Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни

Влизаме в период на студена балканска война, прогнозира той
24 мар 2021 12:13, Анисия Иванова
226
Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черно море ще стане една от конфликтните точки в следващите години, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток и се увеличават ученията в региона, като от март до юни на Балканите ще се проведе едно от най-мащабните учения за стиковане на силите. Това показа решимостта на НАТО за повишаване на боеспосоността на армиите на Изток. Русия също повишава капацитета си в Черно море, като премести кораби от Северно към Черно море“, обясни Керемедчиев.

"Фокусът на НАТО се измества от Турция към Гърция, България и Румъния“, допълни той.

Още по темата

По думите му не превъоръжаването на армията на България е във фокуса на руското разузнаване в момента, а тези нарастващи координационни учения.

„Влизаме в един период на студена балканска война“, заяви още Керемедчиев.

"Винаги, когато демократите са на власт в САЩ, се забелязва изостряне на отношенията с Русия и допирната точна е Европа и България е на предни линии бидейки на източното кило. От тази гледна точка ясно се вижда увеличаване на натиска върху руските интереси в региона и Европа ще се превърне в плацдарм на противоречието между Вашингтон и Москва", допълни Керемедчиев.

„Забелязваме много рязка ескалация на противопоставянето след встъпването в длъжност на Джо Байдън. Той нарече Путин с епитети, които не са използвани никога досега“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Керемедчиев ще станем свидетели на увеличение на санкциите срещу „Северен поток 2“, като САЩ ще направят всичко по силите си проектът да не бъде завършен.

"Подобно нещо се очаква и за „Южен поток“, тъй като това са вратите на руското влияние в региона", смята гостът. Това противопоставяне ще доведе и до противоречие и между европейките съюзници в НАТО.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
3
 
! Отговори
Вин преди 3 години
До 196 САЩ не са ни освобождавали от нищо, просто империята на злото се разпадна и ние като ***, трябваше да се сгушим някъде," под крилце"! Сами си подадохме молбичките за НАТО и ЕС, че и изпити държахме за прием.
188
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 172 Софиянец"Който ни освободи, той ще ни пороби!"Приятелю, САЩ ни освободиха от БКП и комунистическия строй! Това означава ли че сега сме поробени от американците? Само питам!
187
2
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Забелязва се някъде у нас ентусиазъм както по времето на Хитлер!? Но трябва да се напомни, че след това, след този ентусиазъм, следва бягства на фигури някога известни като ,,изпаднали германци", и у нас съд, Белене и Ловеч...
186
3
 
3
 
! Отговори
До 173 преди 3 години
То па преди да влезем в НАТО И ЕС бехме много богати...
185
3
 
3
 
! Отговори
рашка говняшка преди 3 години
Руската пропаганда е многопосочна. Например същите Tpoлове обвиняват Бойко че е подарил едни 3 милиарда на Русия.Сега Каракачанов пък е креатура на Москва, но не се споменава че Сърбия е проводник на руските интереси.
184
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-опасният руски шпионин в България е Каракачанов, креатура на Москва.
183
2
 
5
 
! Отговори
Reptile преди 3 години
Абе, верно, да не би водещият офицер на групата руски шпиони да носи кодовото име Ел Фигуранте?!... за един познат американец пита, не друго!
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен887 преди 3 години
Като бях малък моят дядо ми казваше.- война между Русия и САЩ НИКОГА НЯМА ДА ИМА.Защото и двете сили знаят, че това ще е краят на света.За мен ученията и шпионажа си са чист блъф.Всички знаят кои евреи ни управляват (конспирации)
181
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този откри топлата вода, НАТО, това е и България. Нашите интереси съвпадат напълно с тези на НАТО. Русия е заплаха за България, НАТО и ЕС. За свободния свят. Шпиониралите в полза на Русия, трябва да получат най- тежки присъди.
180
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия - вечен враг на Европа и България!
179
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ядрени ракети падат и в обратна посока умнико!
178
2
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Мноу ясно, БНАто какво да му шпионират? Няколко баки, склад за цинтари и ръждиви Т34. Виж плановете на НАТО поверени в ръцете на лабилни бг шапкари е друга песен.
177
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да си прекарам тръба за вода от моя двор до комшията през 3 двора. На комшийте ще плащам за това че минава вода през дворовете им, а ще им давам от тая вода колкото им трябва. До тук всички доволни, не е доволен някаъв от друг далечен град. И той имал вода и щел да ни я дава по скъпо, ама все още не може да я докара, щял да си прави камиони.
176
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Керемидчиев му станаха вече много годините все да е "бивш зам. министър... " Така и ще си остане, ако продължава с такива прогнози...Черно Море е на тези, които обитават бреговете му. Всичко друго е излишно хабене на пари и нерви.
175
6
 
17
 
! Отговори
човек преди 3 години
Хорамислете за бъдещето-Запада за пореден път се обединява срещу Русия и ние отново сме на грешната страна!Ще остане ли нещо въобще от България!Защо никога не си вземаме поука от миналото!
174
7
 
8
 
! Отговори
полковник Колев преди 3 години
Един ден ще си плащаме много тъжно поради погрешната ни политика и заради такива с ориенталските физиономии като тоя...
173
10
 
9
 
! Отговори
Разбира се,че има и преди 3 години
американски агенти,но те не шпионират за тайните ни и тези на НАТО,аза това кой от нашите висши военни и държавни служители пее на руснаците.А дали песента му е финансово стимулирана,или е резултат от промитопроруско съзнание или някакво изнудване и рекет,злоба и отмъщение занеосъществени амбиции,е без значение.
172
12
 
11
 
! Отговори
Milka преди 3 години
До СловянинЛъжеш, ***. Първо, не сме бедни - в най-богатия 1 милиард сме. Ако сме изостанали от това, което можехме да бъдем, то е заради комунистическа Русия и техните *** в България, които ни ограбиха 130 милиарда 44-47 година, фалираха страната ни три пъти, избиха цвета на нацията и 45 гоини строихме нещо, което го няма.
171
4
 
6
 
! Отговори
Американски шпиони, преди 3 години
които визира 173,са само в главата му.Защо?Тайните,които те биха могли даразкрият всъщност са натовски и те имат много повече информация,отколкотоНАТО дава на нашите рискови за изтичането и служби и институции.Това,коетотрябва на съюзниците,те си го получават по официален път.Що се касае до руските,те търсят всички възможности,чрез всякакви способи да се сдобият с информацияза нашите,а оттам и натовските тайни.Защо в посолството има няколко стотинчовека щат?Тотално слухтене за всичко.
170
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинНа това ли ви учат в спортното училище?