За 9 май парад все пак ще има, но само с авиация

Големите градове ще отбележат тържествената дата в Русия
28 апр 2020 21:15,
49
За 9 май парад все пак ще има, но само с авиация
Снимка: БГНЕС

В Деня на Победата във Втората световна война на 9 май в руските градове ще се проведат паради със самолети и вертолети. Това съобщи във вторник президентът на страната Владимир Путин, цитиран от вестник „Известия“.

Още по темата

„На 9 май в небето на Русия в параден строй, отдавайки чест на героите, ще премине авиационна техника – съвременни бойни самолети и вертолети, а вечерта в центровете на градовете задължително ще има традиционен празничен салют“, заяви държавният глава.

Всички планирани събития ще се проведат, но по-късно, добави Путин. По неговите думи, парадът на Червения площад и шествието на Безсмъртния полк ще се състои, когато епидемиологичната обстановка е безопасна.

По-рано във вторник стана известно, че в чест на Деня на Победата боен самолет ще прелети над 12 града на Западния военен окръг. Над 100 бойни самолета и хеликоптери ще прелетят над централните площади на Санкт Петербург, Курск, Орел, Воронеж, Белгород, Вологда, Ярославъл, Нижни Новгород, Смоленск, Вязма, Острова и Калининград.

Преди това прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков обяви подготовката на обръщение на държавния глава към ветераните и гражданите на страната на 9 май в Деня на победата.

Излъчването на изказването на Путин ще се излъчи по множество канали от 09:00 часа местно и българско време.

На 16 април държавният глава реши да отложи честването на Победата във Втората световна война поради разпространението на коронавируса. Кремъл отбеляза, че решението не е лесно за руския лидер, но за Путин приоритетът е здравето на хората, допълва агенция „Фокус“.

Към 28 април в Русия са потвърдени 93 558 случая на COVID-19, от които 6411 са открити през последните 24 часа. 8456 души се възстановиха. 867 пациенти са починали.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
........Към 28 април в Русия са потвърдени 93 558 случая на COVID-19, от които 6411 са открити през последните 24 часа. 8456 души се възстановиха. 867 пациенти са починали...........Опаааа, на безаналоговите пак им лъснаха ...... Ваксини, максини имаха... боярищник.
10
6
 
10
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Това, което си написал са ГЛУПОСТИ.с ТАКИВА ГЛУПОСТИ МОЖЕШ ДА ИЗЛЪЖЕШ ТИНЕЙЖЪРИ, КОИТО НЕ СА ЗАВЪРШИЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИВсеки, който поне малко знае историята на България и на Източна Европа знае ИСТИНАТА.А по-старите ПОМНИМ комунистическата тирания.
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименСтига писа глупости,нацистите сами си признаха,че да водили диверсии и организирали бунтове в източна Европа,както и бунтовете в Чехословакия и Унгария,веднага след това,им изтриха двата клипа в Тубата,където разказваха това с подробности, включително и шефа на Гестапо е участвал в организирането на тези бунтове!
8
10
 
12
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
Гео Милев ако знаеше какъв `комунизъм ` готви СССР на човечеството това никога нямаше да го напише.Сигурно се е обръщал в гроба като е гледал комунизма им.
7
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само парад им е дерта. *** като мухи от вируса и от глад.
6
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте ни занимавали с тоя 9ти май.През 1953та година руснаците окупираха ГДР, където хората недоволстваха от политиката на комунистите., През 1956та СССР влезе с 30 дивизии н Унгария и изби сума унгарци, които се опитваха без оръжие да спрат руските танкове.Същото се повтори през 1968ма в Чехия.През 80та година смаза полската `Солидарност`.И до 90та година руските военни забравиха да си идат.КАКЪВ 9ти май, и защо да го честваме??
5
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете кога ще падне карантината тук,да може всички загорели женки да почнат да излизат и да пада секс на поразия.
4
13
 
14
 
! Отговори
dah takkar преди 4 години
браво,велика нация,велик народ
3
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее 9 май и 9 Септември!Септември ще бъде май.Човешкия животще бъде един безконечен възход- нагоре! нагоре!Земятащебъдерай - ще бъде!Гео Милев
2
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците да се изпокрият. Поне няколко ще изпопадат.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще маршируват с големи плакати със самолетите на Биби върху тях