САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война

Това е готовност да се свалят руски самолети, каза Сенатор Рубио
Обновена: 7 мар 2022 06:39 | 7 мар 2022 06:30, Анисия Иванова
155
САЩ: Затварянето на небето над Украйна може да предизвика трета световна война
Снимка: БГНЕС

Сенатор Рубио, най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN днес, че зона, забранена за полети над небето в Украйна би означавала "започване на трета световна война".

"Хората трябва да разберат какво означава зона, забранена за полети. Това не е някакво правило, което приемате и с което всички трябва да се съобразявате. Това е готовност да се свалят самолети на Руската федерация", каза той.

Той добави, че според него е "безсмислено" САЩ да продължават да внасят петрол от Русия, който според него се използва за финансиране на войната в Украйна.

Друг сенатор, демократът от Кънектикът Кристофър Мърфи, заяви в ефира на Fox, че според него не е в американски или европейски интерес да се налага забранена за полети над Украйна.

Това би могло да доведе до "сблъсък на двете най-големи, най-оборудвани ядрени суперсили в света - да започнат война директно една срещу друга", пише БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в икрайна на 10-тия час след началото на войната всички заводи и пррдприятия затвориха и хукнаха да стават опълченци, освен централите, веика и някои възлови обекти. кви виенни завиди ше бомбиш. вепе ги зибомбиха.
38
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало, руските *** време е за работа, стига сън - не виждам коментари. Рублите не са безплатни!
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
атомните централи са 10-20 пъти по-опасни по време на война от ядрените оръжия. и не си мислете че на лудия с копчето му пука ако е в позиция губещ. сано про ста агитмаймуна ще ви разправя как щели да ги овладеят съюзници, и кви велики оръжия имали. ама овцете требе да са преспани, дане мислят и в хор да блеят.
36
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес се очаква руснаците да започнат унищожаването на оръжейните заводи в Украйна. Призовали са работещите там да не ходят на работа.
35
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша започва да дава на заден ход. Бянало да си дава самолетите. Знае, че 1. руснаците на минутата ще ги униюожат; 2. няма нищо да получат в замяна. Ако САЩ имаха достатъчно, щяха да иси изпълнят договора с Бълг. 3. Русия веднага ги напада и край на мача.
34
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очаквам някаква глупост от Путин. Ясно е че няма да употреби ядрено оръжие в Европа, но след толкова заплахи към света може би ще продемонстрира сила и решителност и ще взриви примерно едно ядрено торпедо някъде на безопасно място в Тихия океан. Дотам ще стигне смелостта на Путин и ще очаква някакъв страхотен ефект на всяване на страх у Запада. Естествено само ще утежни с това още повече положението си но луд умора няма.
33
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Потърсете инфорнация от американски източноци какъв е иходът от ПРОСИЯТА на САЩ към Венециела. Американска официална делегация е била приета от хора на Мадуро. Американците са искали Венецуела да се включи в пазара на нефт. Припомнете си как се опитваха да я смажат, спряха о достъпа до злато и валута в чужди банки. В смазването на държавата участва и България. Има информация, че огромен кораб с тецка военна техника е тръгнал от САЩ към Гтрция, очаквало се на 19-ти март да е в Александруполис.
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
големия губещ са бройлерите които ще платят цената на *** ло умната върхушка в света. много перушина ще хвърши повсеместно, особено както хвръкнаха цените на пшеница и енергоизточници. на про стия бройлер му дай реалитишоу, клавиатура и форум за себеизразяване, нищо че ще го ускубят и сварят в тенджерата или метнат на ***, щот е излишен.
31
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем откачихте, като видим руснак да го стреля е,защото е по-хуманно. Обикновените хора, какво са виновни?Ние тук демократично си ги избираме, пък не виждам всенародна любов.
30
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
точно това иска клоуна - война между Русия и сащ, без значение кой ще победи!
29
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
23-ят спомена Харков, та да не пропуснем заявлението на МО на РФ от тази нощ: СБУ и нацбат "Азов" готвят провокация с радиоактивно заразяване в района на Харков.
28
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Небето над Украйна до Урал ще бъде затворено въпреки яловите заплахи на Путин. 75% от американците са за затваряне, а на демократите наесен предстоят тежки частични избори. Републиканците атакуват Байдън че е нерешителен по отношение на безполетна зона печелейки влияние върху избирателите. А за ядрена война забравете. На Путин му се живее повече от всеки друг на тая земя.
27
7
 
14
 
! Отговори
do 3 преди 2 години
Мил му е животът. Кой ще се радва на вилата в Тоскана за 3.8 млн и на имението във Флорида за 35 млн. ?
26
27
 
12
 
! Отговори
До 17 преди 2 години
Айде,айде,стига сега.Големият губещ ще е Русия и хич не ми обяснявай за милионите по света.Този свят се развива и еволюира.Цивилизацията ще намери изход.Азотните торове и петрола не са най-големия проблем.Ще се наложат електеомобили,смесени горива с нисък разход,изкуствени еквиваленти на азотните торове и т.н.Да,сътресение ще има,но запада ще излезе бързо от ситуация,докато блатная ще изгние в тор и ще се удави в петрол,защото няма на кого да го продава,а тя друго не може.Ще фалира за година.
25
4
 
14
 
! Отговори
FMC преди 2 години
То е достатъчно Русия да им резне ка елите в океана за swit. Това е най-голямата опасност за света, не ядрените бомби.
24
13
 
5
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До 17Ти не се бой за жизнения стандарт в ЕС, гледай как путин направи руснаците милионери в рубли ... отива там. стани милионер.
23
3
 
4
 
! Отговори
До : .....20 преди 2 години
Абе ти имаш ли памет бе ? Стига лъжа като КИРО !!!
22
2
 
25
 
! Отговори
Напреки и накриво преди 2 години
В тази касапница няма право, няма морал, няма "висша кауза". Този капан му го залагаха на Вовата старателно от години. И той стигна до най-глупавото решение, както се очакваше от него. Ще измрат десетки хиляди, може би и стотици хиляди украинци и руснаци. Много фирми ще загубят общо стотици милиарди долари, "правилните" фирми ще припечелят съвкупно някое и друго трилионче. А ние плебеите, които се лаем в коментарите, ще си останем с още по-празни джобове. Както е било и ще бъде с всяка война.
21
6
 
15
 
! Отговори
Киро - ЛЪЖЕЦА преди 2 години
АБЕ ейййй селяни, аз нали ва излъгах веднъж ! СЯ ще го направя още веднъж , ЧЕ нещо започна да ми харесва да го правя !!!! ЦЕНИТЕ ще продължават да падат ама това ви казвам .....ВЕРВАЙТЕ МИ !!!!
20
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе що така изведнъж щатите са решили да смекчат санскциите срещу Венецуела? Да не би да не им достига петрол...