Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога

Навлезли са в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада
Обновена: 27 яну 2019 12:01 | 27 яну 2019 09:30,
493
Руски ракетоносци и... военни самолети на САЩ и Канада – по тревога
Снимка: Reuters

САЩ и Канада са вдигнали във въздуха два изтребителя F-22, два изтребителя CF-18 и самолет с далечно радиолокационно оборудване E-3 AWACS заради полет на руски стратегически ракетоносци Ту-160 в района на Арктика.

За това в събота са съобщили в Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (НОРАД), пише вестник "Известия", цитирани от "Фокус".

Американските самолети са излетели от база на ВВС в Аляска. В съобщението, публикувано от ТАСС се казва: "E-3 AWACS, два изтребителя F-22 и два изтребителя CF-18 са разпознали два руски стратегически бомбардировача Ту-160 (Blackjack по класификацията на НАТО), които са навлезли в опознавателната зона на противовъздушната отбрана на Канада".

В НОРАД са потвърдили, че руските самолети са се намирали в международното въздушно пространство, без да са нарушавали държавните граници.

Двата руски ракетоносеца Ту-160 са извършвали 15-часов полет над неутрални води в Северния ледовит океан, море Лаптеви, а също и над Баренцово и Карско море.

Ту-160, известен като "Белият лебед" е най-тежкият боен самолет в света, може да престои 25 часа във въздуха и да носи 12 ракети едновременно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
369
1
 
2
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
не мислете за рашките те и коли биха създали и много друго но нещата опират до друго промиването на мозъци и създаване на убеждение че на запад всичко е на шест пари се дават без да се броят.
368
1
 
2
 
! Отговори
времето ще покаже преди 5 години
не мислете за рашките те и коли биха създали и много друго но нещата опират до друго промиването на мозъци и създаване на убеждение че на запад всичко е на шест пари се дават без да се броят.
367
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 402Разбирам, че за теб колата е върха на човешките успехи, каймакът на цивилизацията.Абе тя колата не е върха на човешките успехи, ама рашките дори една кола не могат да направят.ФАКТ!
366
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До Анонимен 403Ще, ще ...
365
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 403 преди 5 години
"Ранее мы планировали оснащать отечественные авиалайнеры иностранными двигателями Pratt & Whitney или Rolls-Royce. Очевидно, что ПД-14 будет гораздо лучше иностранных аналогов"Двигателите от серията ПД-10-14-18 ще бъдат поставяни но съвременните руски пътнически самолети и Боинг и Еърбас нямат работа повече в Русия! Братушките ще си летят със супермодерния МС-21, изцяло "порусения" "Суперджет", Ил-96 и когато стане готов - с руско-китайския далекомагистрален широкофюзлажен CR-929.
364
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 402Затова пък много летят с хеликоптери и самолети...Ама те руснаците и собствени самолети за граждански полети нямат бе Пинко.
363
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До KromРазбирам, че за теб колата е върха на човешките успехи, каймакът на цивилизацията. Да беше добавил и смартфоните, да се определиш напълно. На руснаците, заради безпътицата и кучешкия климат повече от лъскави возила (които си купуват от японци, корейци и европейци) им трябват УАЗ "буханка", джугани, КамАЗ-и, "Урал". Затова пък много летят с хеликоптери и самолети...Не ги мисли!
362
3
 
4
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Хей, бивш зКпЧ...... боби....... на кой пленум/конгрес го мечтаха това?"Отвори сайта на министерството на финансите на РФ и там си има раздели и статистики. И не такива данни не могат да бъдат измислени и манипулирани защото всичката тази търговия минава или през държавни договори или през световни борси.
361
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Не, Боби, не са по-добре.Освен това 500 млрд долара дълг към Китай, са нищо."Ано умни провери преди да се излагаш в ефир - 500милиарда$ е дефицита към Китай само за 2018 година
360
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 396Не, Боби, не са по-добре. Освен това 500 млрд долара дълг към Китай, са нищо. Въобще дългът е нещо много относително - зависи много кой и зависи на кого ги дължи. И зависи колко. По принцип на великана с голямата тояга му е все едно дали дължи или не дължи.
359
5
 
5
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен"Колкото и да сменят, резервите им са 5 до 8 пъти по-малки от тези на САЩ"Имат БВП примерно два трилиона$ (срещу около 20 за САЩ) но също така имат 15% външен дълг и за 2018 профицит 150 милиарда$ (САЩ имат 105% външен дълг от БВП и само към Китай 500 милиарда $ Дефицит в търговията и то след икономическите санкции) в този случай ако имат 5 пъти по-малки резерви са несравнимо по-добре финансово от САЩ
358
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До АнонименУПАДЪЧНИ ЦЕННОСТИ - Всеки е свободен какъв да е Мъж, Жена или Незнамкакъвси- пълна глупост БИОЛОГИЧЕСКИ всеки един организъм се стреми към безсмъртие когато има добри условия за живот или ако условията не са добри да предаде гените си на следващото поколение с надеждата че то ще се приспособи към условията на живот ако си Лис бий ка, пи ди или тра ви или дже дар как ще осъществиш биологическата си функия? Или ще отмреш- свръхконсумация - смених стария телефон след 3 ремонта
357
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рашките си просят да им думнат, някой брикетоносец и после Жужето да спре износа на брезови клонки за САЩ.
356
6
 
8
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До KromОтносно Путин - да авторитарно управление - ФАКТ но ефективноЗнаеш какво беше при нас 1997 година нали горе долу същото беше и в РФМалко статистика за 2018г - 4 години "Зверски Санкции" и почти 20 години управление на ПутинРФ изнася Храни за повече пари от колкото Оръжие и съответно за повече пари от колкото Петрол ... Да бе и аз не повярвах ама фактПроизвели са повече злато от рекорда на СССР 1988 и са купили незнам още колко50% от доларовите запаси са сменени150 милярда$ Профицит
355
6
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Боби - Стига Бобка. Можеш да словоблудстваш колкото си искаш. Но подминаваш "дребните" неща - това, че в Русия са добре тези които гравитират около Путин, това, че Вовата върна култа към личността, това, че стана пожизнен монарх, че разчиства опонентите си като Ходрковски или по лошо - като Политковска. Вовата е избора на Демократичен Китай, на Велика Сирия и Иран, както и Социалистическа Венецуела. Хайде да спрем тук. Няма да намерим допирна точка.
354
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До KromАурус - или колата на Путин за 2019 е изкупено цялото не държавно производство(резерве) и по всяка вероятност завода на Москвич ако не се лъжа или каквото е останало от него ще го купят за разширяване на производствотоЯ ми кажи Форд колко години беше кола номер 1 в Европа с модела ФокусДаймлер Крайслер Немски ли е или ХАмерикански?Или Европейските модели на Шевролет които са доста популярни?
353
0
 
5
 
! Отговори
Ала-Бала преди 5 години
Нещата се върнаха като през 80 години на миналия век. Голям прогрес. Пилеят се силите на човечеството!
352
2
 
5
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Боби - Американците не продават автомобили в Европа, Боби. Европа не ги иска. Японците и корейците са друг въпрос. А ако е "такъв пазара им" направо разбирам защо си тук. Но, и това не е съвсем вярно Бобка, нали? Видимо руската "аристокрация" - разбирай богатата клика около Демократа Путин - демонстрира очевиден апетит към лъскави европейски возила и други предмети на лукса. Нещо което "могъщата" руска икономика не може да им предостави. Смешно е това което правиш.
351
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До KromПредишния ми ГСМ телефон беше Правец(даа все още оцеляват но са на границат ана фалита) сегашния ми е Китайски XiaomiКомпютри за съжаление не можем да избираме или интел или Амд(А АзПлатих за да се ползва пълноценно първо трябва с него да избягаш от затвора-JAILBREAK) аз имам 8-9 годишен Интел който все още ми върши работаТи го каза УПАДЪЧНИ ЦЕННОСТИ - срещу тях се боря за това и компютъра ми е почти 10 годишен, Телефона е странен или евтин, Нямам кола(чакам евтини електромобили)
350
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Krom"Защо не поредната Таврия, Лада Калина или Москвич?"Защо Японците продават в Европа, Европейците в САЩ, Хамериканците в Европа, Японците в САЩ и т.н. Сякаш Европа си няма свестни марки или САЩ или Япония или който да е друг по-голям пазар?ето за това е и Лада Калина и Рено Клио 100% произведени в РФ защото такъв е пазара там ни повече ни по-малко