Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите

Ядрена война никога не трябва да започва, заяви Лавров
Обновена: 1 мар 2022 15:11 | 1 мар 2022 14:12, Елка Василева
216
Шойгу: Русия ще продължи военната операция в Украйна до постигане на целите
Снимка: архив, БГНЕС

Русия ще продължи "военната операция" в Украйна до постигането на поставените цели. Това заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу на шестия ден след военното нахлуване в съседната страна, предаде БНР.

Още по темата
На заседание на министерството на отбраната Сергей Шойгу подчерта, че целта на Москва е да “демилитаризира и денацифицира” Украйна, както и да защити Русия от “военната заплаха, създадена от западните държави, които се опитват да използват украинския народ в борбата си срещу нашата страна".

Шойгу обвини украинските военни, че използват мирните жители като жив щит. По думите му реактивни системи за залпов огън, оръдия и едрокалибрени миномети са разположени в близост до жилищни сгради, училища и детски градини.

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров призова Съединените щати да изтеглят ядреното си оръжие от Европа и да унищожат свързаната с него инфраструктура.

В ядрената война не може да има победители и тя никога не трябва да започва, посочи Лавров във видеообръщение към участниците в Конференцията по разоръжаването във Виена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу има предвид че Русия трябва да бъде демилитаризирана и денацифицирана, защото използва оръжията не за отбрана а за нападение на останалите народи и тяхното поробване. Идеологията на Путин се покрива на 100% с идеологията на нацизма. Путин определя кой народ има право да живее и кой нама право. Путин каза че Украйна няма право да живее и това е целта за която говори еленовъда Шойгу.
139
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Тази негова операция си е цяла война." -------- Да де, ама ако същото е организирано от говедарска задмория, е "мироопазваща операция". Де цинизъм, де чудо. Че и на мироопазителя им 2 награди за мир му дадоха. После вЕрвайте ми.
138
8
 
14
 
! Отговори
Шмойгу преди 2 години
Може ли някой на *** български език да ми обясни какво точно означава демилитаризира и денацифицира?Демилитаризация в смисъл, че трябва да се откажат от оръжията си и да останат напълно беззащитни? Или да се откажат от военните си намерения, които със сигурност нямат - те не искат да нападат никого.Денацифициране според някои речници означава да се премахнат нацистите. Къде точно са тези нацисти в Украйна?Джуджето в бункера съвсем е изперкало, страх го е дори от сянката си.
137
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу: Русия ще продължи да копае надолу докато стигне ада.
136
6
 
14
 
! Отговори
izh преди 2 години
Имаше една война дето приключи за 6 дена. Тогава 3 млн евреи таковаха мамата на 200млн араби. Съотношението на силите беше НЕВЪОБРАЗИМО. Разликата беше само в АКЪЛА и международната подкрепа. Нещо аналогиите много се набиват на очи
135
9
 
14
 
! Отговори
случайно минаващ преди 2 години
Сега сигурно е трудна работа да си руски ***. Плащат ти в рубли, а те не струват вече и за тоалетна хартия. Пък толкова работа напоследък. За колко неща само има да се лъже за фактите. Самолети и хеликоптери падат, като круши. Танкове, камиони и БТР и горят, като факли. Чеченците начело с Мохамед Тушаев застреляни и изгорени, като кучета. Днес чувам, че и беларуската армия влизала и вероятно ще я последва същата съдба.
134
18
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 150: Путин НИКОГА не може да спечели тази война, той я е загубил в момента, в който я започна: несправедлива, хищническа, завоевателна война. Поколенията ще го осъдят като хитлер и сталин.
133
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ако иска да спечели войната да намери един като Жуков. Но като ги гледам тези фазанчета на снимката едвали има такъв. Война се води с много акъл и тактика. Със сила не става. Сталин да не би да имаше голямо въоръжение. В началото на войната нито танкове нито ракети имаше. По време на войната започна производството на Т 52 който беше трактор за оране и му сложиха дуло и след това направиха Катюшите. Ако не бяха те Хитлер щеше да ги превземе за няколко дни. Война се печели с акъл.
132
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тея пак си повтарят мантрата военната заплаха, създадена от западните държави," ама лкой да им се върже освен никочелите петоколонници. Кой е луд да напада ядрена държава вместо да си купува кротко суровините и на безценица.
131
2
 
14
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
До Анонимен Шойгу завършва Красноярския политехнически университет . спациалност строително инженерство. Никакъв военен инженер не е. Кариерата си започва именно като строител, от 1990 отива в Москва като зам.директор на комитета по архитектура и строителство. Всичко написано е от уикипедия.
130
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко казано е вярно, независимо от информационните филтри, наложени в ЕС.
129
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 До 2014-та кой я закачаше? Дори започна процедура по асоцииране в ЕС. Тогава й поставиха унизителни условия да пусне крадлата Тимошенко от затвора. Те гордо отказаха и бе осъществен Майданския преврат. И ...възход на разни бандеровци: Десен сектор, Торнадо, Азов и т.н. Не знам с такова законодатество подтискащо малцинствата и паравоенни формирования как ще бъде вкарана в ЕС?
128
15
 
17
 
! Отговори
Генералът преди 2 години
откакто рублите станаха само за хигиенни нужди, доста намаляха рубладжийте
127
10
 
18
 
! Отговори
Krom преди 2 години
А не поиска ли Лавров Западна Европа в Съветския съюз?
126
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IstinataНе разбра ли, че това е операция. Не е война! Чак вчера са видели да прелитат "патета от ада" над Украйна. Те ако започнат да ръсят бомби и ракети...Не е вкарана цялата налична бойна техника в действие. Не се руши наред. Влизат в Харков и Киев с разузнавателни БРДМ и си излизат. Виждаме на клипове, че слагат руски знамена на украйнска военна инфраструктура. Пипат леко. Километри техника чака пред Киев не, че срещат отпор. Дали са зелен коридор за цивилните и чакат.
125
13
 
11
 
! Отговори
Крим не е русдки преди 2 години
най добре ще да се анексира Украйна от България така Украйна хем ще е в ЕС , хем в НАТО и тогава НАТО има право да защитава Украйна от руските терористи и окупатори.
124
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В интерес на истината, Шойгу има нещо общо с армията - по образование е военен инженер. Автомат, вярно, надали е държал. Но се вижда колко точно разбира от модерна война. При Сталин, тоя вече щеше да копае на Беломорканал и то ако има късмет. Сигурно щяха да са го разстреляли вече.
123
7
 
15
 
! Отговори
любопитен преди 2 години
Един истински руснак! Ама тувинец - това е тюркски народ, скотовъди, отглеждащи овце, кози, камили. Живеещи в плъстени колиби и такива от брезови кори. Чергаруват целогодишно. Самият той не е служил в армията.Няма военно образование.Издава заповед за недопускане на жени в армията. Защо ли? Защото жените повече мислят и чувстват1 имат и усет. Такива хора на режима на Путин не са нужни. Това е кариерата на Шойгуто. Как наричаме в България хора които не са отслужили в казармата. Пък военни министри
122
22
 
6
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Не ме ядосвайте, че ще натисна копчето и Щатите отиват на бунището на историята
121
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украйна имаше ядрени оръжия и ги предаде доброволно, в замяна на сигурност. Сега сигурно много съжаляват.