Навални излезе и руската полиция пак го прибра в… ареста

Грозят го нови 20 дни зад решетки и глоба до 300 000 рубли
24 сеп 2018 15:45,
46
Навални излезе и руската полиция пак го прибра в… ареста
Снимка: Reuters

Руският опозиционер Алексей Навални бе отново задържан днес на излизане от ареста, където излежа 30-дневна присъда за организиране на неразрешена от властите демонстрация, съобщи Франс прес.

Навални бе очакван призори на изхода на сградата от полицаи, които го отведоха в районно полицейско управление в Москва. По-късно днес той ще се яви пред съдия, съобщи говорителката му Кира Ярмиш, предаде БТА.

Обвинен, че е нарушил друга точка от Кодекса на Руската федерация за административните правонарушения, Навални може да получи още до 20 дни арест и глоба в размер на до 300 000 рубли (около 7500 лева).

Предишната му присъда бе за неразрешен протест през януари, на който той призовава за бойкот на президентските избори на 18 март.

Навални обвини властите, че са го вкарали в ареста, за да му попречат да протестира на 9 септември срещу правителствения проект за пенсионна реформа.

Въпреки че той не можа да участва, хиляди руснаци се отзоваха на призива му да протестират този ден, в който имаше и местни избори, а полицията арестува над 800 души в цялата страна, посочи Ройтерс.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация по руски...
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така ПКК на кюрдите е терористична организация, а АОК (Армия за освобождение на Косово) са борци за свобода??Как така 30-40 милиона кюрди нямат собствена държава, а 2 милиона косовари имат собсвтена държава???Двойни западни стандарти.................нали???
30
1
 
7
 
! Отговори
Крим е руски преди 5 години
Русия е велика, Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери с Англия, Франция и САЩ?Това не е анексия...........прочетете историята на Крим!!Как така Косово е "държава", а Крим не може да се присъедини към Русия?Косовссият президент Хашим Тачи "Змията"................наркобос, търговец на човешки органи и оръжие!!!
29
2
 
12
 
! Отговори
браво преди 5 години
Браво на руската полиция!
28
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сибирското диктаторче путинчо и азиатското диктаторче ердоганчо са учили от един и същи учебник .:) И стадото путинопфилчета мучат доволно всеки път когато сибирското им диктаторче погази свободата .
27
1
 
11
 
! Отговори
име преди 5 години
алексей Дне-вални.....тоя е дневален в ареста.
26
3
 
10
 
! Отговори
леле преди 5 години
Крим е руски, а всяка *** , която пише простотии с главни букви задължително да се прегледа в Карлуково !
25
1
 
5
 
! Отговори
Ким Чен Ун преди 5 години
До Рашо Е не са като сорос либралните ***.деруги на 21 век Има голяма разлика между тях .
24
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мили Боже.................има ли ОЩЕ НЯКОЙ, който се интересува от това чу-че-ло?????? И в Русия той е интересен САМО ОТ 1-2%......................всички останали даже не си харчат отвращението!!!! Тука пък от чий...............зор са се загрижили за него? Ха-ха-ха..........това е все едно руснаците да се питат КЪДЕ е нашата куневица?
23
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КРАЖБАТА НА КРИМ НА РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИМ СТРУВА СКЪПО И ПРЕ СКЪПО ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ИМ СЕ ПРОСТИ ОТ ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ!!!ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА КРИМ ТОЙ БЕШЕ ИЗЦЯЛО ПОД РУСКИ КОНТРОЛ И В СЪСТАВА НА УКРАЙНА И ДОРИ ТЯ ДА Е В НАТО ПАК КРИМ ЩЕШЕ ДА Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ!ФАЛШИВИЯ ПУТИН ПУЛЧИНО ЗАЯВИ, ЧЕ Е ОТКРАДНАЛ КРИМ СЕГА ЩОТО АКО УКРАЙНА БИЛА В НАТО И ЕС ТОГАВА НЕ МОЖЕЛ ДА ОТКРАДНЕ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ!НА РУСИЯ ЩЕ И ПРИСЕДНЕ КРИМ :D А НАСЕЛЕНИЕТО НА РУСИЯ НЕ ГО ЧАКА НИЩО ХУБАВО!
22
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН И РЕЖИМА В РУСИЯ ТАКА СЕ ПОГРИЖИХА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО, ЧЕ РУБЛАТА ПАДНА ДВОЙНО ОТКАКТО ОТКРАДНАХА КРИМ 2014-ТА ГОДИНА !!РУСИЯ ПОЛУЧАВА ТЕРИТОРИЯ ОТ УКРАЙНА ЗА СМЕТКА НА КРИМ ПРИ РАЗПАДА НА СССР!!! КРИМ МОЖЕ ДА Е АВТОНОМНА ОБЛАСТ! КРИМ МОЖЕ ДА Е САМОСТОЯТЕЛНА ДЪРЖАВА ! НО КРИМ НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА Е ЧАСТ ОТ РУСИЯ КОЯТО Е ПОДПИСАЛА 1994-ТА ГОДИНА, ЧЕ НЯМА ДА КРАДЕ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА УКРАЙНА ПРИ НИКАКВИ ОБСТОЯТЕЛСТВА В ЗАМЯНА НА ЯДРЕНОТО ИМ ОРЪЖИЕ КОЕТО ПОЛУЧАВА!
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ Е ЛЕСНО ДА СИ МАЙ-МУНА В ИРАН ИЛИ ЧОВЕК В РУСИЯ :D
20
11
 
20
 
! Отговори
до Рашо преди 5 години
По голям диктатор от САЩ от времето на Римската империя светът не е виждал.Или си забравил за десетките нелегални затвори по света в които САЩ държът без съд и присъда стотици затворници.Повтарям - без съд и присъда! А, ако индивид подобен на Навални беше в Щатите щеше да излижава доживотна присъда за предателство. Не се съмнявай в това нито за миг, особено след като в САЩ действа законът известен като "Патриотичния акт" въведен след атентата през 2001г.
19
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един много доБре платен протестор.Целта е винаги да влиза в нарушение на закона, за да бъде арестуван. Така е винаги на екраните на телевизорите. Иначе ще го забравят малцината му привърженици, които охотно излизат на протест срещу бутилка водка.ВД момента протестите на Зюганов са далеч по-големи, никой не ги разгонва и никого не арестуват, а една опозиционна партия дори спечели на две области изборите. Така че еврейчето не може да казва, че в Русия няма демокрация
18
15
 
14
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Путин , Ердоган и Ким чен ун, диктаторите на 21ви век.
17
15
 
16
 
! Отговори
ЛЕНИН=СИФИЛИС преди 5 години
Руска диктатура, винаги е било така в тази безпросветна, азиатска тъмница.
16
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако слушаме дегенератите русофили, явно е добре опозиционни лидери да са в затвора. Защо тогава другарката Нинова е още на свобода?
15
13
 
8
 
! Отговори
Ей преди 5 години
Това е фейк нюз,от Русия отричат ново задържане.
14
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КГБ демократурата е висш строй в руския Гулаг !
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BIH GO OSTAVIL V KOMPANIATA NA DESET PRASETA,KOITO NE SA YALI OT 5 DENA.