Макрон: Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа

Руски печат: Той иска да влезе в историята, но не знае как
20 авг 2019 11:35, Елка Василева
36
Макрон: Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа
Владимир Путин и Еманюел Макрон. Снимка: Reuters

Бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа според френския президент Еманюел Макрон, отбелязва в заглавие "Росийская газета".

След вчерашната си среща с руския лидер Владимир Путин, пристигнал на работно посещение във Франция, Макрон се изказа за перспективите на Русия в Тwitter: "Убеден съм, че бъдещето на Русия изцяло е свързано с Европа". Френският държавен глава посочи, че вярва в Европа, простираща се "от Лисабон до Владивосток", добавя руският официоз.

Необходимо е Русия "да се слее" с европейския свят, заяви на срещата Макрон, цитиран в материала. "Вярвам в тази концепция", каза той и призова да се преразгледа архитектурата на доверието между Русия и ЕС, да се разработят общи методи за решаване на конфликтите.

Еманюел Макрон "може би смята, че отношенията между Русия и Европа трябва да се отброяват от момента, когато той (. . .) е бил избран за президент на Франция (. . .) Той без съмнение иска да влезе в историята поне като европейски реформатор, просто засега не знае как", иронизира по повод вчерашните изявления на френския лидер вестник "Комерсант".

Още по темата

Като постоянни членки на Съвета за сигурност Русия и Франция пряко участват в уреждането на много регионални кризи. Москва и Париж подпомагат например решаването на конфликта в украинския Донбас. Вчера двамата президенти изразиха общо мнение, че "нормандският формат" (Русия, Франция, Германия, Украйна) няма алтернатива. Макрон изрази надежда за свикване на среща на върха "в нормандски формат" в близките седмици, пише в. "Известия", цитиран от БТА.

След смяната на властта в Украйна днес има шанс да се даде нов тласък на Минския процес, коментира бившият руски посланик в Париж Александър Орлов. По думите му сега Русия и Франция трябва да открият начин да насърчат новия украински президент Володимир Зеленски да изпълни ангажиментите, поети от Киев. Става дума на първо място за влизането в сила на закон за специалния статут на Донбас и раздалечаването на войските и техниката, струпани на разграничителната линия между силите на Киев и на сепаратистите.

Диалогът между Москва и Париж днес е особено важен и необходим. Така смята Юрий Рубински, шеф на центъра за френски изследвания в Института за Европа към Руската академия на науките, пише "Независимая газета".

С кого да сътрудничи днес Русия в Западна Европа, пита се той. "Великобритания и нейният нов премиер Борис Джонсън са съсредоточени върху Brexit, в Италия се развива политическа криза, германският канцлер Ангела Меркел приключва кариерата си. Затова е очевидна заявката на Макрон да действа като представител на интересите на ЕС пред водещите сили, независимо дали става дума за Русия, САЩ или Китай", пояснява аналитикът.

Според него Макрон не може да допусне лидерската среща на Г-7 в Биариц през уикенда да приключи без подписване на заключителна декларация, както се случи в Квебек миналата година поради несъгласието на президента на САЩ Доналд Тръмп с позицията на други участници. Затова френският лидер държи да информира колегите си за становището на Русия по основните въпроси от международния дневен ред.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтрябвало й на Русия да се съобразява с джендърски решения от Брюксел!
24
0
 
0
 
! Отговори
Симеонов преди 4 години
Как ще се европеизира русия бе Макрончо?Та нали при една свободна политическа среда, при едно нормално правораздаване нагушените кагебе олигарси моментално губят властта и отиват в лагерите в Сибир.А окрадените от мизерстващия руски народ хиляди милиарди не рубли, а долари се конфискуват.
23
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До БАБАЯГА 26 Макрон е пълен ***-срам за държава като Франция.По пролича на български депутат от Нарсдното Събрание-или член на БКП.
22
0
 
2
 
! Отговори
БАБАЯГА преди 4 години
Бъдещето на Франция, обче НЕ Е!
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия изобщо няма каквото и да е бъдеще никъде
20
1
 
6
 
! Отговори
2REG преди 4 години
Ха ха ха! Макрон добре ме развесели от сутринта! Абе, кой им пържи мозъците на тия марионетки от запад? Туй момче добре ли е с главата? Дай го малко по-скромно омйто момче, малко по-скромно. Може да си си помислил, че си пръцнал ама си оцапал гащите
19
6
 
1
 
! Отговори
Путю пикае кръв преди 4 години
след като нахлу в Украинска територия и заграби Крим въпреки подписаните договори след разпада на СССР. *** върна населението в окупираните от Русия територии във времето на болшевишките извращения, само че от КГБ-ейски антихрист днес се обяви за вопиющ христиенин и от презрен пролетарий стана олигарх с милиарди скътани пари в западни банки от грабежите на печалбите от продажба на суроеини.Крим е началото на края на Руската империя, както алчността на комунистите положи краха на дзверот СССР.
18
4
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
"за влизането в сила на закон за специалния статут на Донбас и раздалечаването на войските и техниката, струпани на разграничителната линия между силите на Киев и на сепаратистите". Дано, ще бъде стъпка в правилна посока. Време е ЕС да поиска действия от Украйна, а не само от Русия.
17
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Макрон държи да информира този уикенд колегите си за становището на Русия по основните въпроси от международния дневен ред. Защото без Путин, Г-7 е куцо и кьораво и не може да вземе пълноценни решения. Государят вече няколко пъти показа ясно, че няма намерение да се съобразява с неизгодни за Русия решения на Г-7. Така решенията и лидерите на Г-7 олекват и целият свят вижда чия дума тежи. Истинска тежест имат думите и действията на В.В. Путин.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Диалогът между Москва и Париж днес е особено важен и необходим, но недодялани и груби изказвания от типа на "вярвам в Европа, простираща се "от Лисабон до Владивосток"", само пречат за постигането на консенсус и конструктивизъм. Макроне, вярвай в каквито си искаш химери, но не ги произнасяй на глас, че ставаш много по-смешен от комика Зе.
15
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да върне крим на украинците тогава да се появи за сътрудничество със европа.Макрон е бокл..
14
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До13. Не е така не си го разбрал.Русия трябва да се свърже с ЕС. За да оцелее макар и частично. Не ЕС с Русия, това е невъзможно.
13
10
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Не съм нито фил, нито фоб на никоя държава, но Макарончо може ли да се замисли, с коя европейско -азиатска държава е свързано бъдещето на Европа? Въпросът е с понижена трудност.
12
6
 
10
 
! Отговори
Поп Грую преди 4 години
Макрон може да влезе в историята. Като нападне Русия. Е, за Макрон ще е посмъртно това влизане, ама нейсе...
11
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един френски пи дал какво може да измисли, освен да се навежда и да се моли...
10
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Специален статут на Донбас след пълно разоръжаване на руските терористи и украински войски да контролират руската граница.
9
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баноебец представлява Европа!
8
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Жан Виденов - "Европа от Ванкувър до Владивосток" и го видяхме кво стана :)))))))))))))
7
8
 
9
 
! Отговори
Начо преди 4 години
Пинокио много се е спаружил
6
33
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
Европейското бъдеще на раССия и путинизацията са несъвместими понятия ... !!!