Привикваме посланика си от Москва за... консултации

Борисов е разговарял с дипломатическия ни представител
Обновена: 27 мар 2018 18:26 | 27 мар 2018 15:09, Елка Василева
253
Привикваме посланика си от Москва за... консултации
Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

България привиква посланика си в Русия за консултации с българското правителство.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен посланик на България в Руската федерация Бойко Коцев.

Още по темата

Двамата са обсъдили случая "Скрипал", както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на международната общност.

Премиерът Борисов разпореди на посланик Коцев да се прибере в София за консултации с българското правителство, съобщи правителствената пресслужба.

Вече стана известно, че 24 държави, включително САЩ и 17 страни от Европейския съюз, експулсират руски дипломати заради отравянето на двойния агент Сергей Скрипал и дъщеря му.

България не е сред страните, които се включват в акцията. Това става ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Брюксел. Той каза, че няма достатъчно доказателства за участието на Русия, както и че трябва да се консултира с коалиционните си партньори от "Обединени патриоти", преди да реши дали София ще участва в европейската акция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОГАТО ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОТЗОВАВАТ И ЕКСПУЛСИРАТ ДИПЛОМАТИ ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО-ВОЙНА! ТОВА Е ИСТИНАТА СВЕТЪТ Е НА ПРАГА НА ТРЕТА СВЕТОВНА ВОЙНА КОЯТО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ Е ЯДРЕНА КАСАПНИЦА.ВЧЕРА ПРОФЕСОР МИХАЙЛ КОНСТАНТИНОВ КОЙТО Е ВИДЕН СЕДЕСАР И ГЕРБЕРИСТ В ИНТЕРВЮ ПРЕД БЛИЦ БГ КАЗА,ЧЕ СЛУЧАЯ СКРИПАЛ Е ПОСТАНОВКА И РУСИЯ НЯМА НИЩО ОБЩО,А ЦЕЛТА Е ДА СЕ НАТЕГНЕ ОБСТАНОВКАТА И ДА СЕ СТИГНЕ ДО ВОЙНА,ЗАЩОТО БАНКЕРИТЕ СА НАТРУПАЛИ ТАКЪВ КОЛОСАЛЕН ДЪЛГ,ЧЕ САМО С ВОЙНА МОЖЕ ДА БЪДЕ ИЗТРИТ
124
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Покрай среща във Варна са му дали на нашинкия и "насоки за развитие на българо-руските отношения. Минал е инструктаж
123
2
 
35
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
До Анонимен" А дано да ни изгонят ама и от НАТО не само от ЕС. Тогава България ще тръгне рязко нагоре. "Пак ли ще чакаме ДРУГ ДА НИ СВЪРШИ РАБОТАТА?Що за народ станахме?Крием се зад топлото ду**** на жената и от там показваме бабаитлък!Едно време българите ходили с потури, АМА ИМАЛИ МАД**И.А сега ........ епилации, шарени парцалки развяваме .... с лачени чепици се фукаме и кой може да си изкриви китката по-добре.Тюююююю, да го ....................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
122
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А дано да ни изгонят ама и от НАТО не само от ЕС. Тогава България ще тръгне рязко нагоре.
121
6
 
21
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
Бойчее... Абе то идята е друга бе чоджум...Идеята е ние да изгоним техен посланик, те да изгонят нашите.Ние сме единствената държава дето сама си отзовава своите вместо чуждите?Само на мен ли ми е смешно, сериозно питам?!
120
27
 
5
 
! Отговори
полезните идиоти преди 6 години
не експулсираха нито един руски дивак !България трябва да бъде изритана от ЕС !Нямаме място сред демократичните държави , нашето място е в Евразия !
119
25
 
2
 
! Отговори
Учителя преди 6 години
Ще поставят Русия в деликатната ситуация да изгонят нашия посланик в Москва - който е отявлено руско ***...
118
1
 
3
 
! Отговори
а преди 6 години
До хахоТи си Не умен ***!
117
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Викат го за да каже дали ще се отрази много ако изгонят от Русия някой друг българин. Демек Борисов сондира почвата за гонене на руски дипломат от България.
116
3
 
25
 
! Отговори
А+ преди 6 години
И защо го вика Борисов посланика от Москва ?Това че да обсъдятте могат и по телефона да направят или по дип пощата ,нещо ме съмнява ,че Бойко отново ще се завръти на 180 грауса както винаги прави ,като му издръпат ушите ,я от Брюксел,я от Вашингтон и често от Берлин и ще върне няколко дипломата у нас ,щото за друго не ми се вярва да вика посланика ,освен да се консултира кои може да върне у нас ,а то там са оплетени много партии и шуробаджанаци и комунистите нямат вина за това ,както обичат ...
115
26
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
До Анонимен"К`ъв посланик бе? То държава няма, те посланици пращат!"...-------------------------------------------------------------Прав си, всички сме свидетели на разпада на Русия, но докато съществува сме длъжни..
114
3
 
32
 
! Отговори
A в същото време преди 6 години
""Германия е издала всички необходими разрешителни за строителството на разширението на морската част на газопровода Северен поток, става ясно от съобщение на Федералната агенция по морско дело и хидрография (BSH). Именно тази институция беше последната, чието одобрение се чакаше по проекта.""
113
2
 
46
 
! Отговори
Spiritus Rector преди 6 години
Путин е велик, защото се подчинява само на руския народ! И не е васал нито на брюк-селската хунта, нито на Донката Трумп, нито на Ердоган!
112
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
К`ъв посланик бе? То държава няма, те посланици пращат!
111
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия се завръща на световната сцена, като глобална сила, каквато е от повече от 300 години. САЩ са още 1, но залязват, а Англия не играе на голяма сцена от вече век (освен като американска марионетка). Скрипал драмата е *** постановка на некадърни *** служители на ЦРУ.
110
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия не харесва България и Румъния съвсем открито , така че и България не и вярва съвсем сляпо.Това е нормално.Просто сме солидарни,но с едно наум.Все пак става въпрос за Англия не за някоя европейска държава, а те имат доказано разузнаване с умишлени грешки.
109
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заповядаха ни, изпълняваме.С голяма чупка в кръста.
108
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Eхее колко ***! Върви ли надницата от американското посолство, а?Ясно е, като бял ден, че тая партенка срещу Русия я спретнаха американци и англичани, за да загробят Северен поток 2, който окончателно ще потопи корумпираната шайка от Киев (+да попречат на разгромната изборна победа на Путин). Убит някакъв бивш шпионин с някакво вещество, дето създателя му е в САЩ. Направо смях за ЦРУ - пълни аматьори. Путин си спечели, а Северен поток 2 се движи.
107
1
 
34
 
! Отговори
от покрива преди 6 години
Донката Трумп нареди на другаря Борисов да нареди на посланика ни в Москва да се прибере. И ако Донката му нареди да скочи от покрива, заради евроатлантическата солидарност, другаря Борисов ще скочи!
106
38
 
8
 
! Отговори
Руски джихадисти преди 6 години
Бойко е много умен. Ще се преструваме че вярваме на руските убийци и терористи и като дойде Путин в "братска" България ще го арестуваме и право в съда в Хага...