Мадуро не дава властта. Хуманитарната помощ от САЩ - "трохи"

Замразените отСАЩ активи на Венецуела - милиарди долари
15 фев 2019 08:00, Петя Славова
43
Мадуро не дава властта. Хуманитарната помощ от САЩ - "трохи"
Снимка: БТА

Венецуелският президент Николас Мадуро покани специалния пратеник на САЩ Елиът Ейбрамс да дойде във Венецуела. Той направи това в интервю от вчера за Асошиейтед прес.

Макар и да разкритикува конфронтационната позиция на президента на САЩ Доналд Тръмп към социалистическото му правителство, Мадуро заяви, че се надява да се срещне с Тръмп, за да уредят безизходицата след признаването от Вашингтон на опонента му Хуан Гуайдо за законен лидер на Венецуела.

Още по темата

Освен това Мадуро заяви, че венецуелският министър на външните работи Хорхе Ареаса е имал конфиденциални срещи с Ейбрамс в Ню Йорк. Втората от тях по думите му се състояла четири дни след като Ейбрамс каза, че времето за диалог с правителството на Мадуро отдавна е отминало, предаде БТА.

Мадуро добави, че няма да се откаже от властта, и определи стоящата на границата с Колумбия хуманитарна помощ от САЩ като просто "трохи" на фона на замразените от американското правителство активи на Венецуела за милиарди долари.

В същото време руският постоянен представител в ООН Василий Небензя заяви снощи пред репортери, че Москва "е силно обезпокоена, че някои горещи глави може да обмислят военни действия срещу Венецуела", предаде Асошиейтед прес.

В изказването си Небензя определи подобен вариант като "много лош развой на събитията".
Той добави, че дори тези латиноамерикански страни, които подкрепят венецуелската опозиция, "са категорично против всякакви военни действия и интервенция във Венецуела".

Небензя заяви, че хуманитарната помощ за страдащите венецуелци, която се транспортира към границите на Венецуела, се използва "като средство в политическата игра". Той добави, че това е провокация, която може "да доведе до нещо много по-лошо".

Небензя каза, че социлистическото правителство на президента Николас Мадуро винаги може да се обърне за хуманитарна помощ към ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
:):) преди 5 години
е снощи гледах по някоя тв филм как се е развила схемата за сваляне правителството в Афганистан 80 те години. Те са си го направили, касов филм пише по действителен случай от 5 милиона САЩ стигат до 3 милиарда долара скрита помощ за сваляне на законната власт е разбира се и противодействие на СССР. И те са горди и убедени че така се прави
31
3
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
КАКВО ОЗНАЧАВА " ЗАМРАЗЕНИ АКТИВИ " ??? РАЗБИРАТЕЛИ ,СЕГА, КАК ДЕЙСТВАТ : ГОЛДЪНБЕРГ ; ШМИТ; ШВАРГЕНЛАНГЕР ; РОЗЕНТАЛ; ПЛЯМПАМБЕРГ И МАЙЕР ЦИОНИСТИТЕ ОТ САЩ ????ДАВАТ ЛИ СИ СМЕТКА СЕМИТИТЕ КАКВО СЕ НАДИГА СРЕЩУ ТЯХ В ЦЕЛИЯ ИЗВЪНЩАТСКИ СВЯТ !?! "БАНКОВИ" РЕПРЕСИИ СПАРИТЕ НА НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВИ И ТО В "НЕПРИКОСНОВЕННАТА " ЧАСТНА БАНКОВА СОБСТВЕНОСТ ??? ХОРА , ТОЛКОВА ПРЕКРАСНИ АМЕРИКАНЦИ ЖИВЕЯТ В САЩ ,А ЩЕ ПЛАЩАТ С КРЪВ !?!?!?
30
2
 
17
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 5 години
няма хуманитарна помощ от САЩ ...тва е пропаганда на самите американци ...когато искат да сринат някоя държава го правят под хубавите думи за права на чвоека , демокрация , хуманитарна помощ и тн измишлиотини ...реално става въпрос за грабеж на ресурси и сваляне на неудобно правитеслтво което не играе по свирката на САЩ и ЦРУ ...тва е практика от над 50-60 години нищо ново не е ...рецепта за катастрофа -ляво правитеслтво + петрол ...САЩ и ЦРУ никога няма да позволят такова нещо !
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И все таки,венецуелците са по-добре от нас.Само факта,че един милион са напуснали Венецуела многозначително показва че ние сме два пъти по-зле от тях,защото Европейска България я напуснаха повече от два милиона а близо един милион се преселиха в отвъдното за има-няма десет години.Защо не се посочи,колко е индекса на щастието там и тука,така за сравнение само.САЩ винаги са смятали,че Южна Америка им е задния двор и винаги са я ограбвали жестоко посредством марионетки,техни агенти.
28
17
 
1
 
! Отговори
ще ще преди 5 години
" Мадуро не дава властта"Ще я даде рано или късно! Вече се е завъртяло колелото. Остава му само да се гърчи!
27
5
 
23
 
! Отговори
Venseremos! преди 5 години
Както и да се мъчат, Мадуро ще го почешат по мадyрите!
26
8
 
31
 
! Отговори
Империя на злото преди 5 години
Мадуро е избран демократично на избори, готов е да преговаря с Тръмп, но краварите са решили да превърнат Венецуела в Афганистан. Признали са за лидер някакъв мyхъл - тяхна марионетка. Алоооу, а някой питал ли е венецуелците какво мислят? Това е все едно Краварника да признае Раданчо-двупроцентния за премиер на БГ.Краварника не може без войни защото корпорациите и банките печелят милиарди. Това само ще доведе до по-скорошен фалит. През последнине 11 месеца дълга на САЩ е нарастнал с 1 ТРИЛИОН.
25
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Столична община да предложи на Мъдуро място на шофьор в градския транспорт, за да го спасим от гладните венецуелци.
24
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не случайно има любопитни погледи към урановите находища"--------------------------------Ахилесовата пета на Пиндостан е Уран-235.
23
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може ли да се очаква друго от шофьор-президент с такова име??? Майка му едва ли е очаквала да стане президент, но той я изненадал...
22
4
 
27
 
! Отговори
MedUSА преди 5 години
На Венецуела и замразяват по 7 млрд долара във банките, еврочленката дръпна 16 млрд заемР колко е дълга н Венецуела и колко този на САЩ. Не трябва ли първо краварите да си върнат техните заеми после да съдят другите. КоИто не дърпа заеми о Световната банка СК, Иран, Венецуела го демократизизират. Всички трябвa дa зависят от Световната банка за да са свободни суверенни държави.
21
27
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Принципно във Венецуела е зле, заради САЩ. Какво значи САЩ да блокират милиарди притежание на Венецуела, а във Венецуела заради това хората да умират от глад?Ако не бяха ги блокирали и тях щяха да пратят за Русията, а пък венецуелците пак ще *** в мизерия. Мадуро трябва да си ходи, като преди това се гарантират заемите на всички кредитори.
20
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Венецуела си беше добре,туба бензин само за един паунд ама смотан шофьор сбърка посоката!
19
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно във Венецуела е зле, заради САЩ. Какво значи САЩ да блокират милиарди притежание на Венецуела, а във Венецуела заради това хората да умират от глад?
18
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чавес хвърли и инвестира може би милиарди в човешкия фактор, защото с неграмотни хора живеещи в скотски условия нищо не става. Венецуела си е от край време бедна страна, в която половината население все си е живяло в мизерия. Значи той хвърля към 80-100 милиарда долари да построи милиони социални жилища, за здравеопазване, образование. Ликвидира огромната неграмотност. Но когато през 2016 цените на петрола се сринаха и Венецуела се срина
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Латинска Америка контрастите са големи. Във Венецуела е разработено крайбрежието, нататък са джунгли, в които няма пътища и цивилизация. Те нямат и кадри. Там работят няколко хиляди кубински лекари, иначе няма да имат и здравеопазване. В нефтодобива повечето кадри са от богати семейства, които бойкотират чавистите
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18 Вярно е, че те имат големи находища, но това е полунефт, полубитум и трябва допълнителна технологична обработка за да стане нормална суровина. Саудитска арабия проивежда дневно 11 милиона барела нефт, а Венецуела в най-добрите години е стигала до 3,5 милона барела
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2 Поредния латино псевдореволюционер комунист...Чавистите не са комунисти. Те са ляво народно социалистическо движение
14
16
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 5 години
А може ли да обясниш как една от най-богатите страни в света на петрол, след 20 г. социализъм тип Чавес, тъне в нищета. И не е ли нормално хората да искат по-добър живот?
13
4
 
14
 
! Отговори
Adolf Eichmann преди 5 години
Едно нещо не ми е много ясно. Как Венецуелската фирма Ситго след всички проблеми във Венецуела продължава да е една от водещите вериги бензиностанции в Америка. Така беше преди Чавез, така беше и по негово време, така е и днес. Нали ако хамериканчетата бяха в толкова обтегнати отношения с тях и уж са им замразили парите тазии верига щеше да спре да съществува? Но тя всъщност се разраства в Америка. Някъв театър се разиграва тука много умело, но не достатъчно за по прозорливите....