Русия изгони словашки военен аташе – реципрочна мярка

Руски дипломат беше изгонен от Словакия през ноември
13 дек 2018 12:07, Елка Василева
42
Русия изгони словашки военен аташе – реципрочна мярка
Снимка: архив, Reuters

Русия обяви за персона нон грата военен аташе от посолството на Словакия в Москва и му даде два дни да напусне страната, съобщи руското външно министерство, предаде Ройтерс, цитирайки агенция РИА Новости.

Мярката е предприета в отговор на решението на Словакия от 22 ноември да изгони руски дипломат, което Москва определи като неприятелски акт.

Словакия съобщи в началото на декември, че е изгонила руския дипломат след получена информация от военното разузнаване, която показвала, че той се е занимавал с шпионска дейност в страната, която е член на НАТО и на ЕС.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че съответната нота за словашкия дипломат е била връчена на посланика на Словакия в Москва на 11 декември, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки ден по две публикации за Русия. Да не би да са закъсали с плана?
9
15
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Путин и Мадуро са дyпе и ***... - изпратил му два самальота, но това беше преди два дни и не знам дали са пристигнали...
8
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 9Абе, като ти "даде" Русия АЕЦ Козлодуй и Кремиковци колко богат стана бе !С шест реактора в Козлодуй ни спираха най-редовно тока бе !Защо никой сега не реве за Кремиковци бе ?Защото сега напълно да сме се отровили бе ?Също толкова ще " забогатеш" и с рускотурския поток бе !Кремълският "виолончелист" затова се натиска...да те направи "богат" !!!
7
8
 
17
 
! Отговори
До СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ти недей знай къде има и няма българи ... като си и толкова глупав ... Само зареди южен поток където го спряха ... ( доста неща щяхме благодарение на него ) но не България ... а ЕВРОПА показа колко е слаба и не си гледа собствените интересите ... това за България, че тия дето ни управляват НИКОЙ не гледа интересите на страната си е от много време ...А тази статия е истинско порно за коментаторите тука ьД ... промити типчета ...
6
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 4Достатъчно е да бъдат изгонени русофилите-българофоби, а те не са много, но са кресливи и ЗЛОбни и все заплашват...с руските танкове !
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас няма руски и американски шпиони.Нашите политици редовно докладват на съответните служби.Ц.Ц.работи за ЦРУ и редовно пише доклади,които лично представя в САЩ.От Позитано и АТАКА пък пишат на КГБ.Тука няма тайни за никого.
4
11
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ако изритаме всички от руското посолство в София - Русия няма да има възможност да ни отговори реципрочно... - просто няма толкова българи в цяла Русия...
3
5
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Бате в какъв измислен свят живееш ? ;дМисли малко по-логично ... НАТО тайни ... ние да издаваме ьД Като е тази статия си ;д промит ;д
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вън руските шпиони от България !
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страните от Централна Европа не търпят руски шпиони, а в България те си живеят живота. За 30 години не съм чул да бъде изгонен руски шпионин. Само ни вижте партиите в парламента - всичките са шпионски и руски. Незнам какво дирим в НАТО и дано не ни сподерят тайните си защото веднага я снасяме на братушките от пасольството.