Вълнуващ старт на ATP турнира Miami Open 2024

Спонсорирано съдържание | 18 мар 2024 15:06, Александър Попов
Вълнуващ старт на ATP турнира Miami Open 2024

През тази седмица стартира турнирът ATP Маями 2024, част от сериите “Мастърс 1000”. Най-добрите играчи при мъжете и жените ще влязат в поредните гладиаторски битки помежду си, борейки се за титлите в един най-престижните тенис надпревари на планетата. Всички почитатели на този спорт ще имат възможността да направят своите тенис залози в платформата на WINBET, възползвайки се от отлични коефициенти и забележително разнообразие от пазари.

Част от основната схема при мъжете е и българската първа ракета Григор Димитров, който понастоящем заема 12-а позиция в световната ранглиста, но в Маями е поставен под номер 11. В понеделник и вторник ще се играят квалификациите в турнира, поради което първият съперник на Димитров все още не е ясен.

Медведев ще защитава титлата си, но конкуренцията е жестока

Руският тенисист Даниил Медведев е действащият шампион в Маями, след като той триумфира преди 12 месеца. Тогава той победи във финала топ ракетата на Италия Яник Синер, който от своя страна е сред големите фаворити и този път. Наскоро Синер се превърна в първият италианец от 1976 година насам, спечелил турнир от Големия шлем, като на финала в Австралия той надделя именно над Медведев.

Голямата новина идва от оттеглянето на легендарния Новак Джокович, който обяви, че няма да играе в Маями поради твърде натоварения си график. В същото време сред фаворитите отново е и испанската перла Карлос Алкарас, който сложи край на дълга серия без спечелен турнир, печелейки финала в Индиън Уелс. Нищо чудно това да вдъхне допълнителна увереност на ибериеца преди битките в Маями.

При дамите също не липсва жестока конкуренция за титлата. Световната №1 и шампион от 2022 година Ига Швьонтек по традиция е сред водещите фаворити за спечелване на всеки турнир, а като основна нейна конкуренция можем да посочим състезателки като Арина Сабаленка, Коко Гоф, Елена Рибакина, Джесика Пегула и др. Любопитен факт е, че през миналата година надпреварата в Маями бе спечелена от ветеранката Петра Квитова, която макар и на вече 34 години, продължава да играе тенис на много високо ниво.

Представянето на Григор Димитров в Маями до този момент

Разбира се, за българските фенове на тениса основен акцент в Маями остава участието на Григор Димитров. Как се справя той до този момент в надпреварата?

Най-доброто класиране на Гришо в Маями е от 2016 година, когато той успява да достигне до четвърти кръг на турнира. През миналата година българинът преодоля двама съперника и стигна до трети кръг, където обаче преустанови участието си.

Винаги по-високи коефициенти с Персонален Power Boost

Когато става дума за залози за тенис, високите коефициенти остават сред приоритетите на феновете. По-добрите ставки са напълно възможни с промоцията “Персонален Power Boost” на winbet.bg, където коефициентът може да бъде увеличен с между 5 и 10 процента, в зависимост от това какъв пазар е избрал потребителят за своя залог.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.


Още по темата: Григор Димитровwinbet
Още от

Спонсорирани публикации