Украйна е убедена: Русия се готви да ни нападне през 2022

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции
23 ное 2021 20:52, Нели Христова
139
Украйна е убедена: Русия се готви да ни нападне през 2022
Снимка: БГНЕС

Русия е разположила 92 000 войници на границата с Украйна и се готви за инвазия в началото на 2022 г. Нападението ще бъде много по-разрушително от всичко, случило се от 2014 насам, казват от украинското разузнаване.

Нападението може да бъде извършено в края на януари или началото на февруари 2022 година. Това казва в ексклузивно интервю за изданието Military Times Кирил Буданов, началник на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната.

По неговите думи, нападението ще включва артилерийско и бронетанково настъпление със следващи десантни удари в Одеса и Мариупол, както и нахлуване на сили през Беларус. Буданов смята, че това нападение ще бъде много по-разрушително, отколкото всичко друго в рамките на конфликта, започнал през 2014-а година и отнел живота на около 14 000 украинци.

Нахлуването ще бъде предшествано от серия психологически операции, каквито се провеждат и в момента и които са насочени към дестабилизацията на Украйна и подкопаващи нейните възможности да се бори. "Те искат да провокират безредици чрез протести и митинги, които показват, че хората са против правителството", подчертава Буданов, цитиран от DW.

Част от тези усилия, както казва той, са и продължаващите протестни акции срещу ваксинацията срещу Ковид-19, организирани от Русия. Освен това Москва се опитва да предизвика безредици, спекулирайки с икономическите и енергийните проблеми на Украйна.

Наред с това Русия активно подклажда антиправителствените настроения във връзка с инцидента, наречен "Вагнергейт".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
2
 
! Отговори
Русия преди 2 години
да нападне, абсурд! Те асимилирани толкова народи заграбили половината свят...как ще нападнат, стриктно спазват международното право! Е то за развитие много не им е помогнало!
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако поискат русите,Украйна ще е тяхна до седмица,максимум :) И не са им необходими десанти,месанти,диверсанти и т.н.!Руската армия се промени рязко,бойният им дух и патриотизъм за високи,въоръжението НЯМА АНАЛОГ В СВЕТА.Мериканците само ги насъскват онези ***,ама после ще си замълчат,както го правят винаги...и тогава ще видят правъй сектор-кон боб яде ли :) Майдана ще им се види детска игра :)Да питат чеченците-те знаят и вече кротуват!
14
10
 
4
 
! Отговори
Украйна преди 2 години
е съществувала преди Разия, няма как да е руската Македония!
13
5
 
6
 
! Отговори
Русия преди 2 години
не напада, тя само освабождава! Но никой не я е викал, а и не се маха след това!
12
4
 
16
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Скоро Украйна ще усети, че желанието за ЕС не носи нищо добро за страната. Особенно ако през територията ти минават важни газопроводи.
11
2
 
5
 
! Отговори
мда преди 2 години
До запознат между другото нашия нов-стар президент и изключително наясно с това и очаква свооя звезден миг
10
13
 
7
 
! Отговори
запознат преди 2 години
това е само репетиция, украйна ще бъде лесно превзета от путин, след това много бързо ще превземе още редица страни и ще обяви империя, това е целта от много отдавна на диктаторчето. ако НАТО и ЕС не се намеси изключително категорично сега после ще стане много късно
9
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО спешо трябва да въоръжи до зъби Украинците и да разположи до 50 хиляди войници в пограничните райони, иначе предупрежденията на украинците ще се превърнат в реалност и Запада пак само ще констатира какъв диктатор е Путин.
8
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия преди с руснаците правеха високотехнологични, неща, а сега гледам, че са звестни с производство на марципан.
7
5
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Аз ще използуван юдейската тактика. Во кратце. Добрите в тази шизофренна садомазохистична игра между Руснаци и Украинци са онези,които признаят историческата истина,че Крим е Обетована Българска Кубратова Земя,която биде окупирана с лукавост от евреите...евреите,които нападат Тракийските ни земи от двете страни на Черно море...Черно Езеро. Арменците и грузинците също сагреко-евреи и също се нахождат днес на заграбени Трако-Келтски Земи. Нека възразят!!!!
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде САЩ първо да си опази южната граница пък последа пази Украйна и други. На гол тумбак чифте пищови е тяхната работа. Ония па талибаните им разграбиха оръжия за 100 милиарда.
5
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна е огромна страна с немалко население, но руия има договори за съюзнипество с още шест държави
4
6
 
26
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
Дори и така да е, какво ще направят украинците за да попречат на руската инвазия? А НАТО ще посмее ли да влезе в открит военен конфликт с Русия и да рискува ядрено изпепеляване заради територии населявани предимно с руснаци, които така или иначе предпочитат Русия и не искат да са част от корумпирана Украйна? Тях някой попита ли ги?
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да палят свещи да не е итина, тогава и американците не могат да им помогнат.
2
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предавайте се доде е време, принципно никой не се очаква да ви помогне. Те и нас да нападнат пак ще е същата работа, НАТО ще ги заплаши със санкции и до там. Китай, Русия, Северна Корея вилнеят, стрелят, завземат, събарят спътници --> мъмрене хахаха
1
41
 
13
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕВ преди 2 години
Украйна е руска, Крим е руски, Родопите и Лудогорието турски!