Путин: Русия се превъоръжава ударно!

Отпуснати са 1,5 трилиона рубли за модернизирането на армията
21 ное 2018 09:45,
260
Путин: Русия се превъоръжава ударно!
Снимка: Reuters

Мащабното преекипиране на руските въоръжени сили ще осигури запазване на стратегическия паритет и ще защити Русия от външни заплахи. Това заяви президентът Владимир Путин, цитиран от електронния вестник "Лента".

Още по темата

"До 2021 г. делът на модерните оръжия и техника в армията и флота трябва да достигне най-малко 70 на сто", каза Путин пред участниците в съвещание по военни въпроси в Сочи. По думите му това мащабно превъоръжаване ще даде възможност да бъдат решени всички задачи, поставени на войските.

За създаване и серийно производство на въоръжения и военна техника през 2018 г. бяха отпуснати общо почти 1,5 трилиона рубли. Превъоръжаването на армията като цяло следва зададеното темпо. Специално внимание се отделя на разработването на перспективни системи, които ще определят бъдещето на руските въоръжени сили за години напред, отбеляза президентът, цитиран от ТАСС.

На 26 октомври Путин нареди да бъде повишено нивото на бойната и оперативната подготовка на руските въоръжени сили. Върховният главнокомандващ прикани армейското ръководство "да се съобразява изцяло с опита от военните операции в Сирия".

Миналия ноември той заяви, че Русия ще увеличи производството на военна продукция. Путин изтъкна, че за целта трябва да се готвят всички големи частни и държавни предприятия. По думите му способността на икономиката бързо да вдига при нужда обема на отбранителната продукция е сред най-важните условия, гарантиращи сигурността на всяка държава, напомня "Лента".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До човекОт гладните не, обръчите на Путин купуват имоти.
212
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИЗМИСЛЯТ СИ ВРАГОВЕ ЗА ДА ОПРАВДАЯТ НИСКИТЕ МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ -РОССТАТ- 243 ЛВ- РУСОФОБИТЕ СА ИЗМИСЛЕНИ ЗА ЦЕЛИТЕ НА ПРОПАГАНДАТА- ДА СТЕ ЧУЛИ ЗА РУМЪНОФОБИ- ГЕРМАНОФОБИ, ФРАНКОФОБИ, АНГЛОФОБИ- ТАКОВА ЯВЛЕНИЕ НЯМА. ДАЛИ СА ГЛАДНИ -ЕДВАЛИ- ДЪРЖАВАТА КОЯТО ИМА НАЙ МНОГО МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ В СВЕТА С НАЙ МОЩНА ИКОНОМИКА, МУЗИКАНТИ АРТИСТИ МИЛИОНЕРИ- ЕДВА ЛИ ЩЕ ПОЗВОЛЯТ НАРОДА СИ ДА ГЛАДУВА- ТОВА ЗА ГЛАДА СА ИЗМИСЛИЦИ.
211
18
 
5
 
! Отговори
Суворов преди 5 години
Русия не случайно е извесна с най бездарната армия за последните 110 години .Аниметата *** не са реалност
210
11
 
9
 
! Отговори
човек преди 5 години
в турция е пълно с. руснаци във българия варна и бургас имотите изкупени от гладните руснаци
209
23
 
9
 
! Отговори
(*_*) преди 5 години
Нямат капацитета да си научат урока от студената война водкаджиите. Накрая ще се наложи да си ядат оръжията, щото друго няма да имат.
208
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русофобското ниво е жалко - мръсотийки, обиди, лосион, пияници, *атенки, *шанки, глад, мезерия.... Това е антипропаганда, ялова, скопена , наssрана, воняща. Като плетените им душици!
207
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Oh, these Russians!" пееха едно време Бони Мъ! "These are crazy pilots!" - казват американски летци за руските. "Russians are insane" - коментират в блог мощността на руските патрони. Навсякъде се прокрадва удивление и ужас. Америте знаят много добре, че една война ще е гибел за тях, както и за Русия. Всъщност, далече не всички, онези с промитите мозъчета все още мислят, че Америка е непобедима, забравяйки Виетнам. Но в Пентагона им е ясно, че ще бъдат помляни. Особено ако китайците участват.
206
13
 
10
 
! Отговори
Преди тридесет годин преди 5 години
САЩ спасиха от глад безаналоговите пиянициТърсете в нета да видите какво е : ножки БушаСега обаче ще ядат междуножието на ТръмпНога=кракСтава въпрос за Буш и пилешките бутчета с които САЩ хранеха безаналоговите ....
205
12
 
29
 
! Отговори
СТАРА ЗАГОРА преди 5 години
НЕ САЩ СА СПАСИЛИ РУСИЯ ОТ ХИТЛЕР А ОБРАТНОТО, РУСИЯ СПАСИ САЩ ОТ ХИТЛЕР - ЧЕТЕТЕ ДОБРЕ ИСТОРИЯТА И ФАКТИТЕ КАКВИТО СА БИЛИ ОТ 1938-1941 год. А ПРЕЗ 1945 год. НЕ САЩ А РУСИЯ ПРЕВЗЕ БЕРЛИН СТАЛИН ПОБЕДИ ХИТЛЕР А НЕ РУЗВЕЛТ ИЛИ ЧЪРЧИЛ
204
23
 
13
 
! Отговори
Тези са преди 5 години
Безаналогово прости пръчкиОт Хитлер ги отърва САЩ и те се обърнаха срещу благодетелите сиЕдин път му ядоха главата преди тридесет години , но им се иска пак от същотоШе си го получат
203
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни хвалете страна в която се пият лосиони за вана, одеколони и течност за чистачки ;)Тия няма как да са нормални, дори в най-бедните страни, към които се числи и Русия, не пият такива ужжасни течности !Но за руския човек - нормално.При такъв нещасстен живот - разбираемо
202
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Северен Бангладеш - новото име на Русия в ООН.
201
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин маччка яко ватата :)))А тя се кефи на анимации за нови ракети
200
16
 
30
 
! Отговори
До Austin Powers преди 5 години
ГоVньо, пусни си руска ТВ. Виж им предаванията "Кулинарный поединок" и другите подобни, виж класацията на разни продукти от потребителите. Излагат 6 вида еднотипен кашкавал и правят анонимна дегустация. Купувачите класират производителите. Или 6 вида майонеза. Имаше от зехтин, от пъдпъдъчи яйца! Сладка, колбаси. Всеки път - различни неща. Това не е пропаганда, а част от живота им. Превъзхождат западналата подмандатна територия по всичко.Когато територията беше държава, изнасяше храни за там и не
199
23
 
13
 
! Отговори
Сврака.... преди 5 години
....малоумно джудже....
198
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната лъжа на Путин.Пари за пенсии и заплати няма, а щял да въоръжава ударно Русия ?!Петрола се срина, санкциите забраняват модерно оборудване ... е как ще прави въоръжаване Джуджека :)))Пак ще си тъпче сметките, а мужиците ще гледат с иззцъклен поглед и ще обвиняват Америка, нали :)))
197
17
 
10
 
! Отговори
Хи хи преди 5 години
Онзи ден тоз *** им сложи АКЦИЗ на месото!Представяте ли колко са зле?!
196
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкашугите чакат с треперещи ръце да получат порция каша, докато гледат заканите на Путин да унищожи света ;)И не усещат как парите им изобщо не отиват за оръжия, а в сметките на кремълската клика ...Но аллкаша винаги е бил робб и такъв ще си остане.
195
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 221Прав си, друже! Още древните са го казали: SI VIS PACEM PARA BELLUM.Даже в годините на Горбачовсия и Елцински застой, оставени без средства, разни конструкторски бюра са работели на гол ентусиазъм! После, какъв бил военния бюджет на САЩ и какъв - на Русия! Кой в Щатите ще работи, без да му плащат? И то много пари, щом работи за ВПК. Русия е велика с народа си, възпитан в патриотизъм. Пиздець тому, который поднимет руку!
194
15
 
13
 
! Отговори
Austin Powers преди 5 години
Рубашка, лопата, купичка чорба от картофени обелки и малко боряшник за да има пари за оръжия. Тези номера вървяха по времето на Сталин, но не и сега. Дори и обикновения а л к а ш вече иска нова кола, удобства и почивка в чужбина.