Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло

Западен печат: Рейтингът на Володимир Зеленски е 91%
28 фев 2022 10:10, Елка Василева
212
Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло
Снимка: архив, БГНЕС

Британският "Телеграф" набелязва петте ключови елемента от развитието вчера на руската инвазия в Украйна и съпътстващите я обстоятелства. Според изданието на водещо място са появилите се надежди за деескалация, след като украинският президент Володимир Зеленски се съгласи на преговори с представители на нашественика.

След това е повратният момент във външната политика на Европейския съюз с решението да достави оръжия на трета страна, тоест Украйна. "Още едно табу падна", цитира "Телеграф" думите на Урсула фон дер Лайен, която обяви това решение.

Още по темата
Трети важен факт е последицата от решението на Запада да отреже достъпа на руската централна банка до резервите ѝ - опашките пред банкоматите в Русия вчера от желаещи да теглят рубли в брой.

Вестникът подчертава и смелостта на един украинец от Бердянск, документирана на видео, който с голи ръце и докато пуши цигара премества мина от шосе навътре в гората, без да чака сапьорите. Петото важно събитие от вчерашния ден, според делничното издание на "Телеграф" е първото признание на руското командване, че в тази т.нар. специална военна операция са дадени жертви в жива сила. Вероятно поради редакционния си график в публикацията не се изтъква разпореждането на президента Владимир Путин руските сили за стратегическо възпиране да бъдат поставени в "специален режим на носене на бойно дежурство", което предизвика остри реакции от страна на НАТО и САЩ.

"Гардиън" съобщава, че според социологическо проучване през уикенда в Украйна президентът Володимир Зеленски има одобрението на 91 на сто от анкетираните две хиляди украински граждани. Рейтингът на държавният глава сега е три пъти по-висок спрямо декември м.г. на въпроса дали украинската армия ще успее да отблъсне нашествениците към 70 на сто отговарят положително. Разбира се анкетата не обхваща населението на анексирания Крим и двете сепаратистки "народни републики" в Източна Украйна, отбелязва лондонското издание.

Беларус се готви да прати в Украйна свои войници като подкрепление на руските си съюзници, пише днес "Вашингтон пост", като се позовава на източник от администрацията на САЩ. Според източника, пожелал анонимност, дислоцирането на беларуски войници може да започне още днес. "Вече е много ясно, че Минск е удължение на Кремъл", казва той. Такова развитие вероятно ще осуети обявените преговори на между Киев и Москва на беларуско-украинската граница, коментира вестникът.

В друга публикация вашингтонският всекидневник подчертава, че с привеждането в готовност на ядрения арсенал на Русия кризата навлиза в още по-критична фаза. Заради осакатяващите икономически санкции се увеличават шансовете руският лидер да осъзнае, че оцеляването на Русия и неговото лично оцеляване са изложени на риск.

В заглавието на редакционна статия "Ню Йорк пост" констатира, че ядрената заплаха от Путин са "още празни приказки на главореза". Според изданието никоя не трябва да възприема заповедта му да постави в повишен режим на готовност руските ядрени сили като нещо различно от поредна абсурдна психологическа манипулация, след като той седмици наред казваше, че няма да напада.

Според вестника сега Путин установява, че "орехът е по-костелив от очакваното". Той е изненадан от героичния украински народ, света като цяло и от своя народ. Така че той се опитва да смени темата с внушението: ако те не се преклонят пред моите войски, ще им напомня, че имам атомни бомби и това ще накара декадентите западняци да се обезпокоят какво ще загубят, като ми създават проблеми. Същото важи и като предупреждение към Швеция и Финландия да не проявят интерес към влизане в НАТО. Изобщо Путин се надява, че страхът ще донесе победата въпреки храбростта на Украйна и възмущението на цивилизования свят.

"Ню Йорк пост" цитира мнението на бившия съветник по националната сигурност към Белия дом Хърбърт Р. Макмастър относно дилемата на Путин: "Той знае, че Русия, руските военни не изглеждат много добре в момента. Той не изглежда много могъщ. И това ще застраши неговата способност да запази властта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
19
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците най-добре знаят кой им е враг и се бият ожесточено с него. Путин нагази в украинското блато, а то ще бъде по-страшно от афганистанското. Никой руски младеж няма да иска да е войник в окупирана Украйна, защото там ще го чака смъртта. Имам съм възможност да говоря с руснаци воювали в Афганистан, единият беше с ампутиран крак. Войната е тотална гадост!
147
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 2 години
Разберете ВОЙНАТА НЯМА ПРАВИЛА..ЗАТОВА Е ВОЙНА....
146
23
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3500 окупатори вече предадоха Богу дух, броят им ще расте.
145
14
 
26
 
! Отговори
Бат Пешо преди 2 години
Само дето не ми е ясно къв го дири тоя "героичен народ" чак в България побягнал. И не говоря за жени и деца. Ще виждаме тепърва във всеки български град млади здрави украинци на по 25 години. Тука е големия въпрос, дали ние ще се държим с тях така както те се държаха с нашата диаспора там. До тук поне показваме, че сме по-хора от тях. И дано така да си остане
144
15
 
20
 
! Отговори
Глеб преди 2 години
Путин трябва да дойде да види с очите си защото иначе никога няма да повярва че НАТО всяка България защитава неговите интереси повече от Кремъл . И без бой българите виновно свалят *** само като чуят руска реч , това е държава на не щатните *** на Кремъл , сервитьори и портиери .
143
30
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците са жертва на имперските амбиции на САЩ. От 2014 година Западът ги изсмуква като ресурс и развращава като човеци. Една лъжа повторена много пъти трудно става истина, особено днес. Медицинският фашизъм беше разконспириран, но не е ликвидиран. Войната в Украйна ще му позволи да се преструктурира и от изхода й ще зависи целият ни живот след това. Пропагандата е яростна, защото залогът е голям.
142
24
 
23
 
! Отговори
Война преди 2 години
Още няма. Ако имаше истинска война нямаше да има никаква комуникация, всичко щеше да е прекъснато.
141
22
 
33
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Боби: А ти отговори какво дири Русия в чужда държава ? По същата твоя логика дай и ние да окупираме Македония понеже там горят български знамена и не ни обичат ... а пък има 100 хиляди които се чувстват българи ? Ходи си обръщай копейките на долари,че курса пада. Агресора е Путин и трябва да се махне от чужда територия. Двете републики да станат автономни (свободни избори с ООН) и Путин да плати сметката за разрушенията.
140
31
 
37
 
! Отговори
Анти комунист преди 2 години
Путин ще бъде изкаран от бункера си със шутове от собствения си народ и предаден ба съда в Хага . Сагата му ще приключи с публично обесване заради геноцид срещу човечеството и съвременния свят. Екзекуцията му ше бъде предавана онлайн пред целия свят . Позора на един диктатор
139
14
 
15
 
! Отговори
Направо недоумявам преди 2 години
Как може да коментирате война ?! Кой подкрепял Зеленски кой Путин ?! Наясно ли сте че само на единия да му превъртят сачмите и сме пътници всички ?! Ядрено оръжие , говори ли ви нещо , единия има другия няма ...само този факт може да реши войната за секунди , няма НАТО и няма ЕС !!! Те ще дойдат като хиени след това да оглозгват всички останки от нас ... защо не мислите бе австралопитеци ?!
138
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
народ финансиран и подкрепен със чужди оръжия и много пари :)))))))))))))))
137
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате как пропагандата и войната увличат като наркотик. От един момент нататък се загубва разсъдък и няма връщане назад.
136
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да напомним, че и украинците изнесоха на плещите си голяма част от ВСВ и успехите на Червената армия. Войници основно от Одеска, Киевска и Харковска области участваха във войната срещу Османската империя през 1877 - 1878 г. Днес техните потомци са готови да умрат за свободата и независимостта на родината си. Те бранят родната си земя от имперските амбиции на Путин, който се размечтал ,че ще бъде като Петър и Екатерина . Не е научил най-важният урок - Всяка империя рано или късно умира!
135
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много хора ядреното оръжие го нямат за нищо. Беше немислимо Русия да нападне Украйна. Никой не вярваше, че руснаците ще се усмелят, било блъф и пропаганда. Сега ядрената заплаха била блъф. Не знам Путин дали е луд, но със сигурност на запад, даже и в Бг много хора са полудели от промиване на мозъци.
134
11
 
31
 
! Отговори
Путин е пътник... преди 2 години
Щом и Орбан заклейми Путин, нещата при Путин са много зле...
133
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенло ще спасява Путин? Ето това е новина. Тотален руски резил
132
18
 
28
 
! Отговори
Фдф преди 2 години
ХАХА, след като вчера излезна новината че *** на Путин ще влизат у затворите, виждам че в днес бг много се е променил тона нешо. До преди това имаше сумати уродчета подкрепящи джуджевия диктатор. Жалка работа.
131
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е че, световния елит който дърпа конците постигна целта си, а тя беше да вкара двата православни народа в братоубийствена война и да дестабилизира целия регион. В момента от украинците най- активно се сражават "Десен Сектор". Путин губи инициативата, скоро ще се присъединят и фундаменталните ислямисти на убития през 90 Дудаев. Путин не може да води мащабна война защото украинците държат цивилни като щит, в населените места. Ще стане като в Сирия дълъг и кървав военен конфликт.
130
12
 
26
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Украйна приветства най големият комедиант на света мики маус, извинете Путин.
129
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин живее във въображаем свят повече от 20 г., заобиколен от лакеи. Има абсолютна власт,но идва един момент на сблъскване с действителността, същински удар в стената. В последните си дни през април 1945 г. за да се успокои Хитлер разговаря с Алфред Шпеер за грандоманските си проекти за преустройство на Берлин, градиозната Щатсхале и обновяване на гр. Линц. Сега Путин е в същото положение, задоволява амбициите си за нов СССР, за разправа с нацистите и всички измислени от него врагове на Русия.