Над 50% от янките: Тръмп сгафи на срещата с Путин

Американците обаче вярват, че Русия е повлияла на вота в САЩ
18 юли 2018 09:15, Петя Славова
27
Над 50% от янките: Тръмп сгафи на срещата с Путин
Снимка: БТА

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд Тръмп в отношенията с Русия, показва допитване на Ройтерс/ Ипсос, извършено след предизвикалите полемика среща и обща пресконференция на Тръмп и руския президент Владимир Путин.

Още по темата

При все това, представянето му на срещата в Хелзинки, на която Тръмп отказа да осъди руския лидер за намеса в американските избори през 2016 г. и изрази съмнение в заключенията на американските разузнавателни служби, изглежда не се е отразило на цялостното одобрение за него, предаде Ройтерс.

Четиридесет и два процента от запитаните казват, че одобряват работата му на поста, при средна дневна стойност между 40 до 44 процента досега през юли.

Според допитването 55 процента от анкетиранте не одобряват, а 37 процента одобряват действията му в отношенията с Русия.

При републиканците делът на хората, които одобряват подхода на президента към Русия, е 71 процента, а при демократите - 14 на сто.

Тръмп все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци, въпреки критиките от страна на партийните лидери за изказванията и действията му на пресконференцията с Путин.

Тръмп изненада и собствените си поддръжници, когато похвали руския лидер за "силното и мощно" отричане на такава намеса.

Мнозинството регистрирани избиратели (59 процента) са съгласни с изводите на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе на американските избори, но само 32 процента от републиканците смятат това за вярно, при 84 процента сред демократите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А случайн тези над 50% да са афро-латино-демократи ?
5
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американците не следят политиката. Няма как да има такъв висок процент. Поредната фейкк статия. Дни наред джуджии пак се прехвалва и прехвалваа , а истината е един чадър.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тоя вот бе, машините за вота са поръчани преди 6 години и производител във фирмата призна, че имат вратичка за отдалечен достъп. Tуй значи, че либералите и демократите са хакнали изборите но са допуснали някаква грешка и са натаманили Тръмп по погрешка и досега са печелили с фалшификации
3
4
 
23
 
! Отговори
истина преди 5 години
От сутрин до вечер повечето медии в САЩ повтарят едно и също Русия са лошите,те са се на мешали в изборите и пр.лъжи без доказателства,това е някаква масова психоза,различни от тези мнения не се допускат,там вече няма демокрация всичко и всички са под контрол.
2
4
 
18
 
! Отговори
сара преди 5 години
Не знам каква е истината за намеса или ненамеса в изборите. Има един въпрос обаче, който ме занимава - поради каква причина цивилизованите, живеещи в модерен свят американци имат по презумпция винаги негативно отношение към Русия. Дори за елементарни поводи и ситуации . На това му казвам средновековие.
1
3
 
21
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Допитване на Ройтерс... По- нататък няма смисъл да се чете!