Байдън определи Путин като достоен, умен и твърд противник

Ясно ще посочи "червените линии" на руския президент
15 юни 2021 08:22, Елка Василева
44
Байдън определи Путин като достоен, умен и твърд противник
Снимка: БГНЕС

Два дни преди да се срещне с президента на Русия Владимир Путин американският президент Джо Байдън го определи като "достоен", "умен" и "твърд" противник.

На пресконференция след срещата на НАТО в Брюксел американският президент отговаря на въпроси във връзка с предстоящата му среща с Путин в Женева в сряда. Байдън не каза конкретно какво се надява да постигне на срещата, нито как ще прецени дали тя е успешна.

Още по темата

Американският президент заяви, че ще посочи ясно на Путин кои са "червените линии" и ще обсъди с него сфери за потенциално сътрудничество.

"Ще дам ясно да се разбере, че има сфери, в които ние можем да си сътрудничим, ако той поиска", каза Байдън. "Ако той избере да не си сътрудничим и действа както преди във връзка с кибер сигурността и други сфери, ние ще отговорим подобаващо", заяви американският президент.

Той каза, че не търси конфликт с Русия, но НАТО ще отговори, ако Москва продължи своите вредни действия. Байдън изрази надежда, че Путин ще прояви интерес "да промени възприятието, което светът има за него".

Американският президент избегна да отговори директно на въпроса дали продължава да смята Путин за убиец, отбелязва ТАСС.

Байдън каза още, че ако руският опозиционен лидер Алексей Навални, който се намира в затвор в Русия, умре, това ще бъде трагедия, която ще навреди на отношенията на Русия с останалата част на света и със САЩ.
"Смъртта на Навални би била друга индикация, че Русия има малко или никакво намерение да спазва основните човешки права, това би било трагедия и само ще навреди на отношенията с останалата част на света и с мен", каза на пресконференцията Джо Байдън.

Той посочи още, че Китай и Русия опитват да вбият клин в трансатлантическата солидарност.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До фото Папакочеве па как забелязвате само..."физически",путин с силоконо може да ви се представя за мис вселена...ама технологично,ценностно,морално,отговорност към света които обитават и вашите деца...си е порног.афия...е СССР и те така умряха...Президента Рейгън...бе стар и грозен...Бог да пази САЩ!
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде байгън от тоя байДън!
31
2
 
8
 
! Отговори
фото Папакочев преди 2 години
Гледам снимката и се зверя как ...МРАКЪТ ПРЕВЗЕМА ГЛАВАТА НА байДЪН....само старческият му нос стърчи на фона на НАТО...
30
1
 
7
 
! Отговори
журналисти попитали преди 2 години
БАЙдън...:И той к'вооо...?Не е ли убиец?.....А БАЙдън отговорил:Не мой с лошо...таварищ паПутин е "достоен", "умен" и "твърд" противник.Върви сега разбери кое е истина...
29
2
 
12
 
! Отговори
анаЛизатор преди 2 години
Ще ви споделя едно мое заключение:През 90-те години на миналия век в Русия бяха наложени за президенти продажни некадърници от сорта на Горбачов и Елцин...след което нещата се нормализираха с епохата на Путин.Сега на ред за експерименти са САЩ-първо беше бледоликияОбамаМАма,след него дойде патока Доналд и сега е ред на деменциятаБАЙ-дън...да се надяваме ,че след него ще дойде някой по свестен кравар който знае как да хване кравата/САЩ/ за вимето за да я издои...
28
2
 
7
 
! Отговори
достоен-умен-твърд?? преди 2 години
Щирлиц се усмихна под мустак и си го премести от левия в десния крачол...
27
1
 
6
 
! Отговори
Мдааа... преди 2 години
ЕГН-то на никого не прощава...!
26
1
 
6
 
! Отговори
БожкееНЕможеДабъде преди 2 години
Тая ДЕМЕНЦИЯ съвсем е откачила...
25
2
 
4
 
! Отговори
А стига бе.... преди 2 години
Путин не беше ли убиец ???
24
1
 
10
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
А пък либерално-зелените кратуни където се боцкат отзад много вярват в Бога, ха,ха!!!
23
15
 
4
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Путин е безбожник, олигарх и престъпник. Останалото е пиар.
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам някои с една дума да опише какво е комунистически режим.
21
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еееей, не издържа два дена дъртия рептил . Веднага е посегнал да "пипне" Путин по ..... Доволен е вече . Казва : Путин е ТВЪРД .
20
4
 
20
 
! Отговори
Дгд селяните преди 2 години
Путин е единствения истински политик в света,това просто е факт!А това че низшите умствено са медийно изкъпани,си е лично техен проблем.Само вселената и глупоста са безкрайни!
19
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не отиде в Индия и Китай, да види там как се спазват човешките права и после да говори за Русия
18
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците задушават украинците.незнам защо украинците не избягат и не остават тази територия празна.украинците не обичат путин.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ядрено оръжие на днешно време договорите никои не ги спазва.
16
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парите не управляват света защото Ния българите сме много бедни но пак одцеляваме .краино време е на балканите да има ядрено оръжие времето е много ценно.да не сте *** българи и турците ви го казаха преди 3 години.за да одцелеем пък тогава които иска да атакува България .
15
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украина ли нямат държава я вижте националния отбор на украина.краино време е Украина да влезе в европейският съюз
14
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия какво петно си лепнаха с путин.това говори руснаците колко да страхливи и невежи и необединени Путин диктатор фашис.