Властите: Здравословното състояние на Навални е задоволително

Според негови близки той е в болница: Става нещо много лошо
25 мар 2021 13:05, Елка Василева
97
Властите: Здравословното състояние на Навални е задоволително
Снимка: архив, БГНЕС

Здравословното състояние на руския опозиционер Алексей Навални е "задоволително". Това заяви Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), след като вчера негови близки биха тревога и заявиха, че здравето му се влошава, откакто е изпратен в наказателната колония, предаде Франс прес.

"По искане на затворниците на 24 март бяха проведени медицински прегледи" и здравословното състояние на Навални бе "преценено като стабилно и задоволително", съобщи ФСИН на руските осведомителни агенции, цитирани от АФП.

Навални е осъден на две и половина години затвор по дело за измама от 2014 г., което той определя като политически мотивирано.

Още по темата

Близки на опозиционера продължават днес да се тревожат за здравето му в колонията независимо от твърденията на ФСИН. Съратникът му Леонид Волков не вярва на властите, посочва АФП, цитирана от БТА.

"Превеждам от ченгеджийски на руски: както и предполагахме, Навални е в болница, затова вчера адвокатите не бяха пуснати" при него, написа Волков в Тwitter.

"С него става нещо много лошо", добави той.

В сряда адвокатът на Навални би тревога и заяви, че няма достъп до 44-годишния блогър - борец с корупцията в Русия. Според него опозиционерът се оплаква от известно време, че има "силни болки в гърба" и започва да не усеща краката си.

Според Волков затворническата администрация вероятно се опитва да скрие факта, че Навални е преместен в лазарета.

Откакто е в колонията - от началото на март, критикът на Кремъл е качил в Instagram два поста, издържани в шеговит и оптимистичен тон.

В първия той твърди, че администрацията на колонията е "успяла да го изненада": "Не вярвах, че може да се построи концлагер на 100 км от Москва".

Във втория опозиционерът сравнява всекидневието си с това на имперските щурмоваци от "Междузвездни войни" заради строгата дисциплина в изправителното заведение - физкултурните упражнения на двора и маршируването на място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До га яде кифтетатаМи, освен да ти пожелаем и на теб същите неща, които се случват на тоя човек.Не само сегашните, и предишните.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На самият Леонид Волков не може да се вярва.Както се казва, всеки съди за другите по себе си.
42
1
 
9
 
! Отговори
га яде кифтетата преди 3 години
Начи, сички плашип.тарници като тоя , са много героични като лапат мангизите от западните си покровители, и веднага се "влошават" рязко като влязат в дранголника абсолютно заслужено? Като снимаше фейк филми за "дворци" по луксозни хотели гръбчето хич не го болеше, сега РЕВЕ! Егати БОРЕЦА ЗА ПРАВДА !
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми пука за здравословното състояние на Навални.
40
1
 
5
 
! Отговори
. преди 3 години
Само дето като пръцне се насира нали?? :D
39
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реално Навални ще е поредната жертва на Убиеца в Кремъл. Колкото и да е тежко, че такива хора си отиват, и това ще преживеем в името на голямата цел СССР-2 да се разпадне отново.
38
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аман от "опозиционери", този си е чиста проба "кокошкар" и очевидно престъпник, след като е в затвора... той и Васко Лотарийното билетче е "опозиционер" ама от Дубай..
37
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 36". аз ако бях такъв бой бих ти хвърлил"Поредния комплексиран русофил, който чрез убиеца Путин "реализира" неадекватните си мечти да се чувства важен, но реално седи на село и е по-нисък от тревата.Тъжната история на всички русофили: фантазии вместо реалност.
36
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пищиш ти поръчково. по цял ден. аз ако бях такъв бой бих ти хвърлил че ще съжаляваш че си се родил. не да ми правиш шоу по цял ден да те снимат с минералки от едната бошница в другата пълен пансион самолетчета ала бала. блогер бил с това си "вадил хляба".за наети статисти като вас трябва каторга, да видитекак се вади хляб и какво е труд.
35
11
 
5
 
! Отговори
ГРУ преди 3 години
Вижте го на снимката!Вижте го внимателно!Ето това е следващия президент на Руската федерация!Най-рано до краа на тази година и най-късно през 2024 г.И това е кофти-щото Володя килер няма да му стигне президенстването да досъсипе съсипаната Империя!пп-А бре как стана тъй,че Джоузеф се спъна и рублата ПАДНА,бре?Ха ха ха!!!
34
5
 
14
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Алкаш Навални явно има тежка абстиненция - няма пиячка.
33
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 32После ще пищите като *** за "несправедливи" санкции срещу Русия.
32
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
изтръпнал му крака, влошил се хахаха. поръчковите *** хубаво да гледат.
31
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До докато не го уморятПоказва какъв страхливец е "големия мъж" Путин.Жалка карикатура на човек.
30
12
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Джуджето Убиец докато не го умори с някоя отрова, няма да може да мигне
29
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 28Не съм сигурен кое е по-потресаващо: ужасяващата неграмотност на русофилите, или техния цинизъм.Вие как мислите?
28
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този сам си го търси !!! Живее в район на Москва подобен на софийския Люлин. Не работи от години обаче води луксозен живот ... От къде взема пари ?
27
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не "Новичок", а някой "Старчок" са му приложили.Каква демокрация в Русия сънувате.
26
1
 
8
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Преместих си го !
25
8
 
8
 
! Отговори
докато не го уморят преди 3 години
няма да мирясат