Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо

Не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън, каза Песков
19 мар 2021 20:30, Елка Василева
212
Кремъл: Със САЩ се надяваме на по-добро, а се готвим за по-лошо
Снимка: архив, БГНЕС

В отношенията си с Вашингтон Москва винаги се надява на по-добро, но се готви за по-лошо. Това заяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Естествено винаги се надяваме на по-добро, същевременно винаги сме готови за по-лошо" развитие, каза Песков.

Още по темата

Той коментира мнения на наблюдатели, очакващи нова студена война след изявленията на президента на САЩ Джо Байдън по адрес на руския лидер Владимир Путин и неясната реакция на САЩ, щом президентът на Русия предложи пряка дискусия.

По думите на говорителя "тъкмо с такива прогнози си изкарват хляба наблюдателите и специалистите".

"Колкото до Руската федерация, президентът (Путин) ясно заяви, че въпреки всичко желае да продължат отношенията между двете страни, защото това е в интерес не само на нашите две страни, но в интерес на целия свят", подчерта Песков. "Естествено обаче не можем да не вземем предвид думите на г-н Байдън", уточни той.

Запитан как ще погледне Кремъл на евентуален отказ на САЩ да се проведе открит диалог между Путин и Байдън, Песков напомни, че инициативата за такъв разговор бе на Путин. "И то (. . .) в отговор на много лошото изказване на президента Байдън. Мога да окачествя това само с думата "лошо", заяви говорителят.

Руският лидер "каза, че въпреки всичко сигурно няма смисъл от игри на мегафонна дипломация, размяна на язвителни думи, но има смисъл просто да си поговорят, има смисъл да продължат отношенията между Русия и САЩ", посочи Песков.

"Това е светогледът и подходът на президента на Руската федерация Путин, но, разбира се, не мога нищо да кажа за потенциалния подход на президента Байдън", добави говорителят на Кремъл.

В интервю за телевизия Ей Би Си в сряда Байдън заяви, че руските власти ще трябва "да си платят" за опитите, които според Запада Русия прави за намеса в американските избори, а също отговори с "Да" на въпрос дали смята Путин за "убиец".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия може да въведе задължителни етикети на стоките продавани или произвеждани от фирми от страни налагащи санкции на Русия. На такава стока с големи букви на етикате трябва да пише "Продуктът е призведен от страна налагаща санкции на Русия".
98
1
 
8
 
! Отговори
Гацо Бацо Фиуй ЪРььь преди 3 години
Ха ха,ха...в интернет пространството се разпространяват кадри как байДЪН кат спънат кон на три пъти пада изкачвайки стълбата на самолета с който отлита за Азия на преговори...Напълни ми душата с неговите старчески подкляквания и залягане по червеното килимче...А бе "КОМИЦИТЕ" пасти да ядат...пред него...
97
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Приказките за "великата" Русия бяха лесни.Сега Малкия Сталин я докара фактически до това да я видим колко е велика, при това оставена сама на себе си.Резултатите ще бъдат МНОГО забавни.
96
9
 
5
 
! Отговори
България преди 3 години
Умираща държава. Просякинята на Европа. Компрадорското правителство ще продаде и народа и майка си ако от Брюксе ги заплашат, че ще секнат средстват за фирмите които полагат асфалт.
95
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия обезпечи своята пълна военна безопасност. Никой не може да направи нищо с Русия!Русия осигури своята пълна селско стопанска независимост. Банани и много селскостопански култури не растат в Русия, но с това което расте там, Русия може да обезпечи изобилно изхранването на населението си.Русия до голяма степен осигури и фармацевтическата си независимост, но все още зависи от запада. А западът е способен на всякакъв геноцид, западът изби милиони в Индия и САЩ, и основна задача по която Русия работи е постигане на пълна фармацевтична независимост.
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато Малкия Сталин и Песков се пенявят в посока САЩ а изолацията им достига все по-големи измерения, от другата страна Китай точи МЕЧА: колкото по-изолирана е Русия от тия, КОИТО Й ДАВАТ ХЛЯБА, толкова по-зависима става от Китай.ПОЗНАЙТЕ.:))))))))))))))))))
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страните от Г-20 са похарчили над $13 трил. за подкрепа на своите икономики. В САЩ бюджетните разходи за борба с вирусната криза достигат $5 трил. В света миналата година реалната икономика падаше, но финансовите пазари растяха. Общата капитализация на корпоративния пазар на ценни книжа достигна 100 трилиона до края на годината. Фондовите индекси на много водещи корпорации нарастват експоненциално през годината; така, акциите на корпорацията Тесла на Илън Мъск са поскъпнали с 9 пъти. Този "пир по времето на чумата" обаче не е безплатен. Ще трябва да се плати.
92
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Икономиката на Русия работи, всички индустрии в страната работят, Русия разработи имунитет на населението с нисък процент на заболеваемост в сравнение с други страни. Русия е на 60-то място по общ процент на заболеваемост за една година в света на 100 хил. души население. Мерките там са отменени от близо една година, всичко работи нормално и руснаците пътуват свободно във всички 22 държави на Русия, докато в ЕС стоят затворени в къщи, фирмите фалират, хората губят работата си а полицията ги бие и им пуска сълзотворен газ ако не искат спазват мерките.
91
1
 
3
 
! Отговори
не работи преди 3 години
Санкции, заплахи, шантаж.
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ние не мислим че сме като тях (американците), но ние сме други хора. Ние сме с друг генетичен и културно нравствен код. Но ние умеем да отстояваме своите собствени интереси. И ние ще продължаваме да работим със САЩ, но в тези области които са изгодни за нас, и при тези условия които са изгодни за нас".
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докато ви затвориха пак като доообиъккукловодите отвличат вниманието със изм,ислени скандалида седите пред телевизора и да псуеетеа да не осъзнавате, че сте затрвоорени гоооведа в кошараи ще чакате да ви подхвърлят коричка хлябзащото следват фалити на малък и среден бизнеси световно правителство тип диктатура
88
1
 
13
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами Путин сега бил в тайгата да язди мечките, пък Бай Дън са бори с три съпала и не може ги качи бе...Ама то, каквото поръчал-туй му дошло... Той, Путин, кой го ядоса, все здраве му пожелава, щото знай, че скоро много ще му трябва. Плещат си за него врели-не кипели, ама да чукат на дръво, да не им нещо пожелай, щото от добро възпитание ще вземе и да го направи...
87
7
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е КОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛ ДА СИ Е-БЕ ЧИ-КАТА ЛЕЛИНАНЕЗАБАВНО ФАЩ ДА ПУСНЕ ЕДНА БОМБА 11 ТОНА ТРОТИЛ НАД МОСКВА!!!!
86
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ е единствената страна в света която прилага ядрено оръжия срещу друга неядрена държава, при това капитулирала. САЩ използва ядрено оръжия без никакъв военен смисъл, това беше чисто унищожаване на цивилно гражданско население.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87,още един пристрастен към руските държавни пропагандни каналчета. Бе много зле, бе. Ако четете и лента.ру тогава положението е неспасяемо.
84
2
 
7
 
! Отговори
From Germany преди 3 години
https://youtube/watch?v=73R11e5kNGkБез коментар за т.н велик американски президент! Путин му пожела МНОГО ЗДРАВЕ!!!!
83
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато за президент на САЩ се избират стари "чичаци" с демен ция е ОЧЕВАДНО, че ПАРИТЕ и ИЛЮМИНАТИ управляват същата.Русия е нашата помощ и подкрепа.
82
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ харчат 16 пъти повече за оръжия от Русия и имат близо 5 пъти повече бойна техника изтребители, бобмардировачи, подводници, танкове, хеликоптери... от Русия, докато 50 милиона американци гладуват - скоро американците ще ядат танкове и ракети. А Русия от 10 години заложи на разработката на супер оръжия при които с няколко ракети може да унищожи САЩ и никакво ПВО не може да ги спре. САЩ беснеят, Джо Байдън подскача свирепо срещу Русия и Путин, но нищо не могат да направят освен да насъскват васалите да лаят срещу Русия.
81
10
 
6
 
! Отговори
Русия е изостанала преди 3 години
Русия е много изостанала, икономически е като Нигерия, само че със сняг!
80
3
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Единият избягал и го сгащили близо до Руското посолство на Драган Цанков:):):)Партизани:):):)