Зелени събития без емисии в Hilton Sofia

Устойчивите практики на хотела са спеситили 3 олимпийски басейна вода, 266 коли на пътя и над 37 000 часа доброволчески труд
Спонсорирано съдържание | 22 мар 2024 12:49, Александър Попов
Зелени събития без емисии в Hilton Sofia

Hilton Sofia е допринесъл за спестяването на 3 пълни олимпийски басейна вода, 266 по-малко коли на пътя и 37 124 часа доброволчески труд. Тези устойчиви практики, въведени от хотелската верига у нас, бяха представени на първите по рода си Hilton ESG Business Talks, които се проведоха в едноименния хотел в българската столица.

Събитието събра представители на водещи бизнеси, чуждестранни камари и дългогодишни партньори на хотела, за да сподели своя ценен опит като лидер в зелените практики в световен мащаб.

Гостите на инициативата имаха възможността да се запознаят с редица политики и инструменти за екосъобразност, сред които и отличената с награди система за ESG управление „Hilton LightStay”. Тя позволява на хотелиерския бизнес лесно да измерва и управлява своето влияние върху околната среда. Иновативната платформа проследява количеството употребена енергия, вода и генерирани отпадъци в хотелите и по този начин спомага за по-ефективното управление на ресурси. Именно показанията от LightStay системата на Hilton Sofia напътстват неговите служители към въвеждането на по-устойчиви и природосъобразни практики.

Друга иновативна практика, представена по време на събитието е  нововъведеният от веригата Carbon Neutral Meetings Калкулатор. Употребата на внедрения калкулатор позволява на Hilton Sofia успешно да измерва въглеродния отпечатък на дадено събитие. На базата на калкулираното количество въглероден диоксид Hilton Sofia компенсира въглеродните емисии за всяко едно събитие, като инвестира в проекти, свързани с устойчиво развитие, осъществявани от глобалния партньор на веригата - ClimeCo Green. Подобна експертиза помага на бизнеса да провежда въглеродно неутрални събития, допринасяйки за постигането на заложените от него ESG цели.

„Много се радвам, че имам възможността да ви приветствам тук и то на тема, която е от изключителна важност не само за хотел Hilton, но и за мен самия. Щастлив съм, че мога да споделя с вас успешните практики, които помагат на нашия бизнес да бъде лидер в устойчивото развитие не само на думи, но и на практика. Надявам се днес да се уверите, че истински добрите практики са такива не само за бизнеса, но и за планетата ни.“, коментира Бони Манси, генерален мениджър на хотел Hilton в България.

Коктейлът след официалната част на събитието, проведен в новия бар на Hilton Sofia – Regale Bar & Terrace, също бе в унисон с устойчивата тематика на събитието, като представи на своите гости органична храна и напитки от изцяло местни производители.

За хотел Хилтън

Хотел Хилтън София е емблематичен хотел, разположен в сърцето на българската столица. Предлагащ комфортна и приветлива атмосфера, хотелът е известен със своето приятелско обслужване, множество удобства и централно местоположение. Независимо дали посещавате хотела по работа или за почивка, Хилтън София осигурява спокоен и приятен престой, с лесен достъп до близките забележителности, бизнес центрове и транспортни връзки. Със своите уютни помещения за настаняване и разнообразни възможности за хранене хотел Хилтън София е идеалният избор за пътници, които търсят комфортен и удобен престой в града.


Спонсорирани публикации