края на лечението. Това включва не само доброто медицинско оборудване, но и създаването на благоприятна за деца среда и специално обучен екип от професионалисти с правилно отношение и емпатия към малчуганите.

Уютната среда – изрисуваните стени и персонализираните пространства имат ключово въздействие върху възстановяването и благосъстоянието на пациентите и помагат на дечицата да преминат по-леко през процеса на лечение.

За доброто към хората

Фондация „За доброто“ събира хора, организации и общности, с цел да модернизира средата за лечение на децата, да защити техните права като пациенти и да възстанови доверието между децата и родителите и специалистите по педиатрия. Тя надгражда 9-те успешно реализирани проекта на инициативата #ЗаДоброто, свързани с детското здраве и образование и вече има нови 6 проекта след учредяването си.

Съвместната кампания „Светулка“ на А1 България и фондация „За доброто“ е част от общите усилия за създаване на по-добри условия за лечение за малчуганите. Като част от инициативата, всяко детско отделение в страната може да подаде своята кандидатура през сайта на фондацията и да кандидатства за облагородяване на своята материална база. В началото на следващата година екипът на „За доброто“ ще оцени кандидатурите спрямо посочените критерии, като за целта ще селектира отделенията и ще ги посети на място. С дарените от А1 средства едно от тях ще претърпи цялостна промяна – изцяло подменена и обогатена материална база, екипирана с модерно медицинско оборудване, благодарение на които деца и родители ще се радват на висококачествена лекарска грижа.

С Моят А1 печелят всички

Ако все още не сте активен потребител на каналите за самообслужване „Моят А1“ и уеб версията на A1.bg, то каузата е добра причина да ги изпробвате. Приложението и неговата уеб версия дават възможност да се възползвате от удобства като бързо и лесно плащане на сметки, управление на услуги, достъп до информация за промоции, а от този месец – можете да станете част от една кампания за доброто бъдеще на българските деца.

Повече за кампанията „Закръгляме в полза на доброто“, как да подкрепите проект „Светулка“ и какви са критериите за кандидатстване може да намерите на a1.bg/donation


Спонсорирани публикации