След изключването от SWIFT: Руснаците теглят парите си, недостиг на капитал в банките

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия
Обновена: 27 фев 2022 20:49 | 27 фев 2022 20:46, Анисия Иванова
450

Хаос в Русия след новината за изваждането на част от руските банки от международната платежна система SWIFT.

Опашки от хора се извиха пред банкоматите в Русия. Хората бързат да изтеглят пари в брой, след като западните съюзници се заеха да изключат част от руските банките от глобалната разплащателна система. Решението на международната общност доведе до срив на рублата.

Списъкът с руските банки, които ще бъдат изключени от системата, все още се уточнява. Голямата цел на санкциите е да бъде парализирана дейността на Руската централна банка.

Според председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, мярката ще навреди на способността на Путин да финансира войната си. Клиентите на изключените банки няма да могат да използват картите си в чужбина или да извършват онлайн плащания към компании, регистрирани в държави, които са наложили санкциите.

А масовите тегления доведоха до опасения от натиск на банки, което може да доведе до недостиг на капитал за отпускане на заеми и финансиране.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
4
 
37
 
! Отговори
пфффф преди 2 години
Ей ***, не ги теглете тия рубли а излизайте на площада и сваляйте тоя изкуфял *** Путин.За 20 гоидни негово управление какъв просперитет имате бе?При положение че сте страната с най много природни богатства я се вижте какъв стандарт на живот имате.
214
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пълна изолация ,да си остане като Ким Чен Ун,непобедим и Китай няма да може да им помогне ,защото Русия купуват от тях почти всико ,но Китай купува от Русия едва 2% от стоката си и няма да рискува световен стокообмен заради един сомозабравил се Диктатор!!!
213
8
 
41
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Слава Украйна! България е с вас!
212
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото е че Лилипутин е промил мозъците на толкова руснаци, че онези още му вярват на глупостите. Аз съм моряк и в момента съм с капитан руснак. Въпреки че цял свят е против и неможе да си получи даже превода за заплатата той още ми говори тъпотии от сорта на "да обаче Путин е прав"! Той не бил водил война, ами прочиствал нацистите!?!?!? Щом човек толкова години обикалял света още вярва сляпо на тоя фанатик...значи няма оправия, а само бой по джоба!
211
4
 
11
 
! Отговори
До 267 преди 2 години
Само ми кажи кои спец части във света ползват калашник -може още хиляда косура да му намеря , стига със тези празни хвалби от соц блока ....
210
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце, не, че нещо, но след тази война, произведенията на руската военна индустрия сигурно няма да се харчат даже в Африка. Айде, калашниците може да ги купуват тук-там, но дотам. А и на калашници даже ние им подбиваме пазара.
209
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жал ми е за народа на братска Русия!105 години диктатура!Затова нямат мощно гражданско общество да свалянето на дългогодишния диктатор!
208
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да има водка! Русия няма да падне докато има водка.
207
5
 
3
 
! Отговори
Ивана - Най най ФЕН преди 2 години
Драги хора, ако желаете България да стани супер мега държава, тогава ме издигнете да бъда владетел на България!Не се заблуждавайте от моите диагнози!Съгласни ли сте?
206
5
 
34
 
! Отговори
Уважаеми нормални преди 2 години
руски граждани, отделете много повече време за протести по всички площади. Само от вас зависи до кога това злобно кърваво Жуже ще ви мъчи и ще ви прави по-бедни.Откажете се от тази маниакална грандоманщина, изхвърлете Жужето. Той не е толкова велик , колкото си мислите. Той е едно незадоволено Жуже, което иска да бъде новия сатрап - Сталин-2 . Отговорете си , вие искате ли?Искате ли перманентна война?
205
5
 
24
 
! Отговори
Смърт за окупаторите преди 2 години
На Путин му остава само едно нещо да натисне копчето и ако може да завлече всички със себе си ,най-добре е Байдън да не го чака, а да го изпържи в Кремъл нали е голям бабаит и бил готов на всичко.... империята на злото обасралъс ! Те не можели да търпят повече ,90-те години НАТО ги пожали сега искат да ударят и унищожат света ,тоя път няма Да познаят идва края на диктатора.
204
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна, защото показа на света и дори на самите руснаци истинското лице на Путин. Прояви към руските войничета повече милосърдие, отколкото този, който ги прати да умрат заради собствениия си кеф.
203
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чао диктаторе,скоро собствения ти народ ,ще те линчува на Червения площад!
202
18
 
7
 
! Отговори
МОНЕТАТА преди 2 години
Монетата има две страни. Когато се говори за наистина безпрецентната агреси от страна на Русия трябва да се знае добре за състава и дейността на отрядите Айдар, Азов, Торнадо в Украйна. За политиката на Украйна спрямо Русия през последните 8 години (нещо като тази на Македония към България но стократно по-сериозна. Инак в ЕС демокрацията процъфтява със официално решение на ЕК да се спре достъпа до официалните сайтове Русия днес и други, "за да се предотврати дезинформацията"...
201
8
 
6
 
! Отговори
Борис Немцов преди 2 години
Изправи се страна агромная!
200
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запада демографски си отива до 5-10 години, така че времето ще покаже и отсъди победителя
199
5
 
23
 
! Отговори
в Русия спират тока преди 2 години
Повечето руски сайтове не работят, май в Русия няма ток?
198
11
 
27
 
! Отговори
Но трябва да помисли преди 2 години
Путин ще бъде изтрит от Кремъл, това е ясно. Фактически обаче, нищо няма да се промени в системата, всички основни играчи в сянка ще си останат и на мястото на Путин ще има някакво малко путинче, което ще свърши по същия начин след 20-на години. Изхода от пъзела е ЕС да си държи санкциите завинаги, дори трябва да помислиме за 10 метрова ограда която да издигнем по границата с Империята на Злото!
197
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин мисли за народа! Разруши паричната система на Русия да не стават алчни и продажни, от Понеделник са на диета за да не дебелеят. Ето това е управник, евала Вовка, ти си строг но справедлив.
196
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството спешно трябва да вземе мерки за бърза национализация на имотите по морето и в планинските курорти.За да си купят имот в чужбина значи тези са от номенклатурата на Путин.Както и да се съобщи в УКРАИНА, че настаняваме бежанци в бивши руски имоти.