Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ

Русия не можела спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато убивали и подпалвали хора
Обновена: 23 дек 2021 19:29 | 23 дек 2021 15:22, Елка Василева
283
Путин: Действията на Русия ще зависят от гаранциите за сигурността ѝ
Снимка: БГНЕС

По-нататъшните действия на Москва ще зависят не от хода на преговорите по гаранции за сигурност със САЩ, а от това дали ще се гарантира сигурност на Русия. Това заяви днес на годишната си пресконференция президентът на Русия Владимир Путин, предаде ТАСС.

Още по темата

"По повод гаранциите (за сигурност) и ще зависи ли нещо от хода на преговорите - действията ни ще зависят не от хода на преговорите, а от безусловното гарантиране на сигурност за Русия днес и в историческа перспектива", каза той в отговор на въпрос.

Русия не можеше спокойно да гледа кървавия преврат в Украйна през 2014 г., когато "убиваха и подпалваха хора", заяви Путин във връзка с анексията на Крим от Москва и позицията й за конфликта в Източна Украйна. "Как можехме да откажем на Севастопол и Крим, на хората там, и да не ги вземем под своя закрила, под крилото си. Невъзможно нещо. Поставиха ни в ситуация, в която нямаше как да постъпим иначе. Или пък можехме ли съвсем безучастно да гледаме какво става на югоизток, в Донбас?", запита риторично той.

Властите в Украйна изтласкват руснаците и рускоезичното население от териториите, исторически обитавани от тях, каза Путин. Със закона си за коренните народи Киев "обяви руснаците, живеещи на тази територия, на тяхна собствена територия, за некоренен народ, както впрочем и поляците, унгарците, румънците", добави той. По думите му този закон предизвиква противоречия в отношенията на Киев с Варшава, Будапеща и Букурещ.

Лидерът на Русия отбеляза, че в Украйна е приет закон за държавния език, украинския, ограничаващ сферата, в която може да се използва руският.
/БТА/

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
5
 
! Отговори
Мачкай Володя преди 2 години
Защо някой ми постави минус на Коментара долу ?Има нещо против дечицата ми да бъдат Бели, Нормални и с Точно определен Пол, така ли извергЪ такъв ? :)))
19
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Атака на Урсула .... с катюшите и сатанките :)))
18
3
 
2
 
! Отговори
Четете 1 към 1 преди 2 години
За Борисов работи тежко въоръжена Криминална Групировка базирана в Перник, включително и полицаи на частно!
17
5
 
10
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
До 35 Само американският Майкрософт има капитализация, колкото на цялата руска "икономика"! :)))))))) Кажи сега пак за външният дълг, копейке! ХИ ХИ ХИ
16
2
 
3
 
! Отговори
СЛАВА РОССИИ ! преди 2 години
Девочки милинкие, пора РАЗДЕВАТЬСЯ ! А ну покажите что у вас туда находится ! Гов- НАТОвци ! Будут весело , непожалеете! Обешчаю тоже : Чай , печения и полови изненади ! НестраХ/йтесь и Больше к/ряж !
15
4
 
2
 
! Отговори
Мафията убива преди 2 години
За Борисов работи тежко въоръжена Криминална Групировка базирана в Перник, включително и полицаи на частно!
14
5
 
8
 
! Отговори
Мачкай Володя... преди 2 години
...Краварите мургавели, еврохейците с обратният им Дядо Коледа, евроатлантиците с "ценностите" им и безполова идентичност.Искам дечицата ми да бъдат Бели, Нормални и с Точно определен Пол.
13
8
 
8
 
! Отговори
до МАЙОР преди 2 години
Дси чувал нещо за външния дълг на краварите,старшина?
12
10
 
7
 
! Отговори
РАЗБРАХМЕ! преди 2 години
Значи Русия ще напада и избива седите си /вече 30 хиляди мъртви украинци/, ще отнема земите им /Грузия, Молдова ,Украйна и др. , а НАТО ще и осигурява гаранции за сигурност. Няма да стане!
11
4
 
4
 
! Отговори
до Българка. преди 2 години
,,По 200 000 на месец умират от ковид,,Алооо,кукувице,че тя Русия трябва да е свършила.
10
5
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Браво Бате Путине, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, Ако се Доближат , Нали Знаеш, Ердоган Държи 30 000 - джихадистти в Плен в Идлиб -Сирия(вече Втора година) , Ще им Обещаем Свобода - ииии, Те Ще си Свършат Работата, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА *Дошъл ми от Другия Край на Света , от Друг Континент, В Мойта Държава, На моя Територия, При Моя Народ - и Стойки Щял да Ми Прави , Да Си Гледа Работата * Р.Т.Ердоган ( за ФАЩ), ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
9
8
 
6
 
! Отговори
rendeto преди 2 години
кога ли Русия ще се отърве от диктатора джудже
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НА снимката: Те май и затова се натискат толкова, явно им се иска.
7
10
 
2
 
! Отговори
Българка преди 2 години
Не искам да чувам и мисля за този Диктатор!!! По 200 хил.умират на месец от Ковид там той иска да осъществи имперските си амбиции.Вярно имат много природни богатства но Докога докога ще се говори за война ще бъдат плашени обикновените хора.Знаете ли колко са бедни тези които не живеят в Москва а колко го пазят този??? Докога нима не им стига Ковид но и да ми размахва пръсти.Ужас са тези амбиции да завладяваш света...т.е да го унищожаваш.Тук у нас също има доста заблудени овце русофили...
6
1
 
2
 
! Отговори
Четете бе хора преди 2 години
ДАНС ви записват живота и го продават на мутри за 50 000 лева! Целия ви живот чрез сателити на ЦРУ и АНС, контролират ви психиката!
5
9
 
4
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Украйна е самостоятелна и независима държава. На руснаци които не им харесват законите на Украйна(България и Европа) що не си ходите в Русия там законите на диктатора Путин ще ви харесват. Никой не е длъжен да се съобразява с ескимосите от руската ко чи на.
4
4
 
7
 
! Отговори
До XIV век преди 2 години
Коренното население на Киевска Рус е било руско. Украинците да си проверят корените.
3
1
 
1
 
! Отговори
Честито роби преди 2 години
ДАНС ви записват живота и го продават на мутри за 50 000 лева! Целия вит живот чрез сателити на ЦРУ и АНС!
2
5
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Както винаги точно и вярно ...
1
9
 
6
 
! Отговори
Киро факиро преди 2 години
Жужан е първия в света фокусник с къси пръсти, мисли си, че много сръчен а всъщност е нелеп дръвник, който може да излъже само пиян мужик!