За три години: Свалени самолети, хеликоптери... Русия в Сирия

И всичко това без да се броят жертвите – военни и цивилни
Обновена: 24 сеп 2018 14:43 | 24 сеп 2018 13:30,
232
За три години: Свалени самолети, хеликоптери... Русия в Сирия
Снимка: Reuters

Операцията на Русия в Сирия започна през септември 2015 година.

От началото досега загубите на руската военна авиация, само по официални данни, наброяват десетки изтребители и хеликоптери, без да се броят жертвите – военни и цивилни.

В редица руски медии се появиха разследвания и публикации и за други загуби, които макар и да не са потвърдени официално от Кремъл, изглеждат достатъчно убедително.

Ако се обобщят данните от тях, в Сирия са загубени изтребители Су-24, Су-33, Су-30СМ, хеликоптери Ми-24, Ми-35, Ми-8 и др.

Още по темата

Последната подобна новина е от 17 септември, тогава ИЛ-20 бе свален от израелските ВВС в Средиземно море, загинаха 15 руски военни.

На 7 май, по време на редовен полет над източните части на Сирия, се разби многоцелевият хеликоптер Ka-52. И двамата пилоти на борда бяха убити. В Министерството на отбраната предварителната причина за катастрофата се нарича техническа неизправност. В същото време вестник "Комерсант", цитирайки източници във военната администрация, пише, че хеликоптерът е свален от бойци на ИД.

На 3 май, след излитане от руска авиобаза в Сирия, се разби многоцелеви изтребител Су-30СМ, двамата летци загинаха. По предварителна информация причина за катастрофата е... птица в двигателя. Защо обаче пилотите не са се катапултирали?

На 6 март 2018 г. военнотранспортен самолен Ан-24 се разби при насочване за кацане на базата Хмеймим, загинаха 39 души.

На 3 февруари 2018 г. с ракета от земята е свален щурмовик Су-25, пилотът загина.

На 31 декември 2017 г. при прелитане на летището в Хама се разби вертолет Ми-24, двамата пилоти загинаха, бордният техник оцеля.

През октомври 2017 г. Ми-28Н е извършил принудително кацане поради техническа неизправност, екипажът за щастие не е пострадал.

На 10 октомври 2017 г. изтребител Су-24 излезе извън пределите на пистата в Хмеймим и бе обзет от пламъци, пилотите загинаха.

На 12 април 2016 г. в Сирия се разби вертолет Ми-28Н "Нощен ловец", загинаха и двамата пилоти.

През ноември 2016 г. изтребител МиГ-29 претърпя авария край крайцера "Адмирал Кузнецов" в Средиземно море, пилотът катапултира и оцеля.

На 24 ноември 2015 г. фронтовият бомбардировач Су-24М бе свален от турски изтребител F-16C на турско-сирийската граница, пилотът загина, щурманът оцеля.

През август 2016 г.  хеликоптер Ми-8 е свален с огън от земята, загинаха петима души.

И това е само официалната статистика, за всичко останало знаят в Кремъл.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
4
 
4
 
! Отговори
Чакъра преди 5 години
Абе вие тия цифри за нищо ги нямате!! Каде ги изброихте тия десетки бе тапири??? Аз до 13 стигнах.
155
7
 
6
 
! Отговори
Гуем праз преди 5 години
*** ще обяви пак пАбеда и готовоДаже и едно парадче може да им спретне Важното е да има Боиярщник за всички
154
12
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 5 години
До войната е жестока--158;Русия е виновна за всички войни. 1. ПСВ. Капитулация.2.Гражданска война-24 милиона жертви.3.Война с Полша. Поляците ги набиха4.1936 -война в Испания.5 .Халхин гол. 104 дни война. По заповед на Жуков са убити 600 войници и офиц.6. Пакта с Хитлер. 17.09.39. война с Полша7 Окупация на Пиалтика и война с Финландия8 41 г, Съюзниците Сталин и Хитлер се сбиха.Целия свят пострада.9.1948 г. Блокада на Зап. Берлин.10. 1950 г Започнаха Корейската война, ГДРУнгарияЧех
153
7
 
12
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До k--152; Абе казвали ли са ти че си луд за вързване. Абе ти пиеш ли си илачите редовно?Лошо е в РС. Напълнихме се с КОЛИ.Пътуваме където си искаме и когато си искаме. Няма визи и паспорти.Пътува народа.Че и с парите им построихме Магистрали ,МЕТРО. Градовете се разхубавиха.Преди ДЕСЕТИ се пътуваше с ОТКРИТ ЛИСТ.Границата се пазеше -сакън някой да не напусне комун. "рай", че кой ще хрантути ***.Правата ни бяха-право на труд и жилище.КомунизЪма беше по-страшен от ТУРСКО.
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уффф.. Душата история, като у Афганистаня правят. Вместо да ги пооилеят, да глигшзбият, да ги взривят, тухла върху тухла д а е остане, да им спрат овююводите, да им насилията земите, че от глад да измрът....Те не са изстрели са 50000 души. Ако ууууу, за ко са ви тези калашник бе! Пуцайте, докато не остане нищо за пуцане. Няма го народа, няма го проблема. А, нали ;)
151
1
 
10
 
! Отговори
До k преди 5 години
Ха ха .. а Русия от кого се управлява мислиш? Най-свирепите "юдо-масони" както казваш, са там и не са излизали от болшевишко време. Те не пускат нищо на никого. Сега са либерали (като партията на Путин) и всякакви други.На запад поне, хората могат да имат нормален живот и някакво достоинство, а наследниците на болшевиките не пускат даже и трохи! Най-разслоеното материално общество е руското - това не ти ли говори нещо?
150
4
 
10
 
! Отговори
войната е жестока преди 5 години
Трябва да кажем ясно,че срещу Русия от няколко години се води война-съвършено открито,само дето не е обявена.Мястото е твърде малко,за да изброим проявите на тази войнаИ Путин реши да даде сражение на противниците си в Сирия -по разни причини .Разбира се,че руската армия е по-слаба от НАТО и Путин всячески се стреми да избегне открит сблъсък.Авторът на статията е пропуснал да забележи,че за военните войната е естествено състояние. В Сирия руснаците изпробват състоянието на армията си.
149
6
 
4
 
! Отговори
До 154 преди 5 години
Що за евролиберално животно си ти????
148
8
 
10
 
! Отговори
ТеоГео преди 5 години
За периода , изобщо не е много..Те са си направили сметка.А вас що ви боликура козяцинедоклатени , ААА?
147
6
 
9
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Да би мирно седяло , не би чудо видяло.
146
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На неадекватните дето само Русия знаят им препоръчвам да се изнасят там! За нас нормалноте рези не са ни братушки, а са наглеците, които винаги ни тъпчат, нападат и рекетират! Спасение искаме от тях! А вие отивайте в Путиновия рай и не се връщайте! Ние сме българи тук и не ни вълнува Русия и наглостта й. Камо ли олигарсите й!
145
10
 
10
 
! Отговори
СРАМ преди 5 години
Оркестър "*** Кристали":Хамърите падат, падат от небето, капка ми падна на сърцеееетоооооо....
144
17
 
11
 
! Отговори
k преди 5 години
Жельо Желев беше казал: "Тоталитарната държава може да бъде съборена само отвън"Запада днес е една империя на злото управлявана от юдо-масонслия лихварски заговор.Днес на запад можеш да бъдеш арестуван без право на адвокат и съдебен процес, може да бъдеш измъчван при разпититеВ Испания, Англия, Италия и Германия са все още в извунредно положение.Този грозен террор на юдо-масонския заговор може да бъде унищожен само отвън - от Русия !Русия днес е последната надежда на народите са свобода !
143
4
 
13
 
! Отговори
Мурзилка Чебурашкова преди 5 години
Абе кой и как е свалил този самолет местния *** вувузелски хор не може да каже, но че американците бомбардират с Хамъри видяхме с очите си.
142
5
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
До АнонименУточнение-войната в Сирия е първата след Афганистан ИЗВЪН Русия.
141
0
 
15
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До АнонименДа не мислиш че С-300 в Сирия ще се обслужват от сирийци?Колкото и във Виетнам...
140
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименпреустановихме доставката в Сирия на С-300, която бе подготвена за транспортиране, а сирийските военнослужещи бяха преминали през съответната подготовка.---ами те и на С-200 са били обучавани и като гледам добре се справиха :)Сега като получат С-300 един руски самолет няма да остане в небето на Сирия :)))
139
11
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Войната в Сирия е първата след Афганистан,а САЩ не са спрели да воюват от II световна насам.Руската армия и техника трябва да получат боен опит,който е жизнено необходим за в бъдеще,когато ги чакат тежки предизвикателства.Ясно че няма да мине без загуби,повечето техника досега не е имала участие в реални бойни действия.Точно това беше поправено в Сирия,изпитано бе наличното оръжие,обучени бяха хиляди военни.Това е голямата полза за Русия.По-добре стотици загинали в Сирия,отколкото милиони у дома
138
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и това е само хеликоптери и самолети, а за хилядите избити вагнеровци и съветници не щат и да си признаят.
137
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ ЛЪЖЕТЕ!!! УШАНКИТЕ САМИ СИ СВАЛИХА САМОЛЕТА ИЛ -20 СЪС СОбСТВЕНИТЕ СИ РАКЕТИ!!!