Огън горя на единствения руски самолетоносач "Кузнецов"

Най-малко 12 души са пострадали в пламъците
Обновена: 12 дек 2019 22:10 | 12 дек 2019 22:07,
66
Огън горя на единствения руски самолетоносач "Кузнецов"

Пожар избухна днес на единствения руски самолетоносач по време на извършване на дейности по поддръжка на арктическо пристанище, предаде АФП.

Най-малко 12 души са пострадали в пламъците, състоянието на един от тях се оценява като тежко. Мнозинството са с натравяния от дима. Съдбата на трима души остава неизвестна, съобщиха ТАСС и БНР.

Според източник на РИА Новости от пристанището „Звьоздочка“  пламъците са избухнали по време на заваръчни дейности. Над 400 души са били на борда на „Адмирал Кузнецов“.

Агенция Интерфакс съобщи, че пожарът е обхванал площ от около 600 кв. м и цитира източник, според когото ситуацията е „сериозна“.

От военното министерство заявиха, че след потушаването на пламъците ще бъде проведено разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 22Прав си! Днес съобщиха, че започват изнитонията на новия атомен ледоразбивач "Арктика", най-големия в света. Всъщност, руснаците се състезават само със себе си, янките имат два стари, единият пушел повече от "Кузя", когато нарочно го поставиха в такъв режим, че да пуши, онези лапнишарани да се хилят и да пропуснат подводницата, която плуваше под него.
29
10
 
1
 
! Отговори
Работилата, преди 4 години
Разбирам, че това е повод за радост на разни лайнери, но го четохме днес в 13:18.Това при теб май стана навик! Честно, ако ти бях шеф, щях да те глобя една надница и при още един такъв случай - шут по края на гърба и през вратата!
28
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 24"Един американски самолетоносач е по-силен от всичките рускиГовновози взети заедно"------Всеки американски керър може да бъде потопен от руски катер с водоизмесимост 800 т, въоръжен с 30 мм оръдие и... 2 броя крилати ракети "Калибр". А сега вече въоръжават с хиперзвуковите (8 Маха) ракети "Циркон" крайцери, подводници и каквото се сетят! Йобс, и кериъръът потъва с 80-90 самолета и 4000-4500 човечета!
27
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако го боядисат в подходящи цветове, може да стане хубав плаващ цирк.
26
22
 
12
 
! Отговори
о я преди 4 години
Пичове са Руснаците,широко скроени хора.Слава на този храбър народ,а вие бдете
25
5
 
16
 
! Отговори
о я преди 4 години
Кипа е забравил,водката в коминя на Кузя
24
12
 
18
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 4 години
Добри новини за всеки от нас българите с евроатлантическо мислене.
23
4
 
16
 
! Отговори
ТАСС преди 4 години
Е упълномощен да заяви. По време на пожара на Адмирал Кузнецов са пострадали общо 12 лица и трима човека.
22
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилите я България намаляват все повече се изнасят към прогнилият Западь.Най-сетне в България ще останат българофилите.
21
9
 
26
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 4 години
Дори и на мен ми стана жално заАлкашите. Не ги мразя, просто ненавиждам великоимперските амбиции на кремълската клика. АлкашаЕ една безгласно, манипулирано, унижавано и безправно същество третирано като роб от силните на деня. Това през което е миналАлкаша - крепостничество, глад, революции, чистки, войни- обикновенния българин дори и не може да си представи.
20
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един американски самолетоносач е по-силен от всичките рускиГовновози взети заедно.
19
1
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този самолетоносач дали изобщо им е нужен?жалко за персонала
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки самолетоносач е подвижна военна база. В райони на конфликти може да промени баланса на силите. Но, строежа на съвремен самолетоносач отнема години и струва милиарди. Руския е вече над 30-годишен, но след 89-та няма пари за такъв кораб. По-добре да се построи газопровод с тези пари, който ще носи печалба десетилетия. Или пък ледоразбивачи, за да се овладеят ресурсите на Арктика и да се контролира новия търговси път оттам. И това прави Русия.
17
6
 
20
 
! Отговори
Хахаха преди 4 години
Запалила се е ДЪРВЕНАТА част на самолетоносача . Това трябва да е била секцията с греблата и склада с брезовите ведра за обезводняване .
16
2
 
11
 
! Отговори
ДНЕС И УТРЕ преди 4 години
Готвача забравил борша ...
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На базата на това че твоите братя нямат никакви ресурси даже и военни да водят пълномащабна воина със САЩ. Няма какво да и казвам на тия ,аз си споделям мнението във Български форум О.К.Ти тия първобитници със нас ли ще ги сръвняваш ,много си зле ама много .
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 17Важното е, че зелени човечета при нас няма. НАТО си е НАТО!
13
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия хора просто не осъзнават колко са жалки и незначителни. Барак Обама и каза направо във очите ,,вие сте регионална сила и нищо повече. И е много прав
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно от безалтернативните оръжия, как се държи още над водата не е ясно :D
11
6
 
18
 
! Отговори
ВораАлкаша преди 4 години
На час по лъжичка, това е рецептата на руското министерство на Лъжата, пардон Отбраната. Сутринта бодро заявяваха, няма проблем само десет ранени можеше да е много по-лошо, щетите не са големи горят само около 100 квадрата. До вечерта си признаха за един загинал. Не бих се учудил ако Кузя вече си почива на дъното на залива.