Убита рускиня в Санкт Петербург – активистка за ЛГБТ права?

Властите съобщават за открита убита жена, но не разкриват самоличността й
23 юли 2019 20:26,
94

В неделя властите в Санкт Петербург съобщиха, че са открили тялото на 41-годишна жена с множество прободни рани. Самоличността й обаче не беше разкрита. Сега руски активисти твърдят, че откритата жена е добре познат правозащитник, която е била заплашвана заради откритата си подкрепа за правата на ЛГБТ хората и опозиционните си възгледи.

Активисти, както и местни медии, пишат, че жертвата е Елена Григориева, която е била чест участник в митинги в подкрепа на непопулярни за Русия каузи, като правата на хомосексуалистите или пък свобода за украински политически затворници.

"Активист на демократичните, анти военните и ЛГБТ движенията Елена Григориева, беше брутално убита край дома си", написа в петък Динар Идрисов, също активист, във Facebook.

Той самият наскоро бил подал сигнал, че е заплашван, но от полицията не предприели нищо, пише Guardian.

Познати на Григориева твърдят, че наскоро името й е било част от списък, публикуван във вече блокиран руски сайт, в който се призовавали хората да предприемат действия срещу тези хора.

Център за подкрепа на ЛГБТ хората в Екатеринбург пък заяви тази седмица, че в централата им е получено заплашително писмо, подписано от "ликвидатор на гейове". Той заплашвал, че ако центъра не затвори дейността си, "нещо много лошо и много тъжно" може да се случи.

От снимки, публикувани във Facebook профила на Григориева в последните месеци, може да се види участието й на различни протести и митинги.

На една снимка тя държи плакат, на който пише "Русия, в която хората няма да се страхуват, а ще са вдъхновени".

"Русия има над 5 млн. гейове. Но заради невежеството и ненавистта на обществото те живеят скрито", пише на друг плакат.

Правозащитникът Динар Идрисов пише, че възгледите на Елена Григориева се сменили от националистически към либерални. Той пише, че не знае дали атаката е свързана с работата й, но казва, че тя е получавала заплахи в последните месеци и е молила свой приятел да се грижи за котката й, ако нещо се случи с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
1
 
! Отговори
АБ преди 4 години
Каква е тая права? То малко като четриъгълник.
30
2
 
13
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 4 години
До човекСпартанците и щурмоваците на Рьом били силни, защото са били професионални войници, а не защото са били o6paтни. Я кажи бе, пиле, от масата меки китки с оскубани вежди, епилирани и с изрусени коси, а също така и масово наркомани, колко от тях стават за войници?
29
8
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
Гостенин (номер 22) е прав.Сигурно визира Ернст Рьом, фюрера на SA, открит гей и съперник (а може би бивш любовник?) на Хитлер.Също така, великата спартанска армия е била разбита от гейове убийци.Които очевидно никак не им пасва прякора "мeки китки".
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джурналчето, мислиш ли, че трябва да знаем кво е ЛГБТ!? Слаб 2 за списнята
27
2
 
1
 
! Отговори
ааа преди 4 години
Винаги е тъжно, когато човек стане жертва на вярата си, че ще бъде разбран. Истината е последното, от което се интересуват извергите, изтрещяли заради лицемерието и дивотията на политиците си. Нищо чудно да е била убита от гей, подразнен от възможността да живее открито. Историята непрекъсното потвърждава, че тай-голяма непоносимост се проявява към нелицеприятните сходства и подобия.
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kак така , в Русия да се малтретират защитници на гейове , а баш ГЕЯ си лежи в МАВЗОЛЕЯ по4ти 100 години .Защо не го изхвърлят от там , кат са такива принципиални ?
25
7
 
11
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 4 години
До малчък гейOбратен съм и с ръка на сърцето казвам, че т.нар. ЛГБТ общност са социални napaзити и тyмор за обществото!
24
15
 
9
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Интересно ми е да разбера, когато видите, че синовете/дъщерите ви са от лгбт общността, какво правите - порицавате ги публично, отказвате се от тях или направо поръчвате някой да ги очисти??? Жалки сте!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до "западняк Европеец" -:) По писанията ти личи..ЧЕ ЛИЧНО ТИ СИ ИЗОСТАНАЛ! Бегай с Американофилизма си бе "момяе"! На глупостите ти.Се връзват само акранчетата ти -:) Ако изобщо знаш смисъла на тази дума -:)
22
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъдещето принадлежи на Русия и на Евразия, която се владее от Русия. Русия е страна с мисия, Русия е новият световен лидер. А ЕС и САЩ все повече затъват и се превръщат в обикновени маргинали.
21
9
 
3
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Па другия ви идол - ленин- и цялата му партия са от същите екземпляри!Дори преди смърта на ленин Раша е била рай за ЛГБТИСМ!Ама то от левичари толкоз. Неука маса, водена от ЛГБТИСМ!
20
4
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Аааа, видях в гугъл. Да ви имам проблемите!
19
7
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Дори вашия идол х*итлер е дошъл на власт благодарение на ЛГБТИСМ!Е, вярно - после ги поизбил, ама си факта си остава.
18
6
 
5
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
Някои от коментиращите имат прекалено опростена система на виждания.И те са основния контингент от палачи на всички (без изключение) главорези във Световната История!Но майката-Природа си знае работата и ги ликвидира във следващото поколение!
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24Руските попове са като българските попове.В храмовете им е пълно с хомосексуалисти а после говорят против тях.
16
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е Русия да приеме гей браковете в памет на убитата рускиня.
15
11
 
7
 
! Отговори
Гостенин преди 4 години
До Анонимен 11Това ли е решението, бе игнорант?Смърт?Дай да ти видя Спарта - първата левичарско-нацистка държава във Историята?Къде е Спарта? Избита от ЛГБТИ армиите на Ахил (щото Менелай явно е бил от същата порода, и после на Александър! Дето пак са били основна част от армията!)Убийството е решение на проблема единствено и само за примитив!
14
5
 
15
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
ЛГБТ да не е някаква сложна болест като СПИН?
13
1
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Какво е ЛГБТ?
12
18
 
7
 
! Отговори
западняк европеец преди 4 години
Защо ни занимавате с изостаналата държава Русия? Там се колят за щяло и нещяло, диваци.