Унгария първа в ЕС одобри руската ваксина "Спутник V"

Страната вече е получила 40 000 дози от препарата
8 фев 2021 08:58, Елка Василева
67
Унгария първа в ЕС одобри руската ваксина "Спутник V"
Снимка: архив, БГНЕС

Унгария стана първата страна от Европейския съюз, която одобри окончателно руската ваксина "Спутник V".

Будапеща обяви, че вече са получени 40 000 дози. Правителстото на Виктор Орбан е поръчало общо два милиона, които трябва да бъдат доставени в рамките на три месеца.

Още по темата

Посрещната скептично на Запад, руската ваксина убеди експертите в своята ефикасност, отбелязва Франс прес, цитирана от БНТ.

Унгария първа в Евросъюза подписа договор и с китайската компания Синофарм и поръча пет милиона дози от нейната ваксина.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имала 91.6% ефективност, звучи добре. Обаче като знам как отчитат процентите на избори една червена лампичка мига пред мен. Да им вярвам ли?
25
5
 
13
 
! Отговори
Ян Смит преди 3 години
Ами това е истинска демокрация, поръчали са американски, руски, китайски и хората имат избор. А при на Астра Зевзека, отречена от всички.
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тука който отговаря за ваксините е за затвора!И вероятно не е само един!как може угрите да се снабдят с руската ваксина а наще блейки тука да се озъртат като прасета в тръстика?!КАЛИНКИ МРЪСНИ!ОСТАВКА И ЗАТВОР!!!!!
23
8
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 3 години
Е,то и в Румъния има завод който е собственост на Рено,ама....се казва Дачия,а не Рено.Самите руснаци си казват,че новите Лади ,та даже и Лада Нива са с много ниско качество.Има много клипове за това в YOUTUBE.
22
6
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПРЕДИ ГОДИНА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ НАРЕЧЕ КАНЦЛЕР КУНЦ ,,НИКОЙ" !!! ДНЕС СЪЩИЯ КАНЦЛЕР КАЗА ,ЧЕ АВСТРИЯ Е ГОТОВА ДА ПРОИЗВЕЖДА РУСКА И КИТАЙСКА ВАКСИНИ !!! А ОНЗИ ДЕН , ЧЕ ГЕРМАНИЯ И РУСИЯ ТРЯБВА ДА ЗАВЪРШАТ ,, СЕВЕРЕН ПОТОК 2 ", БЕЗ ДА СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С САЩА.И ТАКА ...КОЙ Е НИКОЙ , ТИКВО ???
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те са незвисима държава не са протекторат на сащда ги бодът с шимпанзяната ваксина на астра зенека дето европа я забрани за възрастни а швейцарците я забраниха тоталнобила за развиващи се страни от африка и затова била евтина е ефективноста и не е като на другите оа за развиващи се като българия става честито на печелившитепърво требе да се ваксинират гербавите шимпанзета
20
2
 
4
 
! Отговори
до 18 преди 3 години
Прочети указанията на производителя-съхранява се при температури под -18 гр. и не се допуска употреба на размразен флакон след 30-тата минута от размразяването!За цената си прав.Заради указаните за съхранение температури аз не бих си купил от аптека(повторно замразяване не се допуска).Иначе ваксината е добра,но изисква внимателно съхранение.
19
3
 
11
 
! Отговори
ПУТИН преди 3 години
Благодаря Зозо за грижата ти за моето здраве. Не се тревожи с мен всичко е наред. Пиши и на дедушката БАЙДЕН, че нещо падна , удари си крака, не вижда вече човека
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гъвкава политика,там е истината.Никой не забранява на Бг да я купи,както са направили унгарците.Дайте повече видове ваксини и всеки да избира с коя да се ваксинира...
17
4
 
7
 
! Отговори
до Зозо преди 3 години
Я му удари един Пфайзер в кръчмата по-добре. И си обувай галошите , че на улицата е кал до ушите след стадата
16
9
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До ВъпросКак защо, защото не могат да произведат количество за тях си, та за износ :))))))))))
15
5
 
8
 
! Отговори
до Джо преди 3 години
Ти пък кога си виждал Лада. Тя сега вече не е Фиат, а Рено. Нещо да имаш против РЕНО
14
15
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Абе Путин що не се ваксинира с неговата ваксина? Ами ходи в болницата с американски предпазен костюм?
13
4
 
18
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
След като руската ваксина струва само 10$ защо не я пуснат у нас по аптеките за свободна продажба и не разрешат на личните лекари и медицински лаборатории да я поставят? Може да се съхранява в обикновен хладилник. Ако започнат да я продават, си купувам две бройки и отивам при личният лекар да ми направи първа ваксинация.Няма да чакам безплатната (Мутафчийска) ваксина, като не знам кога ще ми дойде реда.
12
18
 
4
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Давали и по една Лада с ваксината. И двете не стават за нищо,
11
2
 
16
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
Защо България да не е втората....Щом е ефикасна ,не виждам къде е проблема...Аха....в послушните....
10
6
 
17
 
! Отговори
СПУТНИКА преди 3 години
ще обиколи ЗЕМЯТА много пъти докато г.алфоните у нас и техните НАЧАЛНИЦИ в БЕРЛИН и ВАШИНГТОН най-накрая приемат реалността, че руската ваксина е най-добрата засега
9
12
 
3
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Втория по важност е дали изобщо работят тия ваксини и срещу какво, другото е за чесане на езици, налагане на новия техно- фашизъм и дебели банкови сметки.
8
11
 
7
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Важният въпрос е Само Един- нужна ли ни е изобщо ваксина за тази"пандемия";)
7
22
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахааааа, а на бас, че бая ще ги почакат тези "договорени" хайван-ваксини. Нещо като новата Волга :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))