Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни

Визитата на нашата делегация не бе отразена в църковните сайтове
Обновена: 29 яну 2020 09:26 | 29 яну 2020 07:10, Нели Христова
367
Московският патриарх: Българите трябва да са ни благодарни
Снимка: БГНЕС

Старозагорският митрополит Киприян взе участие в катедралния събор в Елохово, Москва, където Московският патриарх Кирил държа празничното богоявленско богослужение. След събитието българската делегация бе поканена на братска трапеза, където патриархът отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта и сърцето на руския народ любовта към българския народ".

Московският патриарх Кирил заяви, че се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат, предаде БГНЕС.

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той.

"Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", каза още патриарх Кирил.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крайно време е да обявим руската църква за еретици ком,,уноиди
43
12
 
5
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Нямало е Априлско въстание, няма жертви и клане, Вазов пише измислици щото е платен от Путин,а Руско турската освободителна война е фейк нюз от руските медии.
42
12
 
2
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Да признаем че хан Аспарух е всъщност американски емисар.
41
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В дукоментите никаде не се споменава Българския народ ...Факт пише само християните в отоманската империя Бая широко талкуване не мислиш ли
40
14
 
2
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Сега костовистите в частност Гешев ще обявят Киприян за руски агент!
39
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"който се съмнява да иде да види черепите в Батак"Черепите в Батак са супер малко и са сложени до огледала, за да се създава зрителна илюзия, че са много и хората да се стряскат. Дори и самите батачани знаят, че клането е обикновена битова вендета. Мюсюлмани са търсили сметка за две момчета, които са били убити от християните. Убийците се скрили в църквата. И вместо да предадат виновните, съсичат с брадва на входа на църквата един пратеник. След което ги е застигнало това което са си търсили.
38
17
 
3
 
! Отговори
Петров преди 4 години
БЪлгарите нкога не са се славили като с особена проницателнсот но откакто американците дойдоха и особено откакто сложиха БокУ и бандата му да управляват, съвсем оскотяха от мизерия и простотия.
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нещо за руска благодарност за кращението и буквите бе кгб му,,рзилка ? А и извинение за комунизма Иначе май,,ната ви
36
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Извод: освобождението на българите е непредвиден остатъчен продукт."Много бъркаш. Запазени са писмени документи, в които се указва, че войната е за "освобождение на изстрадалия български братски народ". Даже доста активно го използват като ПР сред масите, доста преди да обявят война.А че не са го направили само от добро сърце е ясно. Нещата не са само черни или само бели, както се опитвате да го изкарате.И да - обикновения руски сeлянин се е бил с идеята за "свобода на братятя българи".
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То идва края на религиите,няма страшно.Стига лъжи и грабежи.Сега друго идва.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ви даде вяра и писменост бе ***?!?!?!?
33
8
 
11
 
! Отговори
Благодарен преди 4 години
Благодарни сме на руснаците, били се в България преди 150 години. Но няма за какво да сме благодарни за следващите 150 години под васални отношения. Нито на КПСС, Ленин, Сталин, Путин, патриарх-агент Кирил, КГБ, ФСБ, ГРУ, руските хакери, корупционните енергийни проекти, Черобил, Новичок и т. н. Но пък сме благодарни за руската водка и рускините!
32
12
 
9
 
! Отговори
До21 и 23 преди 4 години
Абе дали сме им букви и вяра и слава Богу, те я възроди ха и за нас, справка 3 март, те са най големия гарант,за кирилицата и православието, който се съмнява да иде да види черепите в Батак, а колкото до руските теактори дето сме купили, то и в момента тока, с който пишете е пак от руски такива:)
31
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дружбата между България и Русия е дружба от векове за векове!
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутри в църковни одежди.
29
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Що не дойдоха фащ или англетата да ви спасят...нали са ви партньори"1. САЩ и англетата са далеч, а не на едно море разстояние. 2. Русия е водила много войни с Османска империя, а не само една. 3. Това е само поредната война.4. Целта не е да се освобождават някакви българи, а да има Русия излаз на топлите морета.5. Свидетелство за това е, че в следвоенните договори няма държава "България", а има "руски територии".6. Извод: освобождението на българите е непредвиден остатъчен продукт.
28
17
 
8
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Българина не е благодарен на никого, дори на майка си. За това съдбата ни го набива като ни пръска по света като прах. След 100 г ще сме част от световната история, а не от българската
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия пак започнаха да ни казват на кого трябва да сме благодарни :)
26
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 25, като спомена 44-тане руските войски а най-долната прослойка мързеливи, алчни, завистливи българи избива елита на нациятабез съд и присъда. Много от сегашните "управници" от гроб са им потомци. Да не забравим и гавазина на бай тошо, за да стигнеш до такъв пост са те проверили до 9-то коляно колко си надежден и ... послушен
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другите новини: Още трима заразени с коронавирус в Германия.