Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година

Въпреки санкциите и нелоялната конкуренция, допълни руският президент
16 дек 2019 21:31,
232
Путин сметна: Русия продаде оръжие за $13 милиарда тази година
Снимка: Reuters

Позициите на Русия на световния оръжеен пазар укрепват, въпреки засилването на санкциите и нелоялната конкуренция, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС.

Още по темата
"Износът на руско оръжие и военна техника нараства. През тази години е изнесена продукция на обща сума 13 милиарда долара", каза руският държавен глава на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Той отбеляза, че "това е с малко над два милиарда повече в сравнение със същия период на миналата година", пише БТА.

Русия се завръща в Африка! Путин заявява амбицията на страната си

"Руските позиции на световния оръжеен пазар укрепват и това се случва въпреки санкциите и нелоялната конкуренция", подчерта Путин.

Руският президент заръча постоянно да се анализира ситуацията на оръжейните пазари, да се отчитат променящите се потребности на купувачите и да се отговаря на нарастващите им изисквания.

Засилено търсене на руско оръжие

"Като цяло портфолиото на поръчките на руско оръжие се намира на стабилно равнище и надвишава 50 млрд. долара", заяви Путин и добави: "Засиленото търсене на руска продукция с военно предназначение е сериозен стимул за това да се усъвършенстват формите и методите на работа, да се запазят водещите позиции в този високотехнологичен сегмент."

Руският президент отбеляза големия принос, който имат за развитието на износа международните изложения. По думите му през тази година в Русия са били проведени седем оръжейни изложения, сред които военнотехническият форум "Армия-2019 г.", военноморският салон в Санкт Петербург и авиационно-космическото изложение МАКС-2019 в Жуковски.

"Чуждите партньори имаха възможност да се запознаят с последните постижения на нашата отбранителна индустрия: бяха демонстрирани най-новият изтребител от пето поколение Су-57, десантно-транспортният вертолет с повишена товароподемност Ми-38Т, зенитно-ракетният комплекс със среден обсег от четвърто поколение "Викинг", бронираният автомобил "Тигър" и много други образци техника", заяви Путин. Той отбеляза, че "в резултат на изложенията са сключени договори на обща стойност около 35 милиарда рубли (близо 560 милиона долара)".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Браво на Русия"...скоро ще премине от 18 в 19 век !
129
5
 
8
 
! Отговори
Хъ преди 4 години
Как разбрахте, че Путин може да смята? Вероятно ги е сметнал някой друг.
128
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 135Господин ***, в София, Пловдив, Варна и Бургас живее половин България. В Москва и Петербург? Дори наистина да беше така (че случаите са идентични), но реалността е, че в Русия в провинцията е МНОГО зле (бил съм там, лично съм се уверил). Епидемии по животните? Ти преди малко говореше за хигиената, ***. Бойко не знам какво общо има с цялата работа. Споменаването на Путин и Санкт Петербург беше защото това е причината да е по-благоустроен. От опорни точки не можете да мислите
127
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Иначе, ***, Москва (и Петербург) не са Русия. Там е (сравнително) добре,...", абе *** не разбираш явно, че това която си написал е същото като в България, добре е само в София, Пловдив и Варна, което означава, че България върви по стъпките на комунистическа Русия ! А епидемиите по животните в България, а кариерата на Бойко не тръгна ли от БКП и мина през бандитизмът на 90-те проектиран от БКП...толкова си т'ъп, че не разбираш как даваш примери идентични на руските които оплюваш !
126
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 134Пий една зелева чорба, че още не си изтрезнял от бояришника. Или ти така си пишеш (толкова си можеш)?
125
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РусияЗначи, ***, дори като се унасяш в хвалби не се усещаш как сам се оакваш. Москва като е един от най-скъпите градове в света, сещаш ли се колко са тия пари които ги превъзнасяш? Точно така. Иначе, ***, Москва (и Петербург) не са Русия. Там е (сравнително) добре, защото едното е столица и трябва да е лъснато, а другото е бащинията на Джуджето откъдето му е тръгнала кариерата. За епидемия в София не съм чувал, но в Русия редовно гърмят блокове или бедстват по различни поводи.
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бате Гойко печели,България губи.
123
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 128Прав си, в България работят реално за повече.
122
4
 
7
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"при софтуера сме водещи"Кой водещ софтуер е български (освен V-Ray, който въпреки че е много добър, не е самостоятелен софтуер, а допълнение) ? И колко печели България от него?
121
8
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Анонимен 119 Путин разгроми ИДИЛ вече 4-5 пъти , ама тях си ги има.
120
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Влязох в сайт са обяви, сравних 3 професии за който имам наблюдения и в София"---------------------------------------Сравняваш добре, но вложи и малко анализ. И българските сайтове за обяви са пълни с позиции, които месеци наред никой не иска да заеме. Сайтовете са за изпаднали.
119
2
 
2
 
! Отговори
vg1 преди 4 години
До РусияВлязох в сайт са обяви, сравних 3 професии за който имам наблюдения и в София, ами за архитект дават около 2000-3000 лв заплата, дали са чисти не знам... продавач-консултат 1200 лв, юрист 2000 лв.. къде ги намери тези 3000 $ не знам
118
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГошоСигурно и всичкия си фасул изнасяме, защото по пазарите е пълно с египетски.
117
3
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Няма значениеИзнасяме ябълки, за които ни плащат повече отколкото ние плащаме, за тези, които внасяме.Или да си държим черешите за 1,20лв вместо да ги изнасяме за Австрия за 6 Евро?
116
3
 
5
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
До Гошоама ябълките ни полски...по магазините де
115
7
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До ТошоБългария е на трето място в света по износ на фина механика, при софтуера сме водещи ако не си разбрал, най-голямата ябълкова градина на Балканите е в България.
114
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руският държавен глава изнася тези данни на заседание на комисията по въпросите на военнотехническото сътрудничество с чужди държави. Да не искате да им говори за зърно? И да! Приходите за руския бюджет от руския износ на продоволствие са почти два пъти по-големи от приходите от търговия с оръжейна продукция. Тези данни Путин ще ги съобщи на заседание на селскостопанското министерство, но вас няма да ви информират. Русия трябва да се представя само в агресивен план.
113
15
 
11
 
! Отговори
Русия преди 4 години
Русия вече ни изпреварва по покупателна способност.харчиш заплатата, остават повече за жена, Малдиви, нова кола.Под 3000 $ в Москва няма заплата ако си с висше и не си мързелив.В БГ 50% от висшистите ви са продавачи със 700$ заплата.А сега си виж средна заплата в София, ***!Куковица ви е изпила мозъка, един от най-скъпите градове в СВЕТА е Москва.Като сложиш София в първата ДЕСЕТКА ми се обади, канализация и вода нямате -*** смешни!Епидемия ще хванете от мръсо$тия в София
112
1
 
11
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
Браво на добрия износ, жалко че е на оръжия!Холандия изнася лалета, ама за 3-4 млрд евро, е тук може да се каже с чисто сърце Браво...защото се изнася нещо с което се дава любов, а не война!Но кой каквото може това прави и изнася...ние също сме износител на оръжие, и затова ме е срам....друго е да изнасяш мотокари, автомобили, софтуер и иновативни системи, зеленчуци и плодове също!
111
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"показателя износ на глава от населението още 2017г изпреварваме Просия"-----------------------Изпреварваш, защото по това време български журналист показа тонове българско оръжие в складове на Идил в Сирия. Аз не се гордея с подобно постижение. Сега, когато Путин разгроми Идил, търговийката ти видимо заглъхна.