Нощни кадри: Русия изтегля военни части от Крим след ученията

Те се връщат обратно в гарнизоните си
16 фев 2022 10:10, Елка Василева
389
Нощни кадри: Русия изтегля военни части от Крим след ученията
Снимка: архив, БГНЕС

Русия обяви днес, че редица нейни военни части се връщат обратно в гарнизоните си след приключването на учения, организирани на анексирания украински полуостров Крим, където разполагането на войски подхранваше опасенията от нахлуване в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата

Подразделенията от Южния военен окръг, завършили тактическите си упражнения в базите на полуостров Крим, се завръщат с влакове в местата на постоянна дислокация, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от руските агенции.

Руската телевизия показа заснети през нощта кадри, на които се вижда безкрайна композиция, превозваща танкове, която минава по моста над Керченския проток, в чието построяване Русия вложи огромни средства. Мостът свързва Крим с територията на федерацията.

Вчера Москва обяви "частично" изтегляне на войските си, разположени от седмици край границите на Украйна - знак за разведряване след двумесечни страхове, че Русия ще нахлуе в страната на фона на кризата между Кремъл и Запада.

Европейците и американците все още очакват признаци на мащабно руско изтегляне от региона, изразявайки предпазлив оптимизъм. Русия не е уточнила мащабите и графика на това изтегляне.

Според Запада край границите на Украйна са разположени над 100 000 руски военни с тежка бойна техника, припомня Франс прес.

А вчера американският президент Джо Байдън заяви, че на границата все още има струпани над 150 000 руски военни, допълва Ройтерс.

Същевременно до 20 февруари в съседна проруска Беларус продължават съвместни военни маневри с Русия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете се в Европа, руснаци, докога ще измирате и страдате заради чужди интереси, не се ли поучихте от историята си?Върнете се в Европа и си върнете достойнството, което ви отнеха!Азиатския диктатор Ердоган ли ви е приятел или турците,които потурчиха цяла южна Русия(СССР) и крадат чужди земи и население? А вие добрите руски самаряни,им давате и евтин газ и им строите АЕЦове и т.н.,давате им пазар за стоките,за какво?Като можете сами да си произвеждате по европейски цени и със собствени магазини
263
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждате ли, че умишлено настройват европейци срещу европейци(руснаци), но от това страдат всички европейци и икономиката на Европа, Русия трябва да бъде приета като равноправен член на ЕС и Европа! Не ми харесва театъра, който разиграват и заплахите, Русия трябва да се договори и влезе в ЕС , да се обвърже с Европа и си върне достойството, което и беше отнето, може да бъде мост между Европа и Азия, но да бъде в европейската част и обвързана с Европа и ЕС.
262
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия трябва да влезе в ЕС, трябва, руснаци, не бъдете ***, шанса ви е Европа, където винаги сте били и от която винаги сте били част, трябва да влезете в ЕС и махнете Хрушчовата шапка на предателството от миналото, която агличаните ви дадоха!
261
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия трябва да влезе в ЕС, трябва! Руснаците и европейците са разигравани в момента и умишлено изправят европейци срещу европейци(руснаци), събудете се! ЕС трябва да се справи с това, а Русия трябва да влезе в ЕС!
260
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До по-далече от Русия Можем да търгуваме с Русия, защо другите да го правят, а ние да не можем? Това се нарича - дискриминация, дискриминират ни!
259
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Крим не е руски То не само Крим, а цяла Украйна е руска, винаги е била руска, даже Киев векове наред е бил столица на Русия, но ролята на австрийци,немци и особено на англичани, разсипват тотално източна Европа и славяните изобщо, до XVI-XVII век , Балканите също изцяло са били славянски, преобладаващо българи, също и сърби, малко унгарци в най-северозападния край и в североизточните - руснаци, турци не е имало, гърци изобщо не е имало, те идват дори по-късно и от турците на Балканите.
258
2
 
3
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 2 години
Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията.
257
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете черната Хрушчова шапка, която англичаните му дадоха, за да предаде СССР, сложете бяла или червена или най-добре си върнете европейската шапка!
256
0
 
4
 
! Отговори
Излезте от Азия! преди 2 години
До БАЧКАТОРПриятеля на Русия - Турция ,открадна територии от Сирия,а голяма част от бившите руски републики са откъснати и потурчени и асимилирани!Виж териториите на царска Русия,виж руските територии на СССР,комунистите разцепиха Русия отвътре на републики,фашистите избиха над двадесет и седем милиона руснаци,перестройката ги ограби и срути окончателно, днес англичаните си присвояват Воронеж,няма кой да им подаде ръка на руснаците и ги спаси от тази чума и нещастия, по-добре е да влязат в ЕС
255
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаци, обичаме ви, съжеляваме ви, че ви ограбиха териториите и ви измъчваха, ограбваха, убиваха, вкараха бандитизъм в страната ви, разбиха ви икономиката, съсипаха населението ви, но не искаме турско-руска кула в България, а искаме европейска! По-добре вие се присъединете към ЕС, ако желаете.
254
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е обстрелван Луганск от украинска страна!Има много убити мирни жители.
253
5
 
1
 
! Отговори
по преди 2 години
терлици нощем
252
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Тази статия не е за нас. Пуснете я някъде в Америка все някой на 100 000 ще повярва. Тук всички знаят ,че лъжат това е част от тактиката на великая Рус.Патакламата сега започва.Путин никога няма да клекне и да изрече думите: Аз загубих или аз отстъпих.
251
7
 
3
 
! Отговори
грешите преди 2 години
Русия не се изтегля а подменя изморените от чакане и измръзване части с нови отпочинали и свежи с оглед осигуряване на предстоящото настъпление.Изобщо не вярвайте
250
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАЛИ ЩЯХА да нахлуват на 16ти нали щеше да има войнаПропаганда за хората като вас да седите по цял ден по форумите и да тролвате
249
6
 
3
 
! Отговори
Срам и позор! преди 2 години
Джам.базки с хитлеристки поздрав в европейския парламент! Срам и позор!
248
2
 
9
 
! Отговори
за Байдън преди 2 години
Джо Байдън е само един слуга на световния елит............банкери. масони и глобалисти........един куку дядка.............даже не се научи да си чете речите, които му ги дават наготово............жалка история............стария Джо стана за смях пред света!!!
247
2
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 340 преди 2 години
Путин е велик президент на велика сила.........Русия............за разлика от предателя Горбачов и алкохолика Елцин..............руснаците най-накрая случиха с президент!!Крим е руски.........свикнаха ли фашистите в Украйна, западните лицемери и слугите им в България???
246
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законният президент на САЩ се казва Доналд Тръмп...............в уж най-демократичната държава беше извършена огромна манипулация...........там бе инсталиран на власт незаконно един куку дядка........бивш сенатор и педофил.........стария Джо Байдън!!!
245
12
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 2 години
Съвсем безпристрастно, само гледайки фактите, мога да кажа че Путин е най-успешния пълководец на нашето време. Почна с Чечня, смаза ги, после с Грузия, смаза ги, 2014 удари Украйна, взе Крим и неформално ДНР и ЛНР, намеси се в Сирия, смаза джихадите и закрепи Башар Асад. Кога е губил война Путин?