Навални пред операция, има прищипан гръбначен нерв

Критикът на Кремъл настоява за "адекватно лечение"
26 мар 2021 12:38,
101
Навални пред операция, има прищипан гръбначен нерв
Снимка: БГНЕС

Излежаващият присъда в лагер Алексей Навални съобщи, че здравето му рязко се е влошило заради прищипан гръбначен нерв, пише "Комерсант". Руският вестник цитира коментар на експерт невролог, според когото животът на опозиционера не е застрашен, но може би ще се наложи да бъде опериран в специализирана клиника.

Адвокатка на Навални заяви вчера, че той има остри болки в гърба и проблеми с краката, но не получава от седмици исканата медицинска помощ, напомня печатът.

Здравословното състояние на опозиционера е задоволително, увери обаче Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), след като в сряда негови близки биха тревога и казаха, че в лагера здравето му се влошава. През февруари руски съд замени условната присъда на Навални за измами с ефективна заради предполагаеми нарушения на мярката за неотклонение.

В писма до началника на лагера критикът на Кремъл настоява за "адекватно лечение", освен това иска да бъде спряно "мъчението" нощните проверки в лагера, при които го будят всеки час, заради статута му на "склонен към бягство". Игор Каляпин от президентския Съвет по правата на човека (СПЧ) нарича лишаването от сън "едно от най-жестоките изтезания", посочва "Комерсант".

"Ако това е истина, става дума за нарушение на закона, целящо да подкопае психичното здраве на осъдения", казва Каляпин и уверява, че в такъв случай незабавно ще бъде информиран ръководителят на СПЧ Валерий Фадеев, съветник на Владимир Путин.

В писмата си до затворническите власти Навални изобщо не настоява да бъде освободен, такова нещо няма и в отвореното писмо на общественици в негова защита. При все това физическото състояние на опозиционера за пореден път става движеща сила на политическа кампания, лансирана от неговите структури в Русия, отбелязва всекидневникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Патриот"ФАЩ е страна от третия свят..."Другарю, успокой се и викай "Ура!" за технологичната съвеЦка нация.Днес Русия гордо пусна на вода ДИЗЕЛОВАТА подводница ..... МАГАДАН!ХАХАХАХАХХАХАХАХААХАААААААНе, това НЕ Е шега.
44
0
 
9
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 3 години
...че усложнения с прищипан гръбначен нерв са нещо нормално в ситуации, в които на човек на средна възраст му се налага извършването на голям брой резки движения в кръста и гръбначната област...Пожелавам успешно оздравяване на г-н Навални!
43
3
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
ФАЩ е страна от третия свят бе ботове атлантически бикономиката им даде фира ,социалната кохезия се разпада и в неадекватността си западни лидери решиха да започнат конфлик с Русия и Китай още повече да се забатачат аре сега купувайте евтин америкнаски бензинец да ви видим,Достатъчно е само едно такова нещо да направят в Суецкия канал Русия или Китай и Иран даже и зелия запад дава фира ,които вече е на командно дишане,запада и ФАЩ умират и се разлагат иначе бранете ги тука по коментарите ,хахах
42
1
 
7
 
! Отговори
Голяма лъжа преди 3 години
Кервана си лае кучетата вървят!!!Като не сработи хитрият немски план сега се мъчим са спасяване положението по български. Маргините, Йоско и други другари на Боко от 90те са светъл пример за Нахални Как се прави. Това е нормално в пандиза всякакви болести да те преследват, с изключение на хемороиди разбира се.
41
3
 
11
 
! Отговори
копи-пасте преди 3 години
Дa гo прeхвърлят Нaвaлни врeмeнo в CЦЗ в нa бaй Cтaври крилoтo! Cтрoг, нo и cпрaвeдлив!Тoй тaкивa прищипвaния ги oтщипвa зa дoбър дeн! И пoвeчe нe ce зaщипвaт! Cтaвaт кaтo нoви и припкaт кaтo кoзлeтa!
40
14
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ФАЛШИВИЯ ПУТИН ЗАПЛАШИ ЦЕЛИЯ СВЯТ СЪС ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ АКО НЯКОЯ ДЪРЖАВА НАПАДНЕ РЕЖИМА МУ В ОКУПИРАНАТА ОТ НЕГО СИРИЯ!!!ФАЛШИВИЯ ПУТИН НАПЪЛНИ ЕС С МИЛИОНИ БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ!!!-----------------------------ТОВА, ЧЕ ФАЛШИВИЯ ПУТИН Е ЖИВ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОБЕЗПОКОИТЕЛНО!!!
39
7
 
5
 
! Отговори
до 38 преди 3 години
*** в същия концлагер и тогава ***.
38
6
 
10
 
! Отговори
така де преди 3 години
Видял е тоя концлагер!Да го пратят на Чукотка във волфрамовите мини,дето ще ceрe веднаж в седмицата,тогава ще го питам!
37
3
 
14
 
! Отговори
... преди 3 години
Този освен менте, се оказа и абсолютен аматьор. Прищипан нерв? Тука нашите от втория ден са с деменция, диабет и инвалидна количка.
36
16
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НУЖЕН Е НОВ ЛИДЕР НА ЕС КОЙТО ДА УНИЩОЖИ С ЛЕКОТА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА ЧИСТОТО ЗЛО!!!---------------МЕРКЕЛ Е ПОКРОВИТЕЛ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН!!!------------ЕДИН НОВ ЛИДЕР ИЗДАВА ЗАБРАНА ДА СЕ КУПУВА НЕФТ И НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ ОТ СССР2 В ЦЯЛОТО ЕС И ДА СЕ НАМАЛИ УПОТРЕБАТА НА ГАЗ НА МИНИМУМ КАТО СЕ ДОБЯВЯТ ЗАМЕСТИТЕЛИ КАТО ВТЕЧНЕН ГАЗ!!И ЕДНА ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА ФАЛШИВИЯ ПУТИН И БАШАР АСАД И ЯНУКОВИЧ И НАПРАВО ПРЕД НОВ ТРИБУНАЛ В ХАГА И НА БЕСИЛКАТА!
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотПовтарянето няма да спре разпада на СССР-2, нали знаеш?Днес генералите на жужи изглеждаха леко стресирани на пресконференцията.:)
34
10
 
8
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен 25 ... Няма разбира се, гръбнак имат само такива като теб, забит с метална пръчка от арматурата на петата колона, чак до мозъка ти ... !!!
33
5
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нахални е злеполучен западен пропаганден хибриден проект за дестабилизация на Русия!Войната отдавна е факт ,очаква се да премине в гореща фаза,тогава всички ще бъдем изпарени натовци русофили,ако мислете ,че на нчкой във ФАЩ му пука за вас ,веднага да се вземете във ръце!ФАщ са в тотален упадък и си търсят отчаяно нова война и конфликт !
32
5
 
11
 
! Отговори
До Калеко Алеко преди 3 години
Я почети малко история."Народен съд" се е извършил по нястояване на всички победители в ВСВ и особено по настояване на западните сили. България е била укорявана от западните "демокрации", че има много малко дела и смъртни присъди.
31
1
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Аз от малък си знам: "Който лъже и краде, у затвора бой яде!"
30
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българските овчари - газдовци, злобеят за нещастието причинено от Саурон.Другаре, ще има мачкане докато СССР-2 не се разпадне!Днес по новините в Русия съобщават за "лошите" Украинци. Зеленски е подписал военната им доктрина чиято ПЪРВА цел е членство в НАТО!:))))))
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия руснаци са големи аматьори!Уж Новичок, уж тоа, уж онова...В България с такива ги приключват бързо - я получат инфаркт в някой хотел, я умрат след някоя безобидна операция в Пирогов...
28
2
 
7
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
Ей! Като влязат на топло и почват да им се обаждат всякакви болежки! Почват да не могат да ходят, прищипват им се нерви, дископатии и какво ли още не! Сякаш го карат камъни да носи, а не книги в затворническата библиотека. Ха-ха-ах!Тези номера ги знаем. Инашите родни престъпници така правят.И какво значи "предполагаеми нарушения на мярката за неотклонение"? Всички знаем, че Навални се беше "отклонил" чак в Германия.
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що всички, като влязат в пандиза и стават много болни?Докато беше у швабско нямаше такива проблеми.
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте съдбата на нормалните хора в Русия, които не искат да живеят под диктатурата на фалшивия цар. Ето до такова фалшиво правосъдие води всяка мафиотска диктатура. А истинският измамник, фалшивият цар, си живее живота в новия му дворец.