Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки"
20 юли 2018 08:50,
319
Путин с препоръки към НАТО: Не се сближавайте с Украйна!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин предупреди НАТО да не си създава по-близки отношения с Украйна и Грузия. По думите му подобна политика е безотговорна и от нея ще има неуточнени последици за алианса, предаде Ройтерс.

В Русия този въпрос предизвиква гняв - Русия има обща граница с двете страни и не иска те да се присъединяват към военен блок, смятан от нея за враждебен. Това е така от 2008 г., когато лидерите на НАТО обещаха на Украйна и Грузия, че един ден ще влязат в пакта, предаде БТА.

Още по темата

В реч в Москва пред представители на руския дипломатически корпус Путин заяви, че е нужно в Европа да бъде възстановено доверието и се обяви против опитите, които по думите му предприема НАТО, да разполага нови бази и военна инфраструктура край руските граници.

"Ще отговорим по съответния начин на подобни агресивни стъпки, които представляват пряка заплаха за Русия", каза руският президент. "Нашите колеги, които се опитват да влошат ситуацията, стремейки се да включат, наред с другите, Украйна и Грузия в орбитата на алианса, би трябвало да се замислят за евентуалните последици от подобна безотговорна политика", заяви той.

Руският лидер каза, че е обсъдил въпроса с американския си колега Доналд Тръмп на срещата им в Хелзинки в понеделник. Тръмп призова членките на НАТО да харчат повече за отбрана, но изрази съменение дали Черна гора, най-новата членка на военния съюз, трябва изобщо да е част от пакта и нарече народа й "агресивен".

На срещата си на върха този месец лидерите от НАТО обсъдиха отношенията с двете бивши съветски републики Украйна и Грузия.

Изтъкнати политици и в двете страни имат силно желание за присъединяване към западния военен съюз, но на шансовете им за това попречиха руските нахлувания на тяхна територия.

По правилата на НАТО страни с териториални конфликти не могат да влизат в алианса, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
3
 
! Отговори
до27 преди 5 години
аз добре знам географията и че сумарно общата граница на трите с Русия е по малка от тази на Украина с Русия.
32
4
 
12
 
! Отговори
Гьоринг преди 5 години
До Русия нападна ГрузияПравилно, една лъжа поторена 1000 се превръща в истина. Така и аз правех....
31
8
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Как се наричат съществата, които защитават интересите на враждебна към собствената им страна държава и са против съюзите, в които членува тя? Какво би се случило с подобни същества в путинова Русия?
30
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека им го казва ясно, ако искате да сте самостоятелни държави не ви трябва НАТО, защото рискувате да има референдум за присъединяване към Русия.
29
7
 
13
 
! Отговори
Русия нападна Грузия преди 5 години
До Анонимен...дори уикипедия пише че 56 та руска армия влиза в Гузия на 3 тия ден от започване на конфликтаТова няма никакво значение. Ние ще повторим 1000 пъти, че Русия е нападнала грузинците и това ще бъде истината!
28
8
 
13
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
До Анонимен 22Не, сега си пием кафето и се забавляваме с глупави коментари за правото на САЩ да си направят бази на 50 км от руската граница, а пък Путин да не се нервирал.... който тропа на входа на бърлогата на мечката, може само да очаква тя да излезе, а не да се крие вътре.
27
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Литва, Латвия и Естония не са ли бивши държави от СССР в НАТО? Географията ти куца май. Украйна и Грузия също ще се присъединят колкото и кремълското джудже да подскача
26
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С това си изказване Путин подтвърждава, че Русия е регионална сила, която има силите да прави зло само на съседните си държави !
25
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това че една шепа тук плюете Русия с нищо не променя реалностите. Просто никога съседна и държава и то от бившия СССР няма да допусне да е в НАТО. А кой кого е нападал е друг въпрос...дори уикипедия пише че 56 та руска армия влиза в Гузия на 3 тия ден от започване на конфликта , а в Одеса сигурно руснаци трепаха хора безнаказано и ги горяха като животни....
24
27
 
26
 
! Отговори
НАТО ОТАН преди 5 години
Освен пяна на устата нищо. Санкциите си вървят и ще останат поне до 2049 г. Украйна ще влезе един ден в ЕС и НАТО, а Русия ще си остане завинаги азиатска ***
23
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя нато вече от кол и въже ги събират, уж да са станат повече и по-силни, ама вече е смешно, ако не беше жалко, че и ние сме в кюпа. Страховита защита ще очакваме от Черна гора, Украина и Грузия.
22
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофилите изглежда бяха на нощно дежурство...вече налетяха във форума като папараци !
21
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Русия искаше членство в НАТО, убавците категорично отказаха, защото били велики. Е, сега ще се съобразяват!
20
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО АНОНИМНИТЕ ПО ДОЛУ ДЕТО СМЯТАТ, ЧЕ ГРУЗИЯ И УКРАЙНА ЩЕ ВЗЕМАТ В КАЧЕСТВОТО СИ НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ РЕШЕНИЕ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ КРАДЛИВИЯТ АГРЕСИВЕН БЛОК СЛУЖЕЩ НА ФАЩ ЕДИНСТВЕНО ЗА ОГРАБВАНЕ НА РЕСУРСИТЕ НА СЛАБИТЕ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА.ТОВА Е ВСЕ 1 ЧОВЕК ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ УЛИЧНА БАНДА, КОЯТО ЗА ДА СЕ ИЗДЪРЖА ОГРАБВА СТАРИ ХОРА И ДЕЦА ПОД ПРЕД ТЕКСТ ЧЕ ГИ ПРАВИ ДЕМОКРАТИ. А БЕ ШОРОШИ ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ ЖАЛКИ СЛУГИ НА ДЯВОЛА И СКОРО ЩЕ БЪДЕТЕ БИТИ С КАМЪНИ КОЙ КЪДЕТО ВИ ХВАНЕ БОЙ И .БАНЕ ДО СПУ
19
23
 
16
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Украйна и Грузия са независими държави и Путин не е човека да им казва какво да правят.И като са на границата с Русия , какво от това?Ако руснаците си мируват , чудо няма да видят.
18
12
 
26
 
! Отговори
Въпрос до 5 преди 5 години
До 5 АнонименТи считаш ли Украйна за независима? Кой раздаваше курабийки на майдана - САЩ или украинците сами си ги правеха? Кой организира метежа? Преврата в Чили на Пиночет и този в Украйна по нищо не се различават. Е, в Украйна все пак не стигнаха до това да превърнат стадионите в затвори...
17
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин говори от името на едната от двете суперсили с хиляди ядрени бомби. Макар, че взаимното унищожение не е от полза за никой, голямата пръчка си има своите дипломатически ползи.
16
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и НАТО да не помагат на никой повече, НАТО е антихуманна терористична организация, а САЩ дори не приемат бежанци нарушавайки межународните споразумения иначе щедро раздават демокрация с големия черпак и учат другите какво да правят.
15
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен 12 преди 5 години
Путин има над 80% доверие на хората в Русия, за разлика от рижавия *** в сащ.По скоро рижавия *** да свърши като Кадафи и Садам.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде пишете бе. За какво ви се плаща