Кремъл: САЩ стоят зад кампанията на Чехия срещу Русия

Изгонването на руски дипломати се оценява като провокация
19 апр 2021 16:25, Елка Василева
81
Кремъл: САЩ стоят зад кампанията на Чехия срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Решението на Чехия за експулсиране на 18 руски дипломати заради обвинения в шпионаж е провокация, заяви прессекретарят на руския президент Владимир Путин, цитиран от Франс прес.

Още по темата

"Категорично не сме съгласни с такива заключения" за руските дипломати, каза Дмитрий Песков. Той подчерта, че "това е провокация и неприятелски акт", предаде БТА.

САЩ стоят зад информационната кампания на Чехия срещу Русия и всичко това се прави за отвличане на вниманието от натрупалите се в западните страни проблеми, заяви от своя страна говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, която участва в предаване по телевизия "Русия 1".

В събота Чехия обяви за персона нон грата 18 руски дипломати, които според нейното разузнаване са замесени в експлозия в склад за експлозиви в страната през 2014 г., при която загинаха двама души.

Русия реагира вчера, като обяви изгонването на 20 служители на чешкото посолство в Москва. Чешките дипломати трябва да напуснат Русия до края на днешния ден.

В посолството на Прага в Москва са работили близо 30 служители, командировани от Чехия, и сега там остава да работи само консулският отдел, обясни чешкият вицепремиер Ян Хамачек, който е и изпълняващ длъжността външен министър. Чешкото външно министерство планира да изпрати в Москва част от дипломатите, работещи в генералните консулства на страната в други руски региони.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Знае се кои са, сега Русия може да докаже, че не са те."Русия нищо не трябва да доказва. От римско време в правото съществува презумпция за невиновност - обвинителите трябва да докажат, че има извършено престъпление, а не обвинените да доказват, че са невинни. А в случая няма никакви доказателстваСъшита с бели конци история за угода на американците
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Агент 3.14"уважаеми Кучков /пес =куче/"Пес може да е куче на бг, но на руски е "пьос" - пише се с "е" с две точки. Популярната руска фамилия Песков не произлиза от пес, а от старото име Феспесий - може да се срещне при руските класици - съкращава се като Песий = оттам децата на Песий са Пескови
57
1
 
2
 
! Отговори
Боряна преди 3 години
Тези двамата са най-нелепите шпиони с провалени мисии. Голям смях!
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 56 Нема други.
55
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи тези двама прословути руски агенти ги спрягат за отравянето на Скрипал-неуспешно, за взривовете в Чехия-неуспешно, защото взривовете трябвало да станат по-късно, на друга територия. За отравяне на Гебрев-също неуспешно! Че те тези агенти нямат една успешнс мисия, но Русия упорито продължава да ги изпраща 10 години по мисии!Някой с ум в главата може ли да повярва на подобен пасквил? Смея се много!
54
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чехите извадиха всичко - полети, резервации, имена, снимки.Щом посочиха и изпълнителите, значи е истина.Знае се кои са, сега Русия може да докаже, че не са те. Ама няма как да стане.
53
2
 
8
 
! Отговори
Агент 3.14 преди 3 години
Че е провокация... ами провокация е. Но какво ли можеш да направиш против това уважаеми Кучков /пес =куче/. НИЩО? Хората си подготвят военните действия. Първо ти откъсват съюзниците... сменят правителствата с удобни и послушни за тях... обвинения за шпионаж... прекъсване на дипломатически отношения ... надъхване на простолюдието и посочване кой е врага... и атака.Както в шаха. Подреждаш си фигурите на стратегически места и атакуваш. Шах - Мат.Гл0пака ще стои и гледа... Ти гл0пак ли си ?
52
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия защо изобщо се хабят?Има си хас да кажат, че са били те и че така са го планували.Чехите вадят детайли от разследването, руснаците са ЧАО от Европа.
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дъртия Джо ,нещо друго не можа ли да измисли )а пък чехите им трябваха 6 г да се сетят )
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И защо "стига с тази- руска пропаганда?" А не може ли, стига с тази анти руска пропаганда? Не повтаряйте като папагали, а мислете с логика!"Разкажи каква ти е логиката ахахах!
49
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново от руския отговор - прехвърляне на топката , лъжи.. само са пропуснали думата "фашисти"-----Само е много странно, че всъщност в наши дни в тия страни Полша, Беларус, Украйна, Литва, Латвия, Естония и особено много в Русия има много повече нео-нацисти и фaшисти, отколкото в западните държави и Германия.
48
8
 
3
 
! Отговори
ссс преди 3 години
Нищо ново от руския отговор - прехвърляне на топката , лъжи.. само са пропуснали думата "фашисти" ...
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ защо "стига с тази- руска пропаганда?" А не може ли, стига с тази анти руска пропаганда? Не повтаряйте като папагали, а мислете с логика!
46
7
 
22
 
! Отговори
ира преди 3 години
Прекаляват. Всеки ден лошата Русия е навредила, а добрия запад е възмутен. И на децата е ясна. Какво стана с наказанието за убийците един саудитски гражданин претърпял покушение и изхвърлен на части? Къде са двамата Скрипалови? Къде се покриха, бяха умирающи. И какво става с всички пропагандни номера, извинете, меинстрийм се казва.
45
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама разбира се, САЩ стоят зад всичко лошо и зловещо, те са по-черни и от дявола. Хайде стига вече руска пропаганда.
44
14
 
22
 
! Отговори
BАМБИ преди 3 години
СЕГА ГОНИТЕ РУСНАЦИТЕ НО СЛЕД МЕСЕЦ ЩЕ ГИ ЧАКАТЕ С ХЛЯБ И СОЛ НА ЧЕРНОМОРИЕТО, АТЕ НЯМА ДА ДОДАТ ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ДА ВИЖДАТ АМЕРИКАНСКИ КОРАБИ ПО КУРОРТИТЕ, ЩЕ ДУХАТЕ СУПАТА КАКТО Е КАЗАЛ ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН
43
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
една атомна бомба над прага и сащ и техните съюзници ще си седнат на задните части
42
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незабавно трябва да се забрани достъпа на руски граждани до ЕС.Да си седят в Русия и да се възхищават на бясното кремълско джудже.
41
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Култ на личноста има не в Чехия, а в България. Култовата българска личност е еднокнижна Буда.
40
13
 
9
 
! Отговори
ами ако преди 3 години
вашистите са в Кремъл? А не в Чехия? До 38 долу... значи всички станаха фашисти... само Кремъл не!? Къде има култ на личноста? В Чехия?