Лондон: Отношенията с Москва не може да се нормализират

Джонсън към Путин: Великобритания не е простила за "Новичок"
20 яну 2020 10:45, Елка Василева
90
Лондон: Отношенията с Москва не може да се нормализират
Борис Джонсън и Владимир Путин. Снимка: БГНЕС

Няма перспектива за нормализиране на британско-руските отношения, докато Москва не спре опитите си да дестабилизира Обединеното кралство и да застрашава сигурността му. Това е заявил британският премиер Борис Джонсън пред руския президент Владимир Путин в кулоарите на международната конференция за Либия в Берлин, съобщи говорител на "Даунинг стрийт 10".

Джонсън е казал на Путин, че Великобритания не е простила на Москва за нападението с "Новичок" в Солсбъри преди близо две години.

Още по темата
Борис Джонсън е заел същата твърда позиция като своята предшественичка Тереза Мей, коментират британските медии.

"Премиерът заяви, че няма да има нормализиране на двустранните отношения, докато Русия не прекрати дестабилизиращите си действия, застрашаващи Обединеното кралство и нашите съюзници и представляващи заплаха за сигурността на нашите граждани и общество", заяви говорител на Джонсън.

През март 2018 година бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха заразени с нервнопаралитичното вещество "Новичок" в Солсбъри, а местна жена - Доун Стърджес, почина по-късно след случаен досег с остатък от веществото. Лондон изгони впоследствие повече от 20 руски дипломати, припомня БНР.

Кремъл продължава да отрича, че стои зад нападението в Солсбъри, въпреки че британската полиция идентифицира двама агенти на руското военно разузнаване, които са били по това време в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
11
 
10
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Чебурашка Ненормална държава драскачо е тази която има най - висока смъртност в ЕС, но си дава парите за най -скъпото оръжие. Ненормална, защото се управлява от посланик а не от нейните интереси. Ненормално е всичко тук ,но сте се запънали , че Русия ви е крива и само търсите оправдание. Че има ли по - големи убийци от янките? Навсякъде света е пропищял от тях. В Сирия да не раздават бонбони, колко града бомбиха и накрая "освободиха" нефтените кладенци от които крадат най - безочливо.
61
3
 
14
 
! Отговори
смех се чуе в колинд преди 4 години
Заради СССР Юкето си загубиха колиниите.такова прощава ли се?ще гледаме сеири със санкциите,олимпийските елиминации и рософобната стратегия.Тези формати непричинят загуби, равняващи се на загубите заради де-колонизацията.санкции са забвни.ее неотдавна чрез изкуственно занижаване цената на петрола на нива 50 кинта имаше опит да бъде срутена руската нефтена индустрия.Руснаците изкупиха де що варел имаше по 50 и по-късно продадоха по 100кинта за кофа.ке се сринем от смех.
60
6
 
16
 
! Отговори
Боби Ножа преди 4 години
Ако щат. Прав им път , крива им пътека... Къде е сега Скрипал? Шо не го показаха барем веднъж? Лично аз не вярвам случаят Скрипал да е в резултат на официална заповед за ликвидиране. Ако беше така, този Скрипал щеше да е ликвидиран вече. А той е жив и го крият, и дъщеря му е жива, а трябваше да убият една наркоманка, за да има какво да покажат. Иначе жертви изобщо нямаше. И Новичок не е имало. Мюмюните от острова с премиера си, който прилича на варено пиле, стават жалки вече. Уж велики... ха-ха
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди беше СССР, сега е РФ, абе все космосът й виновен на кривата ракета, нали?
58
19
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До джоПутинова Русия е НЕНОРМАЛНА държава и затова с нея не може да има нормални отношения. Не може да бъде нормална държава тази, която не спазва международните договори и тормози съседите си. Не е нормална този държава, която се намесва в граждански войни в подкрепа на откровени убийци и диктатори като Асад.
57
9
 
15
 
! Отговори
джо преди 4 години
До Чебурашка. Всички нормални държави имат нормални отношения с Русия. Ние сме сред тези с ненормални отношения. Нека да направим допитване...... Хора, нормална ли е нашата държава????
56
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е вярно.Това е лично твое мнение, а не общоприет доказан факт.Русия е засегната от разпада на СССР и искаше патрньорство с Англия и САЩ в името на сигурността на света и на всяка поотделно.Но милитаристите от двете страни на Атлантика отхвърлиха подадената ръка.Сега мучат и се заканват, но те знаят, че сами са си виновни.
55
13
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименНапротив, никоя нормална държава не може да има нормални отношение с Русия. Защото руснаците мислят, че со уникална и богоизбрана нация, имаща някаква особена мисия в света. Защото руснаците не могат да постигнат самоуважение ако не потискат другите страни.
54
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те никога не са искали да имат нормални отношения с Русия.Нормалните отношения с Русия са бич за тяхното его.За бритишите доминацията е приоритет, а не патньорството. Доказали са го за цялата си история.Но... времената се менят.И понякога последните стават първи, а първите стават последни.
53
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беше тя. Няма вече империя.Сега сте кралство пред разпад.Дупе да Ви е яко.
52
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джонсъноглу може да си казва каквото иска, това не променя факта, че е двуличник.Фактите са други. Великобритания и дружките й все-още лежат на старата слава, че са най-силните и могат да правят всичко, когато си поискат, с когото си поискат.Почти са прави.Изключение е Русия и Китай,, вече Иран, а скоро и други.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единия перчем зад океана свири, другия му играе по свирката. А на всички други казват какво да правят а и да мислят. Демокрация в най чист вид, като през комунизма.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-интересно ми е Пуин какво му е ЗАЯВИЛ...
49
9
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До До ЧебурашкаЗа петата колона на Москва Русия и Сърбия са братски народи, но не и за нас българите. Но какво може да се очаква от национални предатели, които още през 1934 година признаха руското творение "македонска нация и език", които през 1946 година принуждава а с репресии българите от Пиринско да се записват като македонци и които щяха да дадат Пиринска Македония на Титова Югославия?
48
2
 
7
 
! Отговори
Борка Боркаааа преди 4 години
Борката много му се иска да го асимилират с Чърчил.Засега го докарва само до налудничавия външен вид и тук-там подхвърлени айляшки приказки извън контекста на съответното събитие.
47
6
 
9
 
! Отговори
До Чебурашка преди 4 години
Русия и Сърбия са ни братски народи и са приятели на България!!!Вярно, водили сме войни със сърбите, но това е по вина на френските масони!Русия ни е освобождавала няколко пъти, ако не беше Русия, нямаше да има *** *** като теб с *** никове!!!
46
2
 
5
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
КОГАТО МОНАРХИЯТА ОПРЕ ДО РУСКИЯ ПАЗАР И РЕСУРСИ- ЕВЕНТУАЛНИЯ "ДЖОНСЪН" ЩЕ СТАНЕ ПОЕТЕСА !!! А ,ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ ОТДАВНА МИЛИАРДЕРСТВА НА ОСТРОВА , А НЯМА ПАТА КРАЛСКА КОЛОНА В РУСИЯ !?!?!?
45
3
 
6
 
! Отговори
въпросче преди 4 години
Може ли да се приеме за опит на Москва да дестабилизира и застрашава сигурността на Обединеното кралство след следния пресен случай?Руският стратегически, атомен, ракетоносец "Маршал Устинов" за 72 часа хвърли котва край юж бряг на остров в Средиземно море точно напротив английска военновъздушна база. Командването на тази английска военновъздушна база за 96 ч. прекрати полетите на Ф-35, поради опасението, че ще бъдат разшифровани от С-300 "Триумф", намиращи се на въоръжение на "Маршал Устинов".
44
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше представители на Британския парламент, не от опозицията, които в процеса на въпросния случай се изказаха по-въздържано. Не става въпрос в това, в какво са убедени, а просто бяха по-въздържани относно реакциите. На практика убийството на Кашоги беше документирано без двусмислие, а никой не реагира по същия начин, като за Скрипал.
43
3
 
13
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
А Москва иска ли да си възстановява отношенията с Лондон?! Това е същото като с глупаците от Г-7. Продължават да обсъждат дали да върнат Русия във формат Г-8, независимо, че Путин не спира да повтаря, че Москва няма намерение да се връща в тази група, защото е безсмислена и неработеща говорилня.