След "Шереметиево": 137 хил. долара обещетение за загиналите

Всяко едно от семействата на загиналите ще получи обезщетение
8 май 2019 13:45,
14
След "Шереметиево": 137 хил. долара обещетение за загиналите
Снимка: Reuters

Всяко от семействата на загиналите при катастрофата със самолета SSJ100 на летище "Шереметиево" ще получи по 9 млн. рубли (137 991 долара), заяви руският министър на транспорта Евгений Дитрих, цитирано от ТАСС.

„Бяха взети необходимите решения за обещетяване на жертвите и близките на загиналите в катастрофата. 9 милиона рубли ще бъдат заплатени на всяко от семействата на загиналите. Това включва 2 млн. застраховка, 2 млн. регионални плащания и 5 млн. от „Аерфолт“, обясни министърът.

Още по темата

Самолетът SSJ100 на компанията „Аерфлот“ със 73 пътници и 5-членен екипаж се запали на 5 май при аварийно кацане на летище "Шереметиево" само след 28 минути във въздуха. Катастрофата отне живота на 41 души, а 37 оцеляха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Обезщетението в рубли или в долари ще бъде? Много е важно.
8
1
 
1
 
! Отговори
Викинга преди 4 години
Недоумявам как може да се злорадства, когато има жертви(!? Съвременните самолети са пълни с електроника и пилотите освен на тренажьора почти нищо ръчно не правят, и когато се наложи става лошо. Пътувам редовно с S7, с България Еър, с руската компания определено е много по уютно приятно. Вижда се, че става въпрос за грешка на пилотите, но те също са хора като нас! Бог да прости загиналите!
7
3
 
1
 
! Отговори
всичко за 1 долар преди 4 години
1 рубла = три 100тинки ..ха.ха жертвите нарочно са го направили за да имат близките им долари.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пилотите са хора като всички нас. Не забравяйте това преди да напишете нещо не особено умно. Ако мислите, че можете по - добре, станете вие пилоти в гражданската авиация.
5
1
 
12
 
! Отговори
Бяхме там! преди 4 години
Адски си прав N 3.На 01.05.2019 г. пилот на България ер,полет за Москва бе лице с руска фамилия.То бе нервно и се стремеше да навакса закъснението от няколко часа на достолепната "авиокомпания".Някои от прийомите му за летене бяха взаимствани от изтребителната авиация-резки виражи,удоволствие от въздушните ями и пълен непукизъм за товара отзад.Стюардите се хилеха,обсебени от страх,а ние се молехме Богу.За финал явно писта не му достигна и джигита наби F 1 спирачка.Кадры решают вс!И у нас!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е могъл да се приземи нормално, защото е бил натежал от пълните резервоари. Иначе не вярвам пилотът да не може при отказ на автоматиката да приземи самолета.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледах клип за катастрофата. Самолета нямаше да се запали ако пилота го беше приземил професионално. Приземяването беше под всякаква критика, самолета опря с колесниците земята след което подскочи 10 метра като топка и при връщането си обратно строши колесник който колесник предизвика пожара в крилото където е резервоара. Такова приземяване и дете няма да може да направи. Ако не вземат мерки при подготовката на пилоти както беше по времето на СССР ще има още много нелепи катастрофи.
2
4
 
10
 
! Отговори
до Зозо преди 4 години
а при нас хората от Хитрино получиха по един обрасъл... храст.
1
9
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Дека сте да злорадствате бре ***, путинисти и хатакисти?