Генералният прокурор на Русия напуска, отива на друга работа

От дни върви смяна на състава на руското правителство
20 яну 2020 13:53, Елка Василева
18
Генералният прокурор на Русия напуска, отива на друга работа
Юрий Чайка. Снимка: архив, БГНЕС

Юрий Чайка напуска поста генерален прокурор на Русия „във връзка с преминаване на друга работа“, съобщиха от пресслужбата на руския президент.

Предложението за това дойде от държавния глава Владимир Путин. За тази длъжност президентът предлага заместник-председателя на Следствения комитет Игор Краснов.

Съветът на федерацията планира да обсъди освобождаването на Чайка от задълженията му и назначаването на Краснов на 22 януари, каза източник от горната камара на руския парламент, цитиран от РИА Новости.

43-годишният ген. Краснов е разследвал ключови дела, сред които убийството на политика Борис Немцов и разхищаването на пари, предтназначени за строителството на космодрума „Източни“.

На 15 януари след отправеното послание на Путин към парламента премиерът Дмитрий Медведев обяви, че правителството подава оставка в пълния си състав. В момента тече процеса на сформиране на нов кабинет.

Чайка дойде на поста генерален прокурор на юни 2006 г. Засега не е известно с какво ще се занимава той в бъдеще.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Един от най-скъпите хотели в Гърция на Халдики-Касандра е на другаря Чайка. В момента управител сега е синът му! "ВСЯ власт - Советъм"
13
1
 
6
 
! Отговори
Шундин го изрита преди 4 години
Не е ясно каква играе започва ситното кремльовско нацисче...
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващия пост на чайка е кацане в България- на поста генерален прокурор. Ша играят сантасе със своя приятел Цацарков. *** ще го глътне за нула време. Поп Кире Ментата ще дойде с жезъла...
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин я подкара съвсем по ердогански, а наш *** гледа хем стръвно, хем жално и се напъва с ялови опити да промени Конституцията, с която така и не се научи да се съобразява - ама на, и на него му се ще да путиньоса де-що институция види в страната.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
43-годишният ген. Краснов е разследвал ключови дела, сред които убийството на политика Борис Немцов и разхищаването на пари, предтназначени за строителството на космодрума Източни.И по двете дела виновни и осъдени няма, за сметка на това има осъдени за протести и обида на президента, така че наистина този човек е най-добър за тази работа.
9
0
 
2
 
! Отговори
До ОЛД преди 4 години
Не знам колко си ,,ОЛД",но ако наистина си спомни си какво стана с главният прокурор Костадин Лютов ,как го ,,върнаха " от чужбина и какво беше видял и казал приживе и кой и какъв беше наследникът му Мръчков и защо Г.Първанов му,, отне" ордена ,,Стара планина"...Та доста повече от 30 години нашите прокурори бяха и тип,,Вишински"
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Консул във Валенсия ли?
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А мен трябва ли да ме интересува смяната на някакъв руски прокурор?
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеИ този отлетя като чайка, а Царя кога?царя няма да успее да отлети - ще го обесят на някой стълб на Червения площад :)
5
2
 
5
 
! Отговори
Олд преди 4 години
То и нашите главни прокурори са тип Чайка , а вече 30 години строим демократичен строй.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Съветът на федерацията ще обсъди"?????? Какво ще обсъди дали да дадат вето на решението на Путин ли???Е гати театъра,Императорът решава и всички надолу изпълняват! Както беше при Сталин,Хрушчов и Брежнев,в СССР/Русия/ друг освен генералният секретар никога,нищо не е решавал или ,,обсъждал"!
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 14 години успя да стана милионер.Прикриваше успешно грабежа на путиновата мафия.
2
0
 
5
 
! Отговори
Пепа преди 4 години
*** тва сериозно ли?
1
2
 
8
 
! Отговори
Абе преди 4 години
И този отлетя като чайка, а Царя кога?