Няма държава, има среден пръст

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 09:25, Александър Попов
371
Няма държава, има среден пръст
Снимка: Facebook

Вчера в социалните мрежи се появи снимка на двама роми, сочещи средни пръсти към една от малкото останали български светини - Васил Левски. Поредната. Помним подобни просташки изцепки и с други български герои.

На 2 юни ще сведем глави пред загиналите за свободата, за две минути. Но не е ли време да се замислим, пак за две минути, в какво общество живеем?

Очаква се днес да е гръмовно в Гърмен, някакви изроди ни изпращат кукиш за поздрав и се подиграват с Левски. "Героите" на нашето време били от град Камено, Бургаска област. А има ли значение, след като никой няма да си мръдне пръста срещу гаврата с националните символи? Трябва ли да се вдигне шум до небето, за да се задействат правораздавателните органи? Съмнително е дали тези двама "хубавци" въобще ще понесат някакво наказание, дори и само да преметат площада на Камено.

Правозащитни организации в дантелено бельо, борци за права, за които е важно да бъдат "на телевизора" непрекъснато ни набиват в главата как не спазваме правата на ромите и на тези с различна сексуалност. И за 25 години успяха да постигнат целите си - те да бъдат единствените с права в тази държава.

Политиците нямат волята да се справят с битова престъпност, заиграват се с етносите, и защо? Заради едната скапана бюлетина, която им осигурява топлото властово столче.

Успяха да настроят един срещу друг - съседи. Нямат воля да наложат едно елементарно нещо - законите да важат за всички ни.

Да, не всички роми са лоши, но на една част от тях им бе създадено усещането за неприкосновеност. И те излязоха на предна линия и чернят цялата общност. Защото крадецът и убиецът нямат етнос, те са престъпници.

Но когато Темида си затваря очите ни се поднася на тепсия Гърмен. Когато някой живее над закона - показва среден пръст. Вчера и днес на Ботев и Левски, утре на цялото ни общество.

Честит 2 юни, разделени българи! Това е тъжната истина, до там ни докараха. Ние ще се псуваме и биеме помежду си, ще надуваме перки и ще взимаме закона в ръцете си. И ще се разделяме все повече. А наистина решението е елементарно - да има държава...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


371
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** е един от топ *** на сайта, БЪЛГАРИН. Сега ли го разбра?
99
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
115-ти значи само комплексар би се обидил от тази снимка? Значи и американците са комплексари, защото ако това тези двамата го бяха направили в САЩ на паметник на Вашингтон примерно, не само че хората щяха да са възмутени, а щяха да им треснат яки глоби властите.*** си и такъв ще си останеш!
98
1
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
До ГУРБЕТЧИЯТи си пълен ***! Стой си там, където си! България няма нужда от такива като тебе!
97
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
emi horata ne 4ustvat kato svoq taq durjava gadnite politici napraviha taka che horata da mrazqt rodniqt si krai kvo ostava da da uvajavash geroi kato levskii botev
96
30
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 9 години
100% РОМИТЕ СА ГЛАДНИ И ХОРАТА НА СИДЕРОВ СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗА ДА СЕ СНИМАТ ! НАПРИМЕР АЗ СЪЩО НЕ ОБИЧАМ ЛЕВСКИ ЗАЩОТО Е БИЛ КРАДЕЦ ,АБЕ НАПРАВО КАЗАНО ПРЕСТЪПНИК ,НО НИКОГА НЕ БИХ СЕ СНИМАЛ ПО ТОЗИ НАЧИН И ДА НАПРАВЯ СНИМКИТЕ ОБЩЕСТВЕНО ДОСТОЯНИЕ ,ЗАЩОТО ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ХОРА МИСЛЕЩИ РАЗЛИЧНО ОТ МЕНЕ И ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА МЕ ОТКРИЯТ И ДА ОТМЪСТЯТ ! ЗАТОВА НИКОЙ НЕ БИ СЕ СНИМАЛ ПО ТОЗИ НАЧИН ,ИЗКЛЮЧЕНИЕ СА ГЛАДНИТЕ ,КОИТО СЪЩО ПОЛУЧАВАТ И ОБЕЩАНИЯ ОТ СИДЕРОВ ,ЧЕ НИКОЙ НИЩО ЛОШО НЯМА ДА ИМ НАПРАВИ !
95
1
 
18
 
! Отговори
антирум преди 9 години
Тези, ако ги набарам ще им откъсна главите. Ще ми се разхождат като пилета без глави и така докато не се проснат на земята. Вече много нагли станаха, немога да ги търпя. Тяхното ***..!!!
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ?!?А за убития професор от ромите в Захарна фабрика Фандъкова ли е виновна ??? Айде стига с опорните точки. Мислете с главите си ако имате такива.
93
3
 
12
 
! Отговори
сиганин преди 9 години
Само плямпате в интернет
92
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Таз снимка може и да е монтаж за да предизвика обида,но все едно героите щом са дали своето съгласие за показ са от ония дет се навъртват окло паметници и търсят наслада,та те такива им викаха нещо подобно като некрофили,как точно бе думата може да се види,но за по кратко нещо като артнекрофили щом като са се изтипосали на снимка,той Левски си е бил мъж по природа, а тия са само едни ........
91
0
 
8
 
! Отговори
до автора! преди 9 години
Дюд,защо излагаш темата половинчато и пропускаш да назоваваш истинските виновници за настоящето безнадежно състояние - политиците и управниците ни през последните 26 години. Защото като общество безспорно ние ги избираме, но и затова си плащаме с лихвите за всичките натворени скудоумия. От друга страна, те са единствените, които имат право на законодателна воля, а с нейната заигравка и с прилагането на 2-ни стандарти, общественият интерес се заменя от тяснопартийния, а в много случаи от личния.
90
9
 
11
 
! Отговори
натовист преди 9 години
Интересно, ако не се бяхме цепили от империята навремето, дали сега щяхме да имаме такъв проблем, защото в Турция май нямат подобен? Защо не погледнем как са се справили с този проблем в метрополията и какви превантивни мерки са взели?
89
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
taq umrqla durjava ve4e q nqma na doizjivqvane e vsi4ko dnao sum jiv d avida kak she izchezne ma toq put she e zavinagi
88
11
 
22
 
! Отговори
морски преди 9 години
На снимката - избирателите на ГЕРБ.
87
4
 
10
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 9 години
До ВОИН АТАКИСТКолега, днес по- раничко са ти дали 20-те лева и пицата, щом така си се развихрил.
86
2
 
19
 
! Отговори
синева преди 9 години
Прочетох статията и споделям мнението на автора. Прочетох коментарите - с някои съм съгласна, с някои не. Какво е мнението на политиците не знам, но действията им не споделям. Госпожи и господа, засрамете се от Тодор Живков! Справяше се повече от всички вас, взети заедно! По всички направления. Трябва много да ви е срам!!!! / ако въобще имате такова чувство /. И ако все още не ви е ясно за какво става дума - вижте заглавието на съседна статия - последни сме във всички аспекти на живота. ....
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВОИН АТАКИСТТе самите нямат интерес от това.
84
5
 
11
 
! Отговори
ДО БОЛЕН СИДЕРОФ преди 9 години
ПРЕСТАНИ С ТЪПИТЕ СИ НОМЕРА ! НЕ ИЗПОЛЗВАЙ НАИВНИ И ГЛАДНИ РОМИ ЗА ДА ПОСТИНЕШ ЦЕЛИТЕ СИ И ДА НАСАЖДАШ ОМРАЗА ! ТЕЗИ РОМИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗПИТАНИ ОТ ПСИХОЛОГ И ПРЕД ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА - ДА ИМ СЕ ЗАДАДЕ ВЪПРОСА ДАЛИ НЯКОЙ НЕ ИМ Е ПЛАТИЛ ЗА ДА НАПРАВЯТ И КАЧАТ ТЕЗИ СНИМКИ ?!
83
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВОИН АТАКИСТ
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 104Заради скапаните ви евроценности ромите ни се качиха на главата. Ако не е било Априлското въстание никой нямаше да си мръдне пръстта за България, даже и Русия. Трябва бой, с кротуване видяхме че не става. Ако трябва гражданска война, но тия *** трябва да си седнат на задниците веднъж завинаги.
81
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Тази държава си има ред и закони, не може шепа хора да си правят непозволени митинги и протести,като насаждат расова омраза."Не, мой човек, именно защото няма закони и ред в тази държава, хората в Гърмен поемат нещата в свои ръце.