Сърбия купила от Русия цяла батарея комплекси „Панцир-С1“

Белград е най-големият вносител на руско оръжие в Европа
20 яну 2020 09:52, Елка Василева
167
Сърбия купила от Русия цяла батарея комплекси „Панцир-С1“
Снимка: архив, БГНЕС

Русия и Сърбия са сключили миналата година договор за доставка на една батарея комплекси за противовъздушна отбрана „Панцир-С1“.

Неговата реализация започна, тя ще приключи през 2020 г., съобщи РИА Новости.

Още по темата

В една батарея влизат шест комплекса „Панцир-С1“. В края на октомври президентът на Сърбия Александър Вучич каза на ученията „Славянски щит“, че страната му ще купи един комплекс.

Тогава Вучич подчерта, че Белград има желание да получи на въоръжение С-400 „Триумф“.

Сърбия е най-големият вносител на руско оръжие и военна техника в Европа. Досега страната е купила от Москва 7 хеликоптера Ми-17 и Ми-35. Сърбия освен това получи като подарък шест изтребителя МиГ-29 и 10 бронетранспортьора  БРДМ-2МС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
4
 
11
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
След съединението, сърбите са въвели полигамията, защото не са останали достатъчно мъже за жените в Сърбия.
84
4
 
17
 
! Отговори
Исторически преди 4 години
Сърбето са вековен враг на България не забравяйте ,че винаги дебнат в сянката....
83
8
 
16
 
! Отговори
NNN преди 4 години
Много е спорен въпросът от миналия век дали има по-смешна армия от сръбската, дори италианците и тибетците са били по-малко жалки! По-великите потижения на съседите са :1. Нападат ни в гръб след Съединението но до Сливница воюват със селяни почти без оръжие и няколко граничаря, а след сражения с армията ни не могат да спрат бягането до Белград!2. Белград е превзет през ВСВ за 2 дни от немските части състоялисе от 1 офицер 5 войници и пиян преводач!3. Капитулират без НАТО да има и една жертва!
82
8
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
В резултат на Одринския мир между Русия и Турция от 1829 г. и в резултат на помощта на Русия за Турция през 1833 г. българските земи по поречието на река Тимок са дадени на Сърбия. По късно след Сан-Стефанския договор Русия отнема от Турция населения предимно с българи район на Нишко, Лесковатско, Пиротско и Вранско и го подарява пак на Сърбия! Общо са отнети 14 600 км2 български земи заедно с българите там и са подарени на Сърбия, която веднага започва сърбизирането на българите.
81
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предварително се извинявам ако нещо бъркам, обаче тук приказките тенденциозно се въртят около това колко руски самальота има Сърбия и как това ги сближавало с Русия.Сигурно е така, но донякъде.Имайте предвид, че Сърбия преди разпада на Югославия е имала собствено производство самолети което сега се опитват да възобновят.Освен че притежават и сръбски самолети, те имат и френски хеликоптери, а също така войската има американски Хъмвита, както и шведски зенитни оръдия Бофорс.Имайте го предвид!
80
9
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Сърбите ако се ежат пак ще ядат уран денонощно. И няма да им помогне ни Путин, ни Мутин.....А руските форумни писачи на лъжи си ги знаем - долни, промити мозъчета.
79
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човек1. България е с над 15 милиарда долара по голям БВП, дори, че Сърбия е смалко по голямо население.2. Не нямаме. Ако питаш комунистите на тях инфраструктура не им трябва. 3. Боли ме оня работа за кебапчетата, Българското вино, ракия е 20 пъти по хубаво и сиренето ни.
78
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 78Няма да е лошо да се научиш да правиш разлика между Сърбия и Русия.Сърбия е в Европа. Русия е в Азия.Да започнем оттам.Между другото, България също е в Европа, там където е Сърбия.Всъщност сме съседни държави, ако случайно не го знаеш.Докато с Русия общата ни граница е само Черно Море, което е бая големичко (Слава Богу!).И впрочем, сърбите и сега си купуват американски дънки Ливайс и пият американска Кока-Кола, нищо че не купуват американски самолети.
77
5
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До турчинаБългарофобите винаги сте били русофили и сърбомани. А ти за цвят си се писал и турчин!
76
8
 
4
 
! Отговори
турчина преди 4 години
*** чебурашке,пакли неси си пила хапчетатта?
75
9
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: Номер 55 (Сърбия е бедна)Е да, бедна е, но поне имат оправдание да са бедни - били са в гражданска война, градовете са били разрушавани от бомби. А ние щото сме много богати, какво оправдание имаме?В тази връзка имам три въпроса:1) Колко сме по-богати от Сърбия?2) Нашите магистрали по-хубави ли са от сръбските?3) Българските кебапчета по-хубави ли са от сръбските?И в заключение ще добавя един факт: Основна пречка за приемането на Сърбия в ЕС е Косово.
74
10
 
11
 
! Отговори
до 72 преди 4 години
Дай да сравним! Още в началото на миналата година СРЗ за Сърбия мина 500 евро и продължава да расте! Виж и размера на пенсиите, сравни с цените и ще разбереш кой пише глупости. За да не се излагаш, като виждаш, че си бита карта, първо прочети (щото явно не си ходил в Сърбия) и после ръси бисери!!!
73
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 10-тина дена Израел унищожи 5 броя Панцир1 в Сирия с дрон за 1 милион долара които уж били на Иран, но тук се премълча този факт.
72
10
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До МорскиМорски, твоите представи да достойнство и чест означават да славиш ежедневно Русия и Путин и да лижеш руски ***.
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до Сърбия е беднаАми сравни и заплатите им и тогава пиши глупости.
70
8
 
11
 
! Отговори
до Сърбия е бедна преди 4 години
Ми отиди, разходи се, влез по магазините и АПТЕКИТЕ в Сърбия, виж цените, сравни ги с нашите...И после за себе си си направи извод, кой e по-беден!
69
8
 
12
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Когато и сърбия купи ц400 , нашите самолети за какво са ни? България защо не купи ц400?
68
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прословутият "КАМАЗ", който печели ралитата е с шаси на " Рейн Метал" и двигател на "Мерцедес".
67
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"ДАй линк!"Просто на пиши в Гугъл"индия отказалась от панцирей" и чети
66
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сърбия е беднаСтига промива мозъци ***.