Агрион отдава земя под наем, започват преговори с фермерите

Земеделци печелят ниви с най-добра оферта
Спонсорирано съдържание | 16 апр 2024 09:00, Александър Попов
Агрион отдава земя под наем, започват преговори с фермерите

Плодородна земя под наем предлага на пазара лидера в поземлените отношения „Агрион“. Традиционно, през пролетния сезон, компанията вади престижна селекция от терени от огромното си портфолио, които отдава под наем, чрез пряко договаряне.

Експертите на „Агрион“ са разработили процедурата така, че да се осигурят честни и прозрачни преговори за всички участници. Няма скрити клаузи и никой не се ползва с преимущество.

От дружеството предупреждават стопаните да побързат, тъй като след успешната кампания по отдаване чрез търгове, количеството земя за пряко договаряне намалява.

 Мярката е особено  подходяща за млади фермери, които  не разполагат с нужните средства  за закупуване на земя или  пък имат нужда от първоначално  финансиране, за да развият своите  стопанства. Всички имоти могат  да бъдат разгледани тук.

Компанията предлага опция за наемане по дигитален път - от пълната информация за имотите, през подаването на заявка и частично до сключването на сделката. На официалния сайт на земеделския лидер всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища.

„Предложените земеделски земи позволяват на всеки, който иска да се занимава със селско стопанство, да се включи, дори ако не притежава опит в тази сфера. Това е изключителна възможност и за хора извън агросектора, които нямат финансова възможност или желание да купуват собствена земя“, казват експертите от „Агрион“

Наемането на земя дава възможност на всички участници на пазара да разширят площта, която обработват и да бъдат по-конкурентноспособни.

Статистиката сочи, че наемът е най-лесният начин за уедряване на земеделските стопанства. Според проучвания от Австрия и Германия най-малки са разходите при обработка на масиви от 50-100 дка. За да постигнат такъв размер на стопанствата си, фермерите трябва да преговарят с десетки малки собственици или с големи стопани на земеделски земи, какъвто е „Агрион“. Практиката сочи, че все повече земеделци избират „Агрион“ за партньор, заради коректните и честни условия, които компанията предлага.


Още по темата: Агрион
Още от Спонсорирани публикации
ПОК "Доверие" увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година

Спонсорирани публикации