По-добре овчар в България, отколкото инженер в Англия!

Колин Такър e овчар в наше село и твърди, че 300 лева му стигат
9 май 2009 16:00, Екип на Dnes.bg
130


 

52-годишният британски инженер Колин Такър заменя дъждовна Англия с България преди три години.  

От началото на сезона той е щатен овчар в стражишкото село Ново Градище, като за труда си взима 300 лева.

Казва, че във Великобритания за същото би получавал 1500 паунда на седмица, но там било ужасно, а въздухът – мръсен.

А чистотата в България пък толкова му харесвала, че дори не изпитвал носталгия...

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щастието е по важно от парите и ако човечеството не разбере това ще се самоунищожи след няколко десетки години. За мен е по-добре да си един овчар, който по цял ден се излежава под дървото, пийва си ракийка и си гледа животинките, отколкото да работиш в офис, като си убиваш здравето в мръсни град, за да спечелиш едни кирливи пари които дори няма да можеш да изхарчиш пълноценно, защото ще дадеш всички за данъци и такси и няма да ти остане време да се насладиш на живота!
133
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Английски ***, а българите - вярват... Едва ли не се хвали, че никога не е чувал за България, а сега си живее щастливо и спокойно там... :) Този е жалък, вниманието което му се обръща - по-жалко. ДЪНОТО: коментарите които виждам тук. Българите били комплексари... "доказано е", че били мързеливи; били "мизерно племе"; били завистливи... Отврат! Човек, който може да се изрази така за народа си ТРЯБВА да притежава гореизоброените квалификации до една! СРАМ!!! Сигурно псувате и майките си...
132
0
 
2
 
! Отговори
Линч преди 12 години
Първо изнасилвач, второ педофил...този не заслужава затвор, а да бъде предаден на семейството на детето...закона на Линч да влезе в действие!
131
0
 
0
 
! Отговори
ИГ преди 12 години
dnes.bg/temida/2011/05/03/15-godini-zatvor-za-anglichanin-pedofil.117711Хм! То се видя, че нормален човек няма да дойде у нас.... Дано това от линка не е вярно....
130
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 13 години
Браво на човека. И даже му завиждам. Аз също съм инженер и се радвам за него. Разбирам го и бих искала и аз да съм в планината, да си построя стопанство, да си отглеждам животни, да си намеря кой да ми ги пасе и дои, да продавам месо и естествено да се кефя на природата...Защо няма повече предприемачи, а сме свикнали нас да ни пасят?!?
129
0
 
1
 
! Отговори
до англичанина преди 14 години
той е дошьл тука вече защото е взел голямата пенсия там и е дошьл тука да я харчи.Затова тука може и овце да пасе замалко пари. И не е вярно че бьлгарите сме марзеливи напротив работни сме но не ни стимолират работим инакрая не ти плаштат достатьчно че от кьде ште дойде стимольт като накрая си отиваш с празен джоб и унизен.
128
1
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Доказано е, че малко над 60% от българското население са мързеливи и завистливи и затова останалите работливи 40% българи едва смогват да носят на гърба си мързеливите българи чрез които България води класацията за най-мързелив и некадърен народ в Европа, а това че всяка нация си има мързеливи не е извинение за мързеливите българи и затова така наречената Република България едва оцелява и е жалко подобие на държава в 21-ви век......Браво на англичанина, че с трудолюбието си ни напомни за хубавата българска пословица: "Думам ти дъще, сещай се снахо"........а за мързеливите българи ще дойде време да четат дебелата книга, наречена "Глад" защото никъде по света не дават нищо наготово и тези които са имигрирали в чужбина го знаят много добре, защото там се работи 3 пъти повече отколкото в България и затова 60-те% български мързеливци си стоят в България и ако някои от тях са се пробвали за имигранти, то те са се задържали твърде за кратко в чужбина за да не останат на улицата гладни, че там мързеливите нямат шанс...още повече ако те са чужденци.
127
0
 
0
 
! Отговори
lovec преди 14 години
Minaliq mesec se vurnah ot angliq. Centura mnogo krasivo bez bokluci no inache po natatuk *** 5 puti po golqm ot na sofiq :) i nostalgiqta pochna da me izmuchva . :) A inache mi e jal kak bulgariq izchezva kato hilqdi anglichani rusnaci i dr. idvat tuka da jiveqt. I *** i turcite sa mnogobroino mnogo. A inache bg ne e s nai stara istoriq. Ne vinq dqdoto ot angliq. Ama toi ne e samo toi a oshte hilqdi. E kvo da sa pravi bulgarite i te sa prosti. NALI VIJDAM KVO STAVA. Da ne sa pravim na mnogo dobrite >:
126
1
 
2
 
! Отговори
И.П.Енчев / < &g преди 14 години
Не Ви ли е срам да се наричаме БЪЛГАРИ , зартворили очи пред такива съществени факти?Ние БЪЛГАРИТЕ, които сме една от най-старите Народности не само в Европа но и на планетата, докога ще търпиме да ни завладява Чуждият Капитал, под думите Демокрация и Инвестиция, а вече чрез Интернета, ДЖИ-ЕС-ЕМ-ите и БЛЮ-Чиповете инплантирани в документи, се стремят да ни инжектират същите вече подкожно, с цел Глобална хегемония и пълен контрол. Средствата, които тази невидима сила ползва са такива, че нито една Европейска, а и друга Държава на Планетата не е изпитала в историята си до сега.Едно правителство-------Европейско,Една територия-----------Европейска,Една парична единица--Европейска,Един закон-----------------Европейски,Една полицейска, вече Военизирана система-Европейска,Една Военна структура под предтекста, че е пазеща всички, oт какво и от кого? За жалост все още не Европейска военна структура, а НАТО-Чичо Сам, настанил се вече и в Източна Европа, прокламирайки, че пази мира от тероризъм, който той сам с военните си машинации и терористическите си акции ( и даже теракта в New York 9/11/2001, Афганистан и Ирак, а вече се готвят и за война в Иран), поддържа постоянно горещи точки на Планетата, с цел единствено печалба, чрез търговията с оръжие. Всичко за сметка на милионите човешки жертви, нищетата, неграмотността, болестите и откраднатата Свобода и Остаря вече лозунга "Разделяй и владей" сега той гласи така : "Глобализирай и Владей"Събудете се и се осъзнайте БЪЛГАРИ - Хора!! Уважаеми "Човек на 21 век". Хей Човеко, Осъзнай се!! Осъзнай се и ти БЪЛГАРИО!! Да, Не е Хуманно, даже е престъпление, да строим Държавата си и да я наричаме РОДИНА, Състояща се от Поляризирано и Конфронтирано на Култ-Идеологии Общество! Да, Не е Хуманно вече, да намесваме Лично-Субективните си Култови, Политико-Идеологически Увлечения в Общо-Държавната сфера на Живот и Дейност, а най вече и Ръководство, когато Държавата е основана от Многонационално Общество! Групираната Идеологическa Култ-Хипноза в Атмосферата на старите Социални отношения става още по-реактивна, с намесата и умелата манипулация на Банково-Инвестициония-Капиталов Бизнес, ползвайки всички средства за реализация само на собствените си чисто финансови интереси."Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали." Факта е неоспорим!С уважение, И.П.Енчев
125
1
 
0
 
! Отговори
И.П.Енчев / < &g преди 14 години
Как не ни е срам нас Хората-Хуманоиди, които все още крадем територия на подобни нас същества, ненаказано до днес?Докога ще търпим факта че Англия Членка в Евро-Конгломерата и Колониалистр Но:1. държи в изгнание цял един народ, Народа на островите Чагос, завладяла територията му от преди 1971г и давайки я под наем на Американските Милитаристи, построяват заедно там най-голямата Военна База "ДИЕГО ГАРСИЯ".(Подробности ще намерите в Документалното филмче (Stealing a Nation, A Special Documentary Report by John Pilger.) (http://onebigtorrent.org/torrents/116/Stealing- a-Nation-A-Special-Report-by-John-Pilger&#6528 9;(http://video.google.com/videoplay?docid=-3667 764379758632511)Става дума за Народа от Архипелага CHAGOS, останал без Родина заpaди КОЛОHИАЛИCТA-Aнглия и подложен на ИЗГНАНИЕ до ден днешен.От тази база агресорът ся смърт на Балканите-Югославия, от там все още обстрелват незаконно и Афганистан, и Ирак. Че и даже сега са насочили очи към Иран, след неуспеха им в Грузия. Всичгко това за световно владеене на петрола.Няма ли нито една прогресивна институция в България, която да се надигне и противопострави на това пошло "течение" по което ни носи Евроконгломерата, 'седнали' заедно със Колониалиста-Англия и претендираме за Демокрация??Как мисли и какво прави БЪЛГАРИЯ, претендирайки за световно Демократично признание със Свободният дух на Ботев и Левски??"Само онзи, който е Cвободен, само той може да се нарече Човек в пълния смисъл на думата.в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. "Христо Ботйов"Не Ви ли е срам да се наричаме БЪЛГАРИ , зартворили очи пред такива съществени факти?Ние БЪЛГАРИТЕ, които сме една от най-старите Народности не само в Европа но и на планетата, докога ще търпиме да ни завладява Чуждият Капитал, под думите Демокрация и Инвестиция, а вече чрез Интернета, ДЖИ-ЕС-ЕМ-ите и БЛЮ-Чиповете инплантирани в документи, се стремят да ни инжектират същите вече подкожно, с цел Глобална хегемония и пълен контрол. Средствата, които тази невидима сила ползва са такива, че нито една Европейска, а и друга Държава на Планетата не е изпитала в историята си до сега.Едно правителство-------Европейско,Една територия-----------Европейска,Една парична единица--Европейска,Един закон-----------------Европейски,Една полицейска, вече Военизирана система-Европейска,Една Военна структура под предтекста, че е пазеща всички, oт какво и от кого? За жалост все още не Европейска военна структура, а НАТО-Чичо Сам, настанил се вече и в Източна Европа, прокламирайки, че пази мира от тероризъм, който той сам с военните си машинации и терористическите си акции ( и даже теракта в New York 9/11/2001, Афганистан и Ирак, а вече се готвят и за война в Иран), поддържа постоянно горещи точки на Планетата, с цел единствено печалба, чрез търговията с оръжие. Всичко за сметка на милионите човешки жертви, нищетата, неграмотността, болестите и откраднатата Своб
124
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
пример за всички гнусни пенсии в София - всеки с апартамент, пълнат транспорта и само мърморят за пенсиятааз не мога да разбера кво кибичат в града?? продай си апартамента и с парите ше живееш на село като цар, кеф ти градинка, кеф лозенце, ракийкаостави града на младите да се блъскат в лудницата с колите
123
0
 
0
 
! Отговори
ердал преди 14 години
браво на човека 300 лв + англиска пенсия нека да му е зле!България с изминат ден населението ще расте и близките 20-30 години българите ги дават да са малцинство спрямо европейците!
122
0
 
0
 
! Отговори
hmm преди 14 години
e tova nakraya. za kakva chistota stava duma v bg?!?! navsqkade iz rodinata sa plaznali prazni butilki ot min. voda "devin." toq tip e kusmetliq 4e naokolo e 4isti4ko; nqma da e za dalgo
121
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
всеки камък си тежи на мястото.по-добре е да си доволен български гражданин в България,отколкото доволен български емигрант в чужбина.
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
По-добре да си англичанин пенсионер в България, отколкото млад овчар в Англия!
119
0
 
0
 
! Отговори
Друг поп преди 14 години
Абсолютно подкрепям: колкото може по-малко байганландски овчари в Англия, толкова по-добре за Англия! :-D\m///
118
0
 
1
 
! Отговори
сема преди 14 години
ей хора,от този англичанин ли взимате пример,че някои го хвалят как не поставял парите на водещо място.защо не взимате пример от Джордж Стивънсън например,англичанин изобретил парният локомотив.дайте малко по-амбициозно де.акъл море,п-а-т-к-и пасе...недейте така.
117
0
 
0
 
! Отговори
Georgi преди 14 години
Dobre de....az sega kato ycha za injiner w anglia, i misleh da rabotq nqkude po profesiata si za prilichna zaplata - towa oznachawa li che si sum si gubil wremeto weche 4 godini.
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
114, точно :))))))))))) по-добре Овчаров в Бг., отколкото инженер в Англия :))))))))) много яко
115
0
 
0
 
! Отговори
Dublin преди 14 години
Bravo mnogo gotino si go kazal!I mnogo dobre si nasolil takiva "seliaci" deto kato vidqt 100 evro v djoba i zabravqt ot kade sa i koi sa!!!!A za filmcheto s netarpenie shte go pusna n amoite priateli tuka da go vidqt!!!!

Спонсорирани публикации