Путин готов за среща с Тръмп, но среща не се подготвя

Лавров: Двамата лидери няма да допуснат военна конфронтация
20 апр 2018 15:00, Елка Василева
34
Путин готов за среща с Тръмп, но среща не се подготвя
Владимир Путин и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Руският президент Владимир Путин е готов да разговаря с американския си колега Доналд Тръмп. Това заяви първият дипломат на Русия Сергей Лавров, но уточни, че засега не се подготвя подобна среща на върха, предаде Франс прес.

"Президентът Путин е готов за такава среща", каза Лавров в интервю за РИА Новости, но веднага уточни, че подготовката още не е започнала. "Но ако това стане, веднага щом има някакво развитие, със сигурност ще ви разкажем", увери той.

По-рано Путин и Тръмп се разбраха в телефонен разговор за евентуална среща и Белият дом заяви, че може би тя ще е във Вашингтон.

Още по темата

"Ще обърна внимание, че Доналд Тръмп вече след телефонния разговор няколко пъти и в туитове, и на живо каза, че трябва да се решават въпросите с Русия, че искаме да имаме с Русия добри отношения, това е по-добре, отколкото да нямаме добри отношения, и само един глупец може да мисли иначе. Чуваме и това", добави Лавров пред РИА Новости.

Русия очаква предложението на Тръмп за среща с Путин да бъде конкретизирано, допълни той.

Това предложение бе отправено през март, но оттогава нещата не са напреднали, имайки предвид напрежението по повод случая Скрипал и предполагаемата химическа атака в сирийския град Дума.

Стопроцентово е сигурно, че Владимир Путин и Доналд Тръмп, както и военните от двете страни, няма да допуснат военна конфронтация - "те все пак са лидери, избрани от своите народи, те отговарят пред тези народи за мира и спокойствието", подчерта Сергей Лавров пред РИА Новости.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя срещата ще се проведе, но в друг град и по друг начин. Скоро тръмпи ще ходи в Москва. ...на колене.
30
2
 
2
 
! Отговори
Бае ви Прое преди 6 години
Тоз текерлек е готов за сряща и с мен,но и тук сряща не са подготвя.
29
2
 
0
 
! Отговори
строг ред и дисципли преди 6 години
Това си е правило от как свят светува, човек да не си търси белята.В същото време глухата защита насърчава злодеите и понякога трябва да им се отвърне подобаващо.Така че от време на време трябва да се показва и воля за отговор в случай че Жужи започне да пробва терена.
28
4
 
3
 
! Отговори
Хъхъ преди 6 години
Жужи е номер едно за всички жужани и шушани. Бaси издръжливите kyчки. Цял ден ги клечат тиражийте и вечер извънредно заработват в чата. Евала жужита.
27
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин може на ръст да е джудже,но световната политика е ГИГАНТ!А ръстово големия Тръмп е твърде малък за да мечтае за среща с Владимир ВЕЛИКИ!
26
9
 
5
 
! Отговори
И защо му е преди 6 години
На Тръмп Велики среща с *** Кин?!Просто пак ше му набие канчето със стотина Томаховки и готово...
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вицът за световно господство на рублата може би се отлага отново
24
17
 
8
 
! Отговори
локо преди 6 години
След унизителните постове на Тръмп в туитър за Путин,джуджето бил готов за среща.Всеки път човек като си помисли че руснаците не могат да паднат по долу,и оп,веднага те опровергават.Необятна е руската глупост.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес е рожденият ден на Хитлер, между другото.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 ! Адски *** и уникално едно клетъчно същество си!
21
6
 
5
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Песен:Нека стори ми поклон,пък ще видим по подир!
20
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мужиците немедленно да сеят картошки защото ще са жизнено нужни за следващата гладна руска зима.Може да се наложи и пу-тя да мине на картошки!
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите евроатлантици съвсем ще се объркат. Тръмп се среща с Путин. Тръмп кани Путин в Белия дом. Какво става? Тръмп гледа на Изток, а бг евроатлантиците гледат на Запад като слуги.
18
7
 
7
 
! Отговори
Юбе пе- дералес преди 6 години
Тромпета,ще дели килията с Новичока
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В очакване на срещата на Путин и Тръмп, Коста Рика отмени визите за руснаци.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без да дочакат началото на предполагаемата среща на Путин с Тръмп, иновативни и креативни руски бизнесмени пуснаха в продажба слънчогледово масло "Новичок".
15
13
 
7
 
! Отговори
начо преди 6 години
готов е за килията на милошевич
14
19
 
6
 
! Отговори
лоша съдба преди 6 години
на руснаците ! Ако Хитлер беше умен и ако слушаше генералите си ,сега Русия щеше да е немско владение и руснаците щяха да живеят като бели хора ! Днес е рожденият ден на фюрера , а руснаците само могат да го проклинат ,че не успя да превземе Русия ! Ако Хитлер беше успял днес руснаците нямаше да са най-големите мизерници в света , а щяха да живеят като бели хора !
13
4
 
13
 
! Отговори
аха преди 6 години
До *** ти некадърнатаАми ти се поразходи малко из българския северозапад и тогава коментирай страни, от които си нямаш никаква представа.
12
21
 
10
 
! Отговори
ебах ти некадърната преди 6 години
руска нация ! Такава огромна територия имат ,толкова много природни ресурси ,а народът мизерува , 80 % от пътищата им са черни ,неасфалтирани , сградите полуразрушени ! Ютуб - Жизнь в России !