Големи западни компании се изтеглят от Русия

Причината е инвазията в Украйна
2 мар 2022 08:56, Елка Василева
129
Големи западни компании се изтеглят от Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Западни компании се изтеглят от Русия, съобщават информационните агенции.

Още по темата
Петролният гигант ExxonMobile прекратява дейността си в Русия заради инвазията в Украйна, обяви компанията. Решението се отнася и до излизането от съвместните дружества с Роснефт, включително и от един от най-големите петролни и газови проекти в Русия „Сахалин 1“. Компанията прекратява инвестициите си в нови проекти в Русия, се казва още в съобщение от централата.

Австрийският петролен концерн OMV окончателно се отказа от участие в два проекта за добив на природен газ в Сибир, съобщи ръководството на компанията. Прекратяват се преговорите с „Газпром“ за закупуването на близо една четвърт от акциите на добивната компания в Сибир. Освен това OMV ще преразгледа и участието си в газопровода „Северен поток 2“, чието лицензиране Германия спря заради руското нападение над Украйна.

Американският авиогигант „Боинг“ преустановява доставките на резервни части за Русия и прекратява голяма част от дейността си там. Компанията замрази и тренировъчната си дейност в Москва, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко, в ЕС сме богати, като няма пшеница ще ядем месо.
13
7
 
8
 
! Отговори
:) преди 2 години
Губят значителен пазар. Ннаглосаксите имат хубава поговорка за такива случаи - Да си отрежеш носа, за да направиш мръсно на лицето си.
12
1
 
12
 
! Отговори
РР преди 2 години
Ще се наложи на путин да замества тези инвестиции при крайна неяснота за бъдещето и тотален срив на икономиката. Може би Китай ще реши да пороби руската икономика, но едва ли има интерес да забатачва и тя. Хем да инвестира, хем да добива,а след това и да плаща на изхода е някак си кофти сделка.
11
5
 
24
 
! Отговори
... преди 2 години
То се оказва че даже прехвалените им енергийни проекти в Сибир се финансират и чисто технологично реализират от западни компании. Фалита 91година ще им се стори песен на путинските фашисти.
10
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А заводите и налятите милярди кво ги правят? VW, OMV, и куп други ще трябва да впишат милярди евро загуби + активи, или тия същите ще ходят да се жалват на Арменския поп. Много са прости западняците.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асан, "Национализация и конфискация" ------------ русия така направи и в България, когато ни обяви война на 05.09.1944 г. и нахлу! Още държат архиви и т.н. Изпитали сме го вече. А прокситата им тук отнеха и парчето земя на обикновения българин, и животните!
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето това е икономическа война - разпродаваш всичко на чужди компании, после ги принуждаваш да си тръгнат с пръст в устата, ахааха.
7
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Капитализма бяга от Русия? Може ли и от тука да се махнат Дънди Прешъс и Контур Глобал? И още хиляди, смучещи безплатно ресурсите на държавата?
6
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешна беше заплахата на Русия за спиране на полетите.Горките,защо не признаят, че техния Аерофлот се състои от самолети на Боинг и Еърбъс. Които даже не са техни,защото са лизингови.. Ще въртят вътрешни полети към Сибир със следвоенни двуплощници. Нека броя на кацанията е равен на броя на излитанията им:-))
5
3
 
7
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Отказали да се,защото губят ли? Ако е така,защо са отишли...
4
1
 
25
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Това са частни компании. Могат да се изтеглят от която държава си поискат. Това не са държавни компании.
3
9
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Национализация и конфискация
2
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия фатки ги знаем. Свършва война, тихомълком всичко обратно. Парите не миришат.
1
3
 
12
 
! Отговори
ЧНГ преди 2 години
Ай,честито!!!