Хуманитарен коридор за украинските военни, сложили оръжие

Той е изграден в ДНР
26 фев 2022 13:04, Александър Попов
82
Хуманитарен коридор за украинските военни, сложили оръжие
Снимка: БГНЕС

Народната милиция на Донецката народна република (ДНР) създаде хуманитарен коридор за военнослужещите от украинската армия, които са сложили оръжие и на които им се осигуря храна и медицинска помощ. Това съобщи зам.-началникът на ведомство по отбрана на ДНР Едуард Басурин.

"Военнослужещите от въоръжените сили на Украйна, които доброволно сложиха оръжие, продължават да напускат бойната зона по организирания за тях хуманитарен коридор. На всички нуждаещи се е осигурена необходимата медицинска помощ, облекло и храна", каза Басурин.

Той отново се обърна към украинските войници и офицери, призовавайки ги „да спасят живота си, като доброволно откажат да участват във военни действия“. „Не си струва да рискувате живота си за престъпното украинско правителство и олигарсите“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: УкрайнаРусияДНР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
34
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ще си пият водката заедно след много кратко време. Напук на напъните на извратените евроатлантици. Ние българите не принадлежим към тях. Украинците и руснаците са наши духовни деца. Деца на България. Те ще се запазят. От тях силата, от нас духът. Ще има ново небе и нова земя! Те ще направят нужното за физическата нибзащита. От нас се иска да се освободим от вампирите и да си изпълним мисията. Да дадем новото на целия свят
33
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
помията писана в коментарите не може да промени общественото мнение в България
32
44
 
19
 
! Отговори
Уволнение преди 2 години
Да бъде незабавно уволнен написалия тази статия.Той е руски шпионин на Решетников.Няма коридор.Всички герои украински са избити.Сготвени със кисело зеле и после изядени от гладните руснаци.
31
18
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е вече достоверна новина. Никой няма желание да убива никого. Просто назначените от световното задкулисие майдановци трябва да бъдат съдени и Украйна да е с естествено избрани водачи. Ще има юного фейк новини. Гледахме го в Сирия много време и лъсваха измамите една по една.Война голямя няма да има. Нито украинците я желаят нито руснаците. Православието ще победи юдаизма и неговите изчадия в крайна сметка.С нами Бог!
30
17
 
21
 
! Отговори
ссс преди 2 години
Явно руснаците си спомнят,какво правеха немските войски в окупирани територии.По същия начин пускаха листовки и убеждаваха противника да се предаде.
29
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателите си отиват първи.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е "сложили", а оставили...
27
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
28 Прав си .Дано да не докарат войната тука ,неразбиране от политика но ми се струва че народа няма да прости на те яот Парламента
26
9
 
31
 
! Отговори
До 16 преди 2 години
Пълни глупости. Политиците, заради собствените си болести вкарват обикновените хора във война и после им обясняват как били длъжни да защитават родината си. А това, че е могло да се предотврати война? Зеленски подстрекава хората, за да запази своята кожа. Путин хвърля в свой интерес войници. Нашия Петков, за да може чужд *** дрънка пълни глупости. Е ако нещо стане с Бг той по същия начин ще обяснява кое било дълг и кое не. Войната е за ***. Патриотизмът е измислен за същите.
25
2
 
2
 
! Отговори
За избор преди 2 години
Ти си югозападен западен патриот
24
27
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 10Самото пращане на 10 хиляди чеченци добре екипирани и надъхани от Кадировата пропаганда е голям срам за руснаците. Не може да наричат украинците братя православни славяни, и да им пращат ди ваци друговерци с които руснаците преди време се биха. Това е доказателство, че за Путин святите неща за са властта и възстановяването на СССР свсички възможни средтва.
23
10
 
16
 
! Отговори
Soltashak Peskov преди 2 години
Говорителя на Путин Песков,години наред е живял в Турция преди да стане на Путин сол ташака.
22
19
 
30
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Донецката народна република доказа, своята хуманност кьм истрадалите украински войници
21
19
 
4
 
! Отговори
Фашизъм Геноцид преди 2 години
В България се изтезават и Екзекутират хора от милиции близки до бившият Премиер Борисов и Главният Прокурор Иван Гешев!................................................ ИНСТИТУЦИИТЕ ПОТУЛВАТ ВСИЧКИ ПОДАДЕНИ ЖАЛБИ!
20
12
 
22
 
! Отговори
Selam sultan putin преди 2 години
Ето това е Путин,продажник на християнството,каде се е чуло и видяло да дадеш християни да се заклани от гадове на ИСИС
19
3
 
15
 
! Отговори
Избор преди 2 години
До Брат брата не храниАми такива като тебе, че се надупят на захватчиците и ще им помагат в избиването на патриотите. Едни други ще запалят джиповете и лимозините и ще отпрашат за Гърция и Турция. И ще останем едни други дето ще се бием до последна какпка кръв и последния патрон. Както винаги е било. Това вече се е случвало, какво не ти е ясно.
18
26
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Y tybe го видяхме хуманитарният коридор, съпровождан с юмруци и ритници от подивели, пияни руснаци.
17
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такова нещо,ДНР
16
27
 
23
 
! Отговори
Dombasbas bas baba преди 2 години
Хахаха,смях в залата,видяха че не става работата почнаха с пропаганда ,не става Путиновци,няма как да излъжете,всичко се гледа on,-line от сателити бе Путиновци кученца.няма Таков нещо като предали се сложили оръжия.
15
16
 
39
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
много ясно че само САЩ и НАТО може да се хуманитарни и да бомбандират и стрелят ракети без мандат на ООН. Руснаците кво си въобразяват?