Ако няма мир, войната в Украйна е само началото

Емил Спахийски: Вижда се вътрешна съпротива в елита на Русия
Обновена: 4 мар 2022 18:30 | 4 мар 2022 18:00, Анисия Иванова
74
Ако няма мир, войната в Украйна е само началото
Снимка: БГНЕС

Касапницата или ще спре рязко изведнъж, или ще продължи дълго време. Има голяма вероятност съпротивата срещу Владимир Путин вътре да нарасне или да се сключи мирен договор с Володимир Зеленски, като така военните действия ще бъдат прекратени при условия, които удовлетворяват Русия. При силна съпротива на украинския народ, на украинската армия тази касапница може да продължи много дълго време". Това коментира журналистът и воeнен кореспондент Емил Спахийски.

Според него руската армия овладява атомните електроцентрали в Украйна, за да ги предпази от евентуална терористична акция или от опит за саботаж от някой, който иска да задълбочи конфликта. И поясни, че Украйна има най-много реактори в този край на света.

"Тази война е отвратителна и възможно най-бързо трябва да спре, всичко останало е загуба на човешки живот и въвличане на света в непредвидими сюжети", каза той.

Пред БНР Спахийски посочи, че изначалният спор е върху масата за преговори между САЩ и Русия.

"Това върви от 2007 година в Мюнхен - с първата с подобен тон реч на Владимир Путин като президент. Оттогава речта му винаги е една и съща. Никога не се е вярвало, че ще направи такава мащабна война в Украйна, без да се съобразява с последиците", каза още Спахийски.

По думите му, "ако няма мир, случващото се в Украйна е само началото".

От извънредната среща на външните министри от НАТО в Брюксел журналистът очаква сериозни мерки, които да не доведат до нова ескалация на напрежението и до разрастване на войната извън пределите на Украйна:

"Очакваме нови санкции срещу Путин. Те действат много добре. Вижда се вътрешна съпротива в елита на Русия. В голямата си част руснаците са против войната. Путин може да бъде свален само от вътрешни сили... Путин е притиснат в ъгъла и е готов на сериозни стъпки, които плашат. Пръстът му е на копчето. Затова трябва да се намери дипломатически начин за решаване на въпроса, да се сключи мир".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
Глеб преди 2 години
В България е най голямата *** от Русия , тук е най големият и бастион , последната Олигархична Демокрация от северно азиатски тип носена на рамене от русофили , Путинофили и други Фили . Генетична помия е българина , ти го плюваш той си мисли че дъжд го вали . Духовно отдавна е мъртъв замени душата си за чалга , храма за маса , истината за ракия . Ще си платим с лихвите терикатията , тепърва
59
3
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Гледх вчера едно изказване на един украински "специалист"(като нашите..)които казваше на 31.01.2022 ,че ако руснаците влязат ..то до седмица ще разбият въздушните им сили..имали 300 самолета..а те имат страхотна авиация и имали три отбранителни вала(милиарди хвърлени там от Яценюк..сега е в САЩ) и руснаците ще бъдат разбити..а Зеленски се показа на 03.03 пиян ли бе ,дрогиран ли бе..това не се показва по нашитЕ ТВ КАНАЛИ..За да има мир,то САЩ трябва да престане да се меси навсякъде..
58
0
 
2
 
! Отговори
Господ преди 2 години
Пълното унищожение на България ще помогне за отстраняване на чалга, простотия, избори, ваксъри и антиваксъри, наши и ваши хора и т.н. Атомното избомбване е единствената алтернатива и успешно лечение от манията за вездесъщност и гениалност.
57
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 2 години
Няма ка да се получи 41-ва.Украинците няма как да стигнат до Москва пеша със Джавелините и Стингърите на рамо!Колкото по бързо има мир-толкова по добре.Този който успее да доведе нещата до успешни мирни преговори ще е най уважаваният политик занапред.Който и да е той.
56
0
 
0
 
! Отговори
Да продължи преди 2 години
колко, най-много до владивосток
55
1
 
9
 
! Отговори
ууу преди 2 години
Точно руснаците в голямата си част подкрепят Путин, защото не искат да се повтори 41-ва.
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много неудачен текст. Просто брътвеж. За бройка.Пфу!
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пази Боже!
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
LOVE & PEACEHEAL THE WORLD - MICHAEL JACKSON THE KING OF POP MUSIChttps://youtube/watch?v=BWf-eARnf6U
51
7
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 2 години
Тука много пишат защо Янев не казал война защо Радев и той не знам си кво не казал. Защото са мислещи бе всява ето на паника от *** и търсещи изява лай номети на грантове като инжеф и др.
50
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световната икономика е балонясала на мнайста степен. Какви ли не 'кризи' измисляха , първо изядоха вившите социалистически страни, после думнаха кулите в щатите и измислиха войните в Афганистан и Ирак, после дойде ковида и сега е дошъл ред на войната в Украйна. Путин сигурно играе заедно с кукловодите - целта е да се настроят всички срещу руснаците и после да се изяде апетитното тяло на Могучая с всичките суровинки вътре. Това е спасението за човечеството, до следващата криза, когато незнам вече
49
9
 
22
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
Без капитулация няма мир!!!
48
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най хубаво на апокалипсиса, че за дълго време няма да има вируси, бактерии, че и ***. Много ги мразя
47
16
 
18
 
! Отговори
Към Отива се към: преди 2 години
Кофти, ако ония през океана не наливаха парици в тази дръжавица и таз държавица беше послушала русия ... все пак 8 години преговори ... неспазват и тн ... сигурно нищо и нямаше да има ... кой ли почна всичко това ... и гледа фима с пуканти в устенцата защото е на майната си хммм ...
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще вървя да се гърмя.
45
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко за децата които сега се раждат. Няма да разберат нищо от живота. А живота е прекрасен.
44
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма ли кой да усмири НАТО да склони глава. Защо всички трябва да умрем. Никакви бункери няма да ни спасят. Поне 100 години земята ще е радиоактивна
43
12
 
21
 
! Отговори
Влади-Мир преди 2 години
Естествено че е само началото войната, тя се води между Русия и Сащ и никога не спирала, Украйна е само брънка в звеното,...а за Мюнхенската му реч това беше предупреждение само да се опомнят, а иначе за начало на ответните действия на Русия е речта от28.09.2015 пред Генералната асамблея на ООН, когато каза им :изобщо разбрахте ли какво сте направили?!? и че от тук нататък ще действа правото на силата
42
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, бягайте и се спасявайте някъде из Африка , Австралия , Южна Америка. В северното полукълбо ще настъпи апокалипсис. Всичко ще гори . Дори и камъните. Нито НАТО ще отстъпи , нито Зеленски, нито Путин. Очертава се огнено опустошение.
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 8 години битки от 2014 с преки военни нападателни действия в тез източни,югоизточни райони досега никой от противостоящите воюващите групи,както ги представиха СМИ,че едните били от национални сили до крайно десни или неизвестно леви,десни националисти понеже може да има от двете в силовите структури на национално ниво и в парламента,а другите сепаретисти,леви идейни културно народни защитници,но никой от двете групи не се сети да напада пряко АЕЦ-и,които са държавни обекти на Украйна,а сега.