Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците

Руският президент изправен пред народното недоволство
Обновена: 20 юни 2019 16:14 | 20 юни 2019 16:10, Елка Василева
301
Путин обеща по-добър жизнен стандарт на руснаците
Владимир Путин. Снимка: Reuters

За първите два часа от "Пряката линия с Владимир Путин", в която руският президент отговаря на живо на въпроси на граждани, той успя да даде отговор на 27 въпроса, предаде ТАСС. Те бяха основно свързани с вътрешни проблеми като национални проекти, заплати, недостиг на медицински работници в регионите, събирането на отпадъците, екологията и ипотеките за многодетните семейства.

Изправен пред нарастващо недоволство, Путин обеща да подобри жизнения стандарт на руснаците, отбелязва Франс прес.

Прекалено ниски заплати, увеличаване на цените и на стойността на комуналните услуги, разнородни различия между регионите - тези теми, засегнати в първите въпроси, адресирани до президента, отразяваха трудностите, които изпитва населението.

Това е 17-ата "пряка линия", организирана, откакто Путин дойде на власт преди 18 години. Обикновено отговорите на въпросите продължават между 4 и 5 часа и се излъчват директно по телевизията. Тази година "пряката линия" е организирана в момент, в който популярността на Путин е чувствително намаляла и недоволството и безпокойството на населението е нараснало, откакто той обяви преди година непопулярни мерки, като вдигането на пенсионната възраст и увеличаването на ДДС, отбелязва Франс прес.

Правителството увеличи възрастта за пенсиониране за жените от 55 на 60 години, а за мъжете от 60 на 65 години, припомня Ройтерс. Рейтингът на Путин пък падна от рекордните почти 90 процента, отчетени през 2015 г., на 64 процента.

Путин призна, че има временни трудности, свързани с тези мерки, но увери, че те започват да дават своите плодове и да са от полза за икономическата ситуация, предаде Франс прес. Той веднага обеща "увеличаване на нивото на живот и на нивото на доходите" на населението, което намалява постоянно от няколко години. Путин увери, че иска да реши наложителните проблеми като състоянието на системата на здравеопазването или проблема с отпадъците.

В днешната "пряка линия" гражданин от Самара се оплака колко трудно е да се гледа семейство със само 10 000 рубли на месец (158,07 долара) и попита Путин: "Кога ще се подобри животът?", предаде Ройтерс.

В отговор президентът каза: "Истина е, че реалните доходи намаляват от няколко години. Най-големият спад беше през 2016 г., но сега доходите постепенно започнаха да се възстановяват". Той приписа вината за спада на нестабилните енергийни пазари. Путин изтъкна, че програма, наречена "Национални проекти" и предвиждаща големи инвестиции на държавни средства, ще увеличи жизнения стандарт на руснаците. "Резултатите от това трябва да бъдат усетени тази година и следващата година", обеща той.

Над 1,8 милиона въпроси и обръщения има отправени тази година към Путин, пояснява Франс прес. Повечето от тях са отправени по телефона. Останалите са зададени чрез съобщения, чрез мобилно приложение, чрез специалната форма в сайта на програмата и чрез социалните мрежи, допълва ТАСС, цитирана от БТА.

Сред оправените въпроси, които бяха показани на телевизионния екран, имаше такива, които гласяха: "Един единствен въпрос: кога ще си отидете?", "Моля ви, спасете Русия?" и "Какво ще стане, когато няма да има повече петрол и газ", допълва Франс прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На лъжата краката са къси
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това от ревоюцията го обещават партийните вождове. Нищо ново.
118
4
 
11
 
! Отговори
Вова преди 4 години
Съдебната ни система не работи защото е по руски модел. Всичко което е зле в България е по руски модел.
117
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия още ли мразят рублите,всичко при тях е с долари
116
1
 
9
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
"Лудото Ленче" - - хич не е лудо!Хвали Путин и Русия, ама пише на маймуница от ЕС.ХОДИ У РУСИЯ, БЕ ГЯВОЛЕ... ХАХАХАААА
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жените лъжат за миналото си,мъжете лъжат за светлото бъдеще
114
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледа от Суджука .Той одавна ни оправи стандарта.
113
5
 
18
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
За руснаците всичко хубаво лежи във светлото далечно бъдеще. И мужиците вярват.
112
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Министерството на финансите е емитирало извънредно нов вътрешен дълг на обща стойност 300 млн. лева.Причината е, че държавата събира пари за готвеното плащане накуп на 8-те изтребителя F16 и оборудването им, потвърдиха от министерството на финансите. е и за вили в гърция ще има- само за правилните хораайде честито- гушкайте си банкянското комунистче
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали миналата година Путин обеща на руснаците "Рай", а тази година само "по-добър жизнен стандарт" !До кога ли ще прави мужика на най-голямият дурак !?
110
2
 
5
 
! Отговори
стар пожарникар преди 4 години
Не зная какво да мисля! Ние толкова си го обичаме Другаря Путин, а целият свят ни мрази! И децата ми даже! Заплашват ме, че няма да ми пращат пари от англия, да живея.
109
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нали миналата година Путин обеща на руснаците "Рай", а тази година само "по-добър жизнен стандарт" !До кога ли ще прави мужика на най-голямият *** !?
108
2
 
2
 
! Отговори
гого преди 4 години
е хубаво бе тончо и колко са ти пизнатите 100 200 300, , на фона на 6,5 милиона , а ???
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е затова става дума деняма промишленос а има много богаташи които могат само да крадатзначи и откраденото е много - при толкова много къщи вилии са доволни защото овцете продължават да блеят
106
10
 
2
 
! Отговори
:):) преди 4 години
тончо я подкара кат Баце, щом по празниците ГКПп тата са препълнени към Гърция и Турция значи българина е богат. Хайде да го сметнем, по Великден официално 256х коли са минали към Гя и Тя. по 2 *** възрастни в кола средно 500х. Така, населението което получава някакви доходи в страната е 4,5 милиона. Тоест само едни 15 - 16% българи имат що годе сносни доходи, 4 милиона почивка не са помирисвали пич.
105
1
 
5
 
! Отговори
детенце преди 4 години
Татко ми също ми обещаваше колело.....Ни колело, ни татко...Избяга....
104
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
психиатрията на балканите коментира путинам дето сте избрали да ви командва от банкя - а тоя дребния путин ги измъкна след 2000 година когато имаха заплати 2 доларасега каквото и да става все ще са зад негоа ако немаше ракети отдавна да са станали 5 -6 държавици колонии като нас- факт е че напъха чадър на американците отзадслед сирия само се пъчат и знаят че немогат направи нищоа китайския валяк пристига бавно но сигурно това е- днешните гербери бивши комунисти утре пак ком
103
2
 
6
 
! Отговори
бабушка Ванга преди 4 години
17 пряка линия с Вл. Путин - и последна .
102
8
 
2
 
! Отговори
гого преди 4 години
тончооо мн лъжеш, половин Бя на Халкидики, аде бе от Плевен мога да ти ги изброя на пръсти, един издател, двама доктори и още петима прекупвачи, а Плевен днес не са 16 човека а 86 хиляди, нещо това с поливин Бя.....издиша, трите имота са за продан щото ги удариха с данъците....приказваш на ангро
101
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бъркайте понятията.Путин не е обещавал "лайф",....... А само руска "жизнь"!А, какво е това го знаем от 50-годишен опит при руското комунистическо робство!!