Путин видя US опити да се влошат отношенията със САЩ

Москва оставала отворена за контакти с Вашингтон
19 юли 2018 22:30,
82
Путин видя US опити да се влошат отношенията със САЩ
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин каза днес, че първата му двустранна среща с американския държавен глава Доналд Тръмп е била успешна и обвини опонентите на Тръмп в САЩ, че пречат на всякакъв напредък по темите, които двамата са обсъждали, предадоха световните агенции.

Путин каза пред руски дипломати и постоянни представители, събрали се на съвещание в Москва, че руско-американските връзки са "в някои отношения по-лоши, отколкото през Студената война", но срещата му с Тръмп в понеделник е позволила те да поемат "по пътя на положителните промени", посочиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Разбира се, би било наивно да се вярва, че трупаните с години проблеми ще бъдат решени за няколко часа, а и никой не разчиташе на това, въпреки това вярвам, че все пак сме тръгнали по пътя към тези положителни промени", каза Путин, цитиран от БТА.

Още по темата

"Ще видим как ще се развият нещата в бъдеще", добави той и изрази загриженост от неназовани "сили" в САЩ, които се опитват да осуетят всякакво подобряване на отношенията, особено сътрудничеството във войната в Сирия или в сферата на контрола върху оръжията.

"Виждаме, че в САЩ има сили, които са готови лесно да пожертват руско-американските отношения заради амбициите си", каза Путин.

Пред руските дипломати той каза още, че "въпреки цялата разлика във възгледите", двамата с Тръмп са били на едно мнение, че "руско-американските отношения са в крайно незадоволително състояние".

Говорейки за срещата в Хелзинки, Путин настоя, че Русия остава "отворена за контакти със САЩ", предаде ТАСС.

Президентът подчерта, че работата за продължаване на Договора за съкращаване на стратегическите нападателни оръжия трябва да започне веднага, защото иначе през 2021 г. договорът ще прекрати действието си. Путин изтъкна, че в САЩ има хора, готови да пожертват дори и гаранциите за сигурността на страната си.

Москва води последователен и самостоятелен външнополитически курс и е готова за диалог с други държави. "В условията на динамично, наситено със събития положение в света Русия отговорно провежда последователен и самостоятелен политически курс", каза Путин. "Отворени сме за партньорски, конструктивни отношения с всички държави".

Путин каза, че се надява на напредък в уреждането на ситуацията на Корейския полуостров, включително благодарение на усилията на президента Тръмп.

Руският държавен глава изрази задоволство, че при уреждането на ситуацията на Корейския полуостров са били използвани идеи на Москва и Пекин.

Путин каза още, че вижда сериозни рискове за изостряне на положението в югоизточната част на Украйна.

Държавният глава на Русия благодари на руските военни и дипломати за работата им в Сирия, където с решаващата помощ на Москва е бил "нанесен съкрушителен удар по международния тероризъм, по "Ислямска държава" и други екстремистки групировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Има диверсия преди 5 години
След като удариха тежко русия и окупираха Украйна диверсантите започнаха жестока пропаганда срещу някаква територия РЪШЪ/югозападно от Виница/Украйна/Третирани със пси активни нарко спец добавки западни политици обаче под РЪШЪ превеждат неправилно РУССИА и бясно набедиха Путин - ръководител на най важната страна спонсорка на Западна Европа със столица МОсква.Трилиони ограбени от руския народ долари се вляха в икономиката на западни страни членки на NATO вкл в Турция.
38
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ами Брежнев не беше чак толкова нагъл като дребния, злобен диктатор"Защо намесваш Соломон Паси сега?
37
4
 
5
 
! Отговори
До 2+2 преди 5 години
Рано си започнал с дрогата, момче!
36
5
 
15
 
! Отговори
до 2+2 преди 5 години
Говориш глупости. Диверсиите и откритата венна намеса са американски патент.
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
34
17
 
8
 
! Отговори
2+2 преди 5 години
С диверсии и открита военна намеса Путин заграбва чужди територии и иска светът да му ръкопляска както му ръкопляскат поданиците. Също като Хитлер.
33
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам омразата на Маккейн,който е бел измъчван и многократно изнасилван в лагерите на Виетнам.Но в САЩ има много други,които не искат мир и добри отношения с Русия С Корея и когото и да било.Те трупат богатства от военни конфликти икономически санкции и противопоставяне.Точно по този повод взривиха кулите избивайки стотици свои невинни граждани.
32
11
 
9
 
! Отговори
КРИМ НЕ Е РУСКИ преди 5 години
>Руският президент Владимир Путин каза в интервю за телевизия Фокс нюз, че американският му колега Доналд Тръмп смята Крим за част от Украйна, предаде АР. "Информирани сме за позицията на президента Тръмп, че Крим е част от Украйна. Той ми го каза днес", заяви в Хелзинки Путин в интервю за журналиста Крис Уолъс от Fox News. Путин подчерта, че според Москва Крим не е анексиран и че населението е гласувало за присъединяване към Русия. "
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 69 пфуА ти се подмокряш само като чуеш за африкански бежанец...
30
19
 
12
 
! Отговори
пфу преди 5 години
Социалистите като прочетат името на вожда и се подмокрят
29
8
 
23
 
! Отговори
Додо преди 5 години
В случая, Путин говори 100% истината.
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мда, гледал си несменяемия, малограмотен турчин по БТВ да чете новините. Днес.бг са назад с информацията.
27
1
 
22
 
! Отговори
Лелееее преди 5 години
О ужас,последни новини Тръмп е поканил Путин в САЩ,през есента тази година.
26
14
 
33
 
! Отговори
Факти преди 5 години
Целия свят видя че Русия иска разбирателство и диалог,а истерията в САЩ показва че там искат само конфронтация.
25
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
почва да писва.
24
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на USArmy освободила Европа от фашисти и болшевики. Вечна почит.
23
9
 
0
 
! Отговори
Осман преди 5 години
До ВутеАз в момента си пия. След няколко ракии минах на бира. Наздраве!
22
2
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Османе!,ела си къркаме!мани я тая продажна ***!
21
8
 
13
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Като напълнят Странджа с хиляди бежанци и онези се разбунтуват тогава официалните власти ще "помолят" Турция да ги усмири. После турския Аскер няма да си отиде. Ще си избесите политиците и "патриотите" но вече ще е късно. Нека сега продажните *** плюят по Путин и да прославят Рижия ***.
20
3
 
3
 
! Отговори
Вуте преди 5 години
Османе!Ела се напиемо!Брате....И ела ги подкарамо ...