Затварят последните две консулства на САЩ в Русия

Единственото дипломатическо представителство ще е посолството в Москва
19 дек 2020 13:06, Елка Василева
83
Затварят последните две консулства на САЩ в Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на президента Доналд Тръмп е уведомило Конгреса, че възнамерява да затвори последните две останали консулства на САЩ в Русия, предаде АП.

Държавният департамент е уведомил Конгреса, че ще закрие консулството във Владивосток и временно ще спре работата на консулството в Екатеринбург.

Уведомлението е било изпратено на 10 декември, но не е получило особено внимание тогава. Това е станало три дни преди съобщаването на новината за предполагаема руска кибератака срещу американски правителствени и частни компютърни системи.

Според уведомлението решението за затварянето на консулствата е взето поради наложени от Русия през 2017 г. ограничения за броя на американските дипломати, на които е позволено да работят в страната.

След затварянето на тези консулства единственото дипломатическо представителство на САЩ в Русия ще бъде посолството в Москва, посочва БТА.

През 2018 г. Русия нареди да бъде затворено американското консулство в Санкт Петербург, след като САЩ наредиха затварянето на руското консулство в Сиатъл заради отравянето на бивш руски шпионин във Великобритания.

Консулството във Владивосток беше временно затворено през март заради пандемията от коронавирус, а неговият персонал вече е започнал да премества важни документи, оборудване и други материали. В консулствата във Владивосток и Екатеринбург работят общо 10 американски дипломати и 33 души местен персонал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 46"Запомни. Никъде другаде на Земята няма друго място, където да живеят толкова много свободни хора. Векове наред Сибир е бил убежище за свободолюбивите. Ако някой притесни свободолюбивия руснак, той си хваща шапката и бяга в Огромния Сибир. Там никой не може да го намери."ААХАХАХАХАХАХАХХАААААТова някаква извратена ирония ли е? Имайки предвид, че трудовите лагери са точно в Сибир ......
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лошо е за местните които са работили в посолствата на САЩ - сега ги чака отново гладът ;)А американските дипломати с радост ще се приберат в родината ;)
41
3
 
1
 
! Отговори
русофил преди 3 години
Толко ги мразим тия че ша праим боикот нема да ям пуканки фастъчено масло и телешко
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Коменданте Че ГовадаОтносно миграцията в СибирЗапомни. Никъде другаде на Земята няма друго място, където да живеят толкова много свободни хора. Векове наред Сибир е бил убежище за свободолюбивите. Ако някой притесни свободолюбивия руснак, той си хваща шапката и бяга в Огромния Сибир. Там никой не може да го намери.Съдбата на българина е различна. Живее на земя колкото човешка длан и където и да избяга - ще го намерят. Той е запомнил от прадядо си "Наведената глава, сабя не я сече".
39
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А бев лента.блатная ли го прочете. Руските медии са по-долу от българската жълта преса. Факт!
38
8
 
13
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Както вървят нещата,САЩ да не се разпаднат преди Русия..В последните години станаха немислими преди неща.
37
9
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Всичкото кравар и наглосаксонец ведно с петата им колона да си бият по един Пфайзер и една Модерна и да не ни занимават нас човеците повече с тях!Проявете транс-атлантическа солидарност ваксинирайте се моля ви се :)
36
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Северна Корея са единствените страни в които хакерските атаки са държавна политика. Факт!
35
7
 
9
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
САЩ затвориха руски консулства и сега си получават очаквания реципрочен отговор. Щеше да е новина, ако не го бяха получили.
34
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пече се третата световна ...строете бункери
33
10
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Ай чюституНормално е да отидеш за "пуканки и швепс". Бедняците русофили пари за нормална храна нямате. Иначе, доста дълго ще трябва да си ги купуваш докато чакаш. То така е от разпадането на "могучая". Все чакате да дойде "следващата или последващата година".Той и Путин каза през 2005, че през 2020 заплатата в Русия ще е 2000 евро. А преди това Живков каза, че до 85та ще построим Комунизма. Червените много си падат по тия изпълнения.
32
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До към 22 от/33В "Пиндостан" магазините са пълни. В "рекордьорката" Русия спряха износа на зърно защото имаше опасност от глад.Пропагандата не върши работа когато реалността си каже думата.
31
7
 
10
 
! Отговори
Ай чюститу преди 3 години
Хамерикански ***. Значи вашите покровители са решили да ходят на война срещу великата мечка! Първата стъпка е прибирането на собствените дипломати. А шкимбие войвода затова ли въведе наборната служба от януари? Ха наздраве, ако не ви изчистят вас безполезните твари с ваксината през следващата година, ще го направят с война през последващата! Отивам за пуканки и швепс!
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бутиковите оръжия на Русия са в ограничен брой? Евала бате, всичко знаеш за тази държава ;)Всички можем да се поучим от тебе и да почерпим от мъдрата ти и всеобхватна информация ;)))
29
7
 
10
 
! Отговори
към 22 от преди 3 години
Абдокодир И. Х. (Абдокодир Искандаркулович Ходжибобоев)Пиндостан с неудоволствие призна господството на Русия на световния пазар за пшеница. Русия изнася пшеница в над 100 държави. Към 17.12.2020 г. Русия събра 131 млн. т. зърно - втори резултат след 2017 г.Към 15.10.2020 г. износът на продукцията на АПК съставляваше $20.7 млрд, а до края на 2020 г. ще достигне $27 млрд. Руснаците не гладуват. Ще гладуваш ти, защото обемът на селскостопанската продукция в Тикволандия пада.
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотВ Русия още строят канализацията в големите градове, тъй че не знам за какъв цивилизован свят говориш когато говориш за пияндетата.
27
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не може да съществува дори ден ако Европа и Китай не им купуват нефта и газовете. Факт!
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комунизмът и промивките на мозъци, както и водката не прощават.Ние имахме късмет в това отношение, че продължи само 45 години.И пак ни трябва време да станем нормални.А руснаците вече 100 години и нищо не се променя.ЖАЛКА ИСТОРИЯ
25
9
 
11
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Аз съм на позиция че всички американци трябва да бъдат насилствено изселени от планетата в дълбокия космос!ФАЩ не са държава а бандитска организация за тормоз и рекет над цивилизования свят!
24
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи ще я закрият тази северно монголска провинция...Сега коллхозницитте съвсем ще я окъсат с подаването на молби за американско гражданство