Русия ще стреля по кораби и подводници в териториалните ѝ води

Спазват се съществуващите протоколи, увери Кремъл
14 фев 2022 14:41, Елка Василева
149
Русия ще стреля по кораби и подводници в териториалните ѝ води
Снимка: архив, БГНЕС

Русия е готова да открие огън по всеки чужд кораб и подводница, които незаконно влязат в нейни териториални води, според изявление от понеделник на Станислав Гаджимагомедов, заместник-началник на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия, предаде агенция Интерфакс.

Гаджимагомедов обаче добави, че всяко едно такова решение трябва да бъде взето "на най-високо ниво".

Той също така каза, че Съединените щати имат "много по-голям" брой кораби и способности за реагиране. Въпреки това Русия е в състояние да се противопостави адекватно на американския флот в Черно и Балтийско море, но в момента няма достатъчно кораби и планове за това в Далечния изток.

Всички военни флотилии на Русия провеждат учения през последните седмици в големи области, включително в части от Атлантическия и Тихия океан и Средиземно море, припомня БНР.

Междувременно прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че руските военни се придържат строго към съществуващите протоколи при нахлуване на чужди плавателни съдове в руските териториални води.

Руското министерство на отбраната съобщи, че на 12 февруари руски военен кораб е заставил американска подводница да напусне териториалните води на Русия в района на Курилските острови, където руският флот провежда учения. От Индийско-Тихоокеанското командване на САЩ пък заявиха, че американски подводници не са навлизали в руски териториални води.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е една от най-богатите държави с най-бедно население и най-слаба икономика спрямо природните ресурси, които има... Благодарение единствено на Путин и обкръжението му... С военните положението е почти същото...
59
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заглавието "Кърти Мивки"!!!!!! -))))) Пише се - "Русия ще проведе учебни стрелби по мишени в своите териториални води"!
58
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
''Курск ке потааане'' беше казала баба Ванга...
57
12
 
3
 
! Отговори
никой няма намерение преди 2 години
Страх му викат на тая липса на намерение
56
5
 
6
 
! Отговори
Зозо и той разбирач преди 2 години
Ква икономика са имали варварите дето събарят всяка империя ,ве сладък.Само опорки са ви в главата, никва мисъл..
55
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плашат щото знаят, че никой няма намерение да им влиза в територията, която е призната за тяхна. Въздух под налягане изпускат от празните си кратуни.
54
20
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Хахахаааа, каква война ще води Путин с африканската си икономика? :)))))))))))))))))))) Денги нет :))))))))))))))
53
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някъв плаши руснаците с Япония.Ква армия има Япония, ве байно.То Кимчето ги страхува японците ти срещу мечката ги пращаш...
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 57 Боби "Т.е. едно едното го оправдаваш с друго ли?!" "Боби" е тук да се прави на лллуд, за да бута руски опорки, не защото не разбира какви гллуспости говори. Ако не си разбрал, това му е единствения номер.
51
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стига глупости Донбас е в Украйна.
50
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Руското министерство на отбраната съобщи, че на 12 февруари руски военен кораб е заставил американска подводница да напусне териториалните води на Русия в района на Курилските острови" Хихихи. Пак несъществуващи заплахи са "предотвратили". Другаря Путин само още не е обявил, че американски войски са пред Кремъл. Иначе вече всичко останало пробва.
49
3
 
23
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
За чий му е на Путин Украйна?! Да изхранва 20 милиона бедняци ли! Няма инфраструктура, няма кой знае какво производство. За чий му е ? Въглищата в Донбас си ги има, износител е на жито.За чий му е ?!
48
14
 
8
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 2 години
То пък щото всички са се юрнали към териториалните води на Русия.
47
14
 
4
 
! Отговори
до 57 Боби преди 2 години
Т.е. едно едното го оправдаваш с друго ли?! Щото ако се водим по твоя акъл, то да стискаме палци тея около Кърджали да не правят референдум, че Турция ще нарастне с още една област. Че и част от османската империя са били - казус изобщо няма. Турците направо да пращат човечетата с фесовете по аналогия със зелените човечета. Толкова долни сте русофилите.
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес борсите в Европа са в тотален срив - къде -1.5, къде -3%. Московската обаче се държи къде по-добре -.0.5%. За киевската не проверих, има ли смисъл?
45
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин иска да нападне Украйна, но не може... На самите руснаци вече им е писнало от войните, които непрекъснато губят от първите му дни като цар на Русия... Отделно хилядите жертви, които са дали за безсмислени каузи...
44
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин собствената си *** не може да оправи,за какво ли му е Украйна.
43
15
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Защото Боби агресорите трябва да се следят отблизо ! То Хитлер беше изпуснат и знаем какво се случи. Относно Русия - тя от столетия е най-голмия агресор ! Не вярваш ? Отвори си атласа и виж територията Боби :) Територия не се прави пасивно :) прави се като водиш завоевателни войни. Това май сте го пропуснали при нубпогоди уроците 3)
42
4
 
8
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
Ти май в някоя паралелна вселена живееш?! Ти тея 100 000 войника и още толкова техника на украинската граница за нищо ли ги нямаш?
41
5
 
6
 
! Отговори
ДО 21 преди 2 години
Да селски, и през това американците ще гледат и ще чакат да ги гръмнат.