Русия се зарече и отсече: На всеки 5 години военни маневри!

Кремъл отбеляза, че няма намерение да напада когото и да било
Обновена: 17 сеп 2018 16:17 | 17 сеп 2018 08:30,
144
Русия се зарече и отсече: На всеки 5 години военни маневри!
Снимка: Reuters

Русия ще извършва големи военни маневри на всеки пет години, заяви министърът на отбраната Сергей Шойгу в интервю за телевизия "Русия-1", цитирано от ТАСС.

По думите на Шойгу мащабните маневри "Восток-2018" са били планирани още миналата година. В плана за следващата година не се включват само внезапните проверки, отбеляза министърът и добави, че според плановете подобни учения ще има на всеки пет години.

Още по темата

С какво са свързани най-големите руски военни учения?

Държавната програма за въоръженията е с продължителност десет години, затова са необходими междинни отчети.

"Влагайки подобни средства в превъоръжаването на армията и флота трябва да се разбира и вижда накъде се движим и дали действително всичко е наред", отбеляза Шойгу.

Руският министър на отбраната подчерта, че Москва показва откритост и кани на ученията и маневри наблюдатели и журналисти, за да покаже мирните си намерения и да охлади страстите на партньори.

"Военната доктрина на Русия има отбранителен характер и маневрите нагледно са показали, че Русия няма намерение да напада когото и да било", заяви Шойгу.

"В тях няма даже елементи, предполагащи, че се готвим да водим настъпателни действия на чужда територия, което не може да се каже за нашите западни партньори, когато (те) се преобличат в руски военни униформи, подбират се статисти, които знаят руски и така нататък", отбеляза той, добавяйки, че това говори много на Русия.

Разборът на ученията ще се направи следващия месец под надзора на върховния главнокомандващ, президента Владимир Путин, заяви Шойгу.

Той отбеляза, че на ученията "китайските колеги показаха доволно високо равнище на подготовка и екипировка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 47Щом се изказваш толкова пренебрежително за руската бойна техника, значи ти имаш много по-добра. Разкажи ни нещо за нея, не се стеснявай.
53
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50Хкремент скапан, всички западни експерти и висши военни признават качествата на руските танкове, а тук някакъв полуумен пише глупости.
52
2
 
7
 
! Отговори
Хахах, ааааа. преди 5 години
Ти Ще Живееш ли у Аляска, бе... Хахахаааа.....
51
14
 
8
 
! Отговори
Крали Марко преди 5 години
Мисля че е крайно време Русия да си върне Аляска ,и всички други територии които някога е притежавала. Няма сила която да им попречи.
50
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия едно време на всеки 5 години правиха война, а сега имитации- джендърска работа..
49
8
 
9
 
! Отговори
Младеж преди 5 години
Слушайте в ютуб песента дядя Вода мьй с тобой.....ВЕЛИКА ПЕСЕН ,Абсолютен ХИТ.Възпява човека който се противопостави на сатанинската политика на сащ.
48
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-лесно и изгодно е държавите да плащат по 1% от БВП на Русия за да са спокойни, отколкото да плащат 2% от БВП на САЩ и пак да не са спокойни.
47
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кравите им се дрьпна фа,шкията от Ким и подвиха опашка трьгнали срещу братушките ! Руснаците не са решили не са ги смачкали оня психично болен Саакашвили как бягаше по грузинските балкани и гори
46
12
 
18
 
! Отговори
Флорънс преди 5 години
До ГoшуРусия расте и се развива, свиквай. Запада се тресе и се разпада. Путин му слагат санкции той им вдига цената на газта. Крим е руски. Русия направи трилиони само то газ откак е под санкции и строи мостове към Крим в ЕС виадуктите пропадат.
45
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия ще извършва големи военни маневри на всеки пет годинипрез останалото време ше събира затъналото из блатата желязо :)
44
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин напред мачкай крави и бозони само така
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25Старите танкове Т-34,са със английски дизел двигатели Перкинс.И шасито е американско
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 32Ту-144 е създаден преди Конкорд, първият му полет е близо година преди Конкорд, французите са копирали после формата от Ту-144.Ту 144 е краден от Конкорд, но некадърно като всичко руско и за това има само няколко полета на прага на провала, а Конкорд лети 30 години без инциденти.Имаше една катастрофа и спряха всички Конкорд-и.
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цитат от УикипедияМогат ли САЩ да свалят демократично избрано правителство на друга държава, ако то води политика, неустройваща САЩСЕСЕСЕРЕ колко пъти сменя правителства в арабския свят?Сменяше ги за една нощ!СПЕЦНАЗ избиваше членовете на правителството и на сутринта имаше ново правителство.
40
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл отбеляза, че няма намерение да напада когото и да билоНе че не иска, ама няма пари
39
6
 
9
 
! Отговори
usa = на джудже преди 5 години
Е като са толкова велики краварите защо не свалят правителството на Путин.......?Айде де......ама нямат топки. Само със слабаци войуват.
38
5
 
5
 
! Отговори
Джо преди 5 години
А за народа валежник и бояршик... Руский мир.
37
5
 
10
 
! Отговори
Цитат от Уикипедия преди 5 години
Джон Болтън, посланик на САЩ в ООН от 2005 до 2006 г., заявява: Считам, че ние (САЩ, б.р.) имаме право да се защитаваме със всички средства, включително със смяна на правителства в други държави, ако това е необходимо.. Заявлението е в отговор на въпроса: Могат ли САЩ да свалят демократично избрано правителство на друга държава, ако то води политика, неустройваща САЩ?.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При раждаемост в тази територия , ще се пише увеличиха се славяните. Така славяни с дръпнати очи ще имат по голяма популярност. Не само в нашите ширини , но и в далечния изток.
35
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психиката на военния е да прецака маневрите. А маневрите се правят да му натоварят живота - да прецакат военния. Така когато срока между маневрите е къс, военния малко кръшка от занятието. Той няма време да мисли за глупости и да кръшка , да прави корем. Освен това тази територия е най голямата с изключително малко население на квадратен километър 1чов./ 1кв. км. И всяко присъствие там е полезно и за местното население. Раждаемостта може да се засили.