Джонсън: Руско нахлуване в Украйна е възможно в идните дни

Лондон готви пакет от незабавни санкции срещу Русия
22 фев 2022 09:44, Елка Василева
67
Джонсън: Руско нахлуване в Украйна е възможно в идните дни
Снимка: архив, БГНЕС

Британският премиер Борис Джонсън ще съгласува пакет от незабавни санкции срещу Русия на съвещание на правителствения комитет за реакция на кризи (КОБРА) днес, съобщи говорител на канцеларията му, цитиран от Ройтерс.

"Премиерът ще председателства съвещание на КОБРА в 6:30 ч. сутринта за обсъждане на последните развития в Украйна и за координиране на реакцията на Великобритания, включително съгласуване на сериозен пакет санкции, които ще бъдат въведени незабавно", допълни говорителят.

Още по темата
Джонсън каза в телефонен разговор на украинския премиер Денис Шмигал, че смята руско нахлуване в Украйна за възможно в идните дни и часове.

Британският премиер допълни, че остро осъжда решението на Кремъл да признае двата отцепили се региона в Източна Украйна за независими "държави".

Джонсън е казал на Шмигал, че Великобритания вече е съставила списък със санкции, насочени срещу онези, които са извършили нарушение срещу териториалната цялост на Украйна, и че мерките ще влязат в сила днес.

Британският премиер е отбелязал, че ще обмисли изпращане на допълнително военно оборудване на Украйна, в случай че украинското правителство помоли за това.

Британската външна министърка Лиз Тръс пък разговаря по телефона с украинския си колега Дмитро Кулеба за подкрепата, която Великобритания може да окаже на Украйна, и двамата са обсъдили санкциите, които Лондон ще въведе срещу Русия. Тръс каза, че се е споразумяла с шефа на европейската дипломация Жозеп Борел, че Великобритания и Европейският съюз трябва да координират усилията си за бързо въвеждане на санкциите си срещу Русия.

"Споразумяхме се, че ще координираме усилията си и ще приемем бързо санкции срещу режима на Путин, като застанем рамо до рамо с Украйна", написа Тръс в Туитър след телефонния разговор с Борел.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно, че Макрон (засега) мълчи.......... Ето кой от Запада ще спечели от сценките в Украйна
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лондонското плашило още си мечтае за руско нахлуване в Украйна. А с какво ще му отгорои тогава? Той вече изпука всичките си козове с/у Русия
50
0
 
2
 
! Отговори
Нахлуването нали... преди 2 години
...беше за днес, какво е това ново отлагане, не разбирам?.....
49
1
 
4
 
! Отговори
Смешни сте! преди 2 години
Русия има сериозни договори с Китай и Индия, много държави в Латинска и Южна Америка, Африка...Не им дреме за ЕС, които чакат САЩ да им нареди да сключват или не договор с Руия.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми логично няма доставки от ЗАП към Руссия, от Китай, Индия, Малайзия Индонезия Бразилия Аржентина до Мексико и Куба ще доставят докато руските кораби и подводници охраняват търговските кораби на тезу държави. какви санкции. 30 години след войната и още 30 след Гърбачовков Зап обучаваше какво е да се живее при санкциите. Е, 60 години на едното стигна да разберат как да живеят а другите да не разберат че санкции са пълна тъпня
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви санкции бе? тия подкрепят китайските индустрии. какво ги интересуват рушките че ще им затворят пазарите от бившия соц, цяла зап европа. А как ще блокират Латинска америка, Азия и огромните им пазари пълни с технологии, земеделска и промишлена продукция. По всичко изглежда че количествата газ за ЕУ ще бъде предложена на Щатите и през Баренцово море като нищо това лято газорповор РУС-САЩ да кацне в Аляска.
46
0
 
6
 
! Отговори
на Русия и хареса! преди 2 години
Благодарение на санкциите разбра че има работеща икономика. Трябват и още 10-тина години санкции за да стане добре работеща и независима икономика!
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иванов Борис няма ли да подкара поне дрон карайки кон до като от балко му дават балтон че Сибир война без бонбон ъ ъ ъ да спечелиш
44
5
 
2
 
! Отговори
Много преди 2 години
...интересно е как русо*филистиците искат да ни представят агресията и нахлуването в чужда територия за нещо "нормално"? И за всичките им безчинства естествено са виновни ..ЕС и Щатите!
43
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
колко години се трепахте в белфаст не съм чула да се налагат санкции на великобритания ами на турция за сев кипър даже е член на нато до кога сдвоините аршини така световна политика не се прави ами косово какво е сръбскапровинция как така я признавате за държава как сащ влязоха в югославия дабомбят с каква резолюция кои разреши да се руши една федерация
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
рамо до рамо с Украйна - разбирай те в Англия, украинците в Украйна
41
1
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Този луд ли е тая прическа :)))
40
3
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Заяви Рошавия след поредното парти с много вино.
39
5
 
13
 
! Отговори
гАз преди 2 години
Борка, първият етап приключи, а вие все още говорите в "минало време"! -)))))) Дъ въ и в саксонците, дъ въ и в англото... -)))))
38
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест как в близките дни е възможно?! Те вече нахлуват в Уркайна, а Путин вече даде заявка, че цяла Украйна и дори части от Полша смята за руски. Та така другари, таваришча ви Путин ни вкарва полека лека в 3та световна война. А ние като неориентирана бивша/настояща комунистическа дръжава ще го отнесем по-традиция най-много.
37
1
 
23
 
! Отговори
аз преди 2 години
Какво нахлуване, те ги убиха с два подписа. :)
36
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички американофенчета да грабват автоматите и да бягат да се бият срещу руснаците
35
4
 
26
 
! Отговори
Бисмарк преди 2 години
Предупредих ви да не дразните мечката ! Сега се молете да изкочи от бърлогата. Защото не знам как ще я върнете обратно ? Путин съвсем учтиво ви помоли да преместите НАТО в границите преди 1997г. Според споразумението при обединението на Германия. НАТО да не се премества на изток с нито крачка. Иначе нямаше да има обединена Германия ! Вие не само не го спазихте, ами вече сте на руската граница ! Какво очаквате да ви посрещне с хляб и сол ли ?!
34
4
 
7
 
! Отговори
Борка преди 2 години
как е Пребори ли КОВИДа, че ВеликоБритания е със 80% умрели от КОВИД 2но Ваксинирани и в 50% от Държавите по света не пускат Великобританци дори с Ваксина и Сертификат - що така, Боре?! даже в бившите Колонии ви не пускат...
33
1
 
15
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Преди нови мерки и санкции,да си купи гребен!