Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия

Участниците в незаконните масови мероприятия носят административна отговорност
260
Стотици задържани на протестите в подкрепа на Навални в цяла Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия започнаха масови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Повече от 500 души са задържани до момента в цялата страна, сочат данни на правозащитната организация ОВД-Инфо, съобщи БНР.

В десетки градове днес е провеждат нови протести в подкрепа на Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят.

Още по темата

От щаба на Навални в последния момент смениха мястото на протеста в Москва, тъй районът около Лубянския площад, където се намира сградата на Федералната служба за сигурност предварително беше отцепен от полицията. Седем централни станции на метрото бяха затворени, променени бяха и маршрутите на наземния градски транспорт. Големи групи хора започнаха да се събират около метростанциите „Сухаревская“ и „Красные ворота“, които също са в централната част на града. Малко преди обед стана известно, че и те вече са затворени. Полицията започна да задържа протестиращите.

По данни на московските власти в неразрешените протести участват около 300 души.

Във вторник съдът ще заседава по искането на Федералната служба за изпълнение на наказанията условната присъда на Алексей Навални от 2014 г. по делото „Ив Роше“ да бъде заменена с ефективна.

По-рано министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста. Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

Навални бе арестуван при завръщането си в Москва от Берлин на 17 януари т.г. Там той се възстановяваше след предполагаемо отравяне в родината си, за което германските власти твърдят, че е с вещество близко до „Новичок“.

Миналата неделя в десетки руски градове имаше протести в подкрепа на опозиционера.

Подобни акции имаше и в други държави, включително у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
1
 
! Отговори
Дядо Иван преди 3 години
Навални ще победи! Путинофилите, стига сте се престрували на русофили. Истинските русофили не искаме тиранина Путин да продължава да мачка братския руски народ!
192
4
 
4
 
! Отговори
221 нормален ли си преди 3 години
Русия се изправи на крака и това ужасява западняците!............каскет смачкан?
191
8
 
3
 
! Отговори
11 преди 3 години
Русия се изправи на крака и това ужасява западняците!Солжеицин ,Сахаров ряпа да ядат!Този сценарий -отровиха Н.,върнаха им го и сега "се борят" за свободата му като провокират учениците и ползват платени провокатори на насилие-ще има само начален успех.Сибир не е далече!А самите те са модел на масово насилие и убийства на протестиращи!
190
6
 
5
 
! Отговори
ПРОДАВАЛНИ преди 3 години
Добре се е продал и добре му дърпат конците, сега ако им обещае "права" и содомии маса народ ще хукне след него.
189
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е нужно да бъде осъден на 20 г затвор,за предателство към родината и много лъжи ,работи за чужди правителства които му плащат милиони ,адвокат няма как да заработи тия пари ,приятел в Франция от 17 г.каза че имал огромен дом ,който прилича на палат ,тарикат е тоя нивален)
188
4
 
7
 
! Отговори
туй то преди 3 години
Ако ги пердаши френската полиция - висша форма на демокрация, ако ги гони баба ви Меркелек - въдворяване на обществения ред, ако е в Русия - малиииии насилие, Ревалниииии, напишка ли се мама. Гледайте днес как ще ступат ковид протестите.
187
4
 
7
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Да виждате разлика между ЧЕРЕПА и НаХални...и двамата борци срещу тирани и корупция.... и двамата мошенги бандета...само, че НаХални е и предател и МАЙЦЕПРОДАВЕЦ!!!!Ако не регистрирали партията на Черепа той си имал резервна партия чрез която ще ходи на избори.....А на бас, че това ще да е републиканската партия на ЦВИНОКИО . . ... ТИ ДА ВИДИШ!!!!
186
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тия арести бе руски полицай. Бой до прекършване на платените сорпоски протестари и пращането им веднага в лагер в сибир.
185
14
 
2
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
"Ей хора погине ли Русия погива и светът"___Празни лозунги. Единствената преграда пред тоталния авторитарен глобализъм от феодален вид са патриотите в САЩ. Те и Тръмп успяха да забавят процесите с 4 години. Какво направи Русия, Путин? освен хитроумни лафове тук там, докато си правят алъжвериша? Никакви принципи. Сега единствената надежда е в американската армия!
184
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой по манерките,слава Расия.Ей хора погине ли Русия,погива и светът.Падналите Ан гъл-и това искат,т е. Сащ.Сащ са срещу твореца Иисус Христос,тия са от Сатана,цялото човечество трябва да се вдигне срещу дявола,Америка и Израел
183
8
 
12
 
! Отговори
слава Сталину и Пути преди 3 години
Путин да вкарва всички противници които са срещу Русия в Архипелаг Гулаг,Сибир,Сталин не си е свършил работата,както трябва
182
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката е 5083 задържани от полицията в Русия днес. В Масква 1700 и в Петербург 1200. Трябва да отбележим че и товарищ Лукашенко днес е задържал 160 човека в Беларус. Започва силно да мирише на цветна революция в Русия, а това е най-големият кошмар за Путин.
181
6
 
17
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Стига с този Навални де... Като са нерегламентирани протестите, разбира се че ще има арести, какво се възмущават разни американски ***. Ако този Наални си мисли, че е новия месия за Русия, май съвсем ще му се стъжни. Играе по свирката на американците, да съсипят Великата страна, ама няма да успее. Продажник.
180
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен СТОТИЦИ ЗАДЪРЖАНИ НА ПРОТЕСТИ ПРОТИВ КОВИДФАШИЗМА ,ЗАКОВАНИ С ВОДНИ СТРУИ ,ПРЕБИТИ, В НИДЕРЛАНДИЯ ,БЕЛГИЯ ,ФРАНЦИЯ . СВОБОДА НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЗАТВОРНИЦИ В ЕС !
179
3
 
15
 
! Отговори
Българин от ЕС преди 3 години
Абе нещастници, защо пишете за креатурата на Запада, това Навални, а не казвате, че днес в цяла Европа има протести срещу измислените мерки срещу ковида като бяха арестувани, бити и малтретирани стотици свободни граждани в Белгия, Холандия, Франция, Германия, Австрия и т.н. Ама и вие сте един сайт, пази боже човек да разчита да получи информация от него.....
178
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да идват американците.
177
12
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Навални толкова очерни родината си пред света,че не трябва да излезе от затвора!
176
30
 
12
 
! Отговори
! преди 3 години
Диктатора Путин продължава с нечовешките репресии към собственото си население. В нормалните Евроатлантически държави всичко се решава с избори и протести има много рядко а бой и стрелба по улиците няма. Раша и Чайна трябва да се въведе ново по човечно управление подобно на всички западни държави. Нито в Великобритания нито в САЩ нито в Франция при протести се използва груба сила но раша и чайна са друго кафе.
175
9
 
23
 
! Отговори
Kosta преди 3 години
Ръководителят на Щаба на Навални Леонид Волков хвърли онези, които се съгласиха да участват в шествията, от една улица на друга. Когато стана ясно, че и това не помага на вълците разгърна хората обратно към трите гари, така че остатъците от митингуващите се смесват с пътниците и дават картина на голям брой участници. Отчаян опит да спаси положението с провала на шествието в Москва.Сега Леонид Волков не е в Русия. Той координира протеста от Германия. И това прави нещата още по-отвратителни.
174
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От коментар номер 200Владимир Путин управлява Русия около 20 години и я издигна и направи супер световна военна и отбранителна сила! Да бъде жив и здрав, въпреки враговете му, един от които е продажника Навални! Тоя *** Навални иска да се окървави Русия и да се направи кървав преврат!